Burger Blog

Ha nemrég költöztél: a legjobb budai burgerek következnek!

2013. december 02. Jancsa Jani

A december hónapot a közszolgálatiság jegyében kezdjük. Egy baráti pár nemrég költözött fel Budapestre, és hozzám fordultak segítségül, hogy mégis, merre lenne érdemes menniük, ha a budai oldalon szeretnének enni egy jó burgert. Én összegyűjtöttem nekik a listát, de aztán úgy gondoltam, igazságtalanság lenne a blog olvasóival szemben, ha őket kihagynám a jóból, így tehát ti is megkapjátok a kerületre lebontott helyeket, szigorúan nem sorrendben, hiszen aki ide felkerült, az már alapból nyertes!

pizap.com13858898115651.jpg

1. kerület

Baltazár - Jelen pillanatban a város egyik legjobb ár-érték arányú burgerei itt kaphatóak, a Vár festői környezetében. Litauszki Zsolt és a Josper katalán grill a garancia arra, hogy akár a tonhal burger, akár a marha cheddarral, vagy vargányával és kéksajttal is egy zseniális élményt nyújtson. Minden helyben készül az alapoktól, és ehhez képest az árak is eszméletlenül kedvezőek, hiszen 2480-ért már meg is kaphatunk egyes tételeket.

(kép:Player.hu)

Déryné - A Krisztina tér környékén járva biztos elsétáltatok már a hely előtt, de valójában nem is kell kihagynotok a számításból akkor se, ha egy jó burgert ennétek. Bár jómagam több, mint egy éve jártam ott, emlékeimben máig él a szaftos húspogácsás sajtos baconös burger íze, így azt ajánlom, ti is (t)egyetek így. Ár: 2980.

2. kerület

Finomító Kantin - A Varsányi Irén utcában az elmúlt fél évben bizony megszaporodtak a költözések, és ez nem másért történt, minthogy mindenki közelebb kerüljön A Kantinhoz, ahol finom levesek, ebédmenük, szendvicsek, és nem utolsósorban burgerek várják a fanatikusokat, szintén a lehető legtöbb összetevőt a házban készítve el. Lehet lazac (jézusom, ilyet itt még nem is ettem!), bárány, vagy vega, mindenben otthon vannak, akár már 890 forinttól!

Ízműves Kolbászda - A Széna tér környékén járva eszünkbe ne jusson valamelyik gyorsétterembe bemenni! Én megértem, ha a Mammut első emeletén, hátul elhelyezkedő Ízműves sem a nevével, sem a lokációjával nem ígér sok jót, de ha egyszer megkóstoljátok a hamburgerüket, függők lesztek, azt garantálom. Eszméletlenül finom, szaftos húspogácsa, grill hagyma, sajt, egy olyan fantasztikusan ropogós lepénybuciban, hogy megőrültök. Ha kell egy titkos favorit decemberre, ez legyen az, 1190-ért!

3. kerület

Burger House - A Magic eltávozásával a BH abszolút uralomra tudott törni, így ha erre járnátok, akkor sem kell nélkülözni a finom ízeket (a Fannit meg felejtsük el egy életre). Van itt burger csirkecombból, camambertből áfonyával, vagy akár csülökből is, mindegyik 1390-ért, így mindenki meg tudja találni a számítását.

11. kerület

Bajor Söröző - Az idei év abszolút győztese számomra pub food kategóriában. Az, hogy egy kocsmában ilyen minőségű házi hamburgert szolgálnak fel, egészen egyszerűen zseniális. A marhaburger is hihetetlenül jó, a házi hasáb hozzá úgyszintén 1100-ért, de most kapaszkodj meg: lazacburgert is mérnek, és még mindig csak 1400 forintnál vagyunk. Ha valahová el kell mennetek Dél-Budán, akkor ez legyen az, mert ha valakik, ők megérdemlik. Ja igen, és remek kézműves sörök is vannak.

Big Daddy Burger Bar - Ha az Albertfalva kitérőnél jártok, az isten szerelmére, nehogy lángosozzatok. Inkább menjetek át szembe, és egyetek egy jófajta Big Daddy burgert, hiszen itt is megvan minden ami manapság trendi: sajttal töltött jucy lucy, tükörtojásos burger, de akár gomolya sajtot is kérhettek bele, 550-950 forintig, szóval az ár sem lehet kifogás!

Bölcső Bar & Food - A harmadik B is bejelentkezik, ráadásul a Bajortól alig pár sarokra. Házi buci, húspogácsa, a szószok is helyben készülnek, plusz steakburgonya és saláta. Mindez a miénk lehet 1250-ért, ami finoman szólva is szinte ajándék, dehát közeleg a karácsony, mire számítottatok? Ha még nem lenne elég a sörből (na jó, sosem az), akkor bizony itt is kortyolhattok kedvetekre.

Magic Burger - Az Aliz utcában is mindig történik valami, nemrég például mi is ott jártunk egyet felzabálni, rákövetkező héten pedig megduplázták a befogadóképességet, így máris sokkal többen mehettek megkóstolni a város egyik kedvenc burgerét. Személyes favoritom bármelyik (750), az Angus burger (2000), valamint a Philly Cheese Steak szendó (1890), hozzá pedig apostolként hirdetem az elmaradhatatlan házi hagymakarikát, fokhagymás majonézzel.

12. kerület

Majorka - Sokan hajlamosak elfeledkezni a Fogaskerekű környékéről mióta a Sült Fogas elköltözött, de bizony itt nagyon jó kis burgereket lehet kapni, az alapoktól kezdve akár a jalapenos, vagy a tex mex változatokig (1760-1940), és miközben egy jó sört szürcsölünk, gondolatban már arra várunk, hogy kitavaszodjon, és a teraszon tudjunk üldögélni a kellemes napsütésben.

És ha még mindig éhesek lennétek...

Semmi Extra, 11. ker - Az van, hogy a helyet mindenki dicsőíti, de különösebben engem nem fogott meg, bár elképzelhető, hogy csak egy rossz napot fogtunk ki, látva, hogy másnak még a tálalás sem úgy nézett ki, ahogy nekünk. 

Sunny Lounge, 3. ker - Itt sem manapság voltam, de mivel azt hiszem, nyitottak egy Sunny Express részt is, talán egy próbát újfent megérhet a dolog.

Nemo Fish & Chips, 2. ker - Korrekt lazacburgert mérnek ők is, bár ez a minimum egy ilyen helyen.

Dallas, 3.ker - Hatalmas burgerek, folyamatos teltház, csurig töltött amerikai életérzés egy kevés magyar helyzetkomikummal. 

Pastrami, 3. ker - A burger meglehetősen puritán, a hús dominál mindent - finomnak finom, de azért lehet elférne még pár ötlet.

Szóval ezek azok a burgeresek Budán, amit tudok ajánlani, titeket pedig arra kérnélek, lájkoljátok és osszátok meg ezt a postot, hátha nektek is vannak olyan ismerőseitek, akik szeretnének egy jót enni anélkül, hogy át kéne jönni Pestre, és hálásak lennének egy ilyen listáért!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr805656821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása