Burger Blog

Hamburger Bár, Gyula

2014. április 04. Jancsa Jani

Ha valaminek van helye a blogon, akkor bizony ez a hely az. Megmondták már ezren, hogy ez az ország legjobb hamburgere, én meg az ilyeneket mindig egy egészséges kételkedéssel fogadom. Most kiderül, igazam volt-e.

2014-03-30 18.29.13.jpg

Hogy rögtön az elején eloszlassak minden kételyt, ez messze nem az ország legjobbja, erről ne is vitázzunk. Szerencsére, míg Marika néni fantasztikus hírnevét csúnyán megtépáztuk, itt azért ekkora problémák nincsenek, de nyilván messze van ez bármilyen toplistától, hacsak nem a Gyula Inside-ot olvassuk. Ugyanígy szerintem ultragáz, hogy egy helynek se honlapja, se Facebookja nincs 2014-ben.

Belépve az étterembe egy egészen nagynak mondható tömeg fogad, szerencsére halad a sor, így pár perc múlva szemügyre is tudjuk venni a kínálatot. Street Kitchen Petiék egy sima sajtra mennek rá, de én nem hagyom ennyiben, és bacont is kérek bele, nyilván menüben. Amúgy van itt minden, mint a bálban: döner, tortijja (sic!), hot-dog, pizza. A rendelést félreállva várjuk meg, olyan öt perc múlva kapjuk is, és a kétszintes hely második emeletére megyünk fel, hogy magunkévá tegyük az ország legjobbját.

A sült krumpli állott, és semleges ízű, erről túl sok jót nem lehet írni, hacsak nem, hogy kértem mellé egy, amúgy salátákra desztinált szószt (csak ez volt), az mondjuk híg és kapros, de legalább finom. A csomagolás egyedileg logózott, ez tetszik.

2014-03-30 18.47.08.jpg

A burger zsömléje kellemesen zsíros érzetű, határozottan minőségi, és köze nincs az amúgy külsőre gyorséttermire hasonlító illusztris társához. Odabenn saláta, hagyma, és paradicsom fogad, míg a másik oldalon a hús, és a finoman ráolvasztott sajt figyel.

2014-03-30 18.47.01.jpg

A hús, bár odalenn azt írják, hogy minden friss, és helyben készül, a nyakamat rá, hogy nem ott pakolják össze a darált húsból, mert az egyszerűen nem ilyen. Ízre finom, de az állaga, meg az egész összhatása miatt nem tudom kiverni a fejemből azt a fura asszociációt... Ha valaki netán tudja az igazságot, ne habozzon megosztani!

2014-03-30 18.47.37.jpg

Majd elfelejtettem a burger egyik névadóját, a bacont, ami apróra kockázott, és nem annyira megsült formában támad a burgeren belül - szerencsére a mennyisége feledteti az átsütés során elszenvedett fiaskót.

A sajtburger 500, a baconos verziója pedig 700 forintba kerültek, erre pedig plusz 490 a sült krumpli, és a 0,33-as üdítő.

2014-03-30 19.04.05.jpg

A Hamburger Bár nagyon úgy tűnik, hogy helyileg tökéletesen helyettesíti a gyorséttermeket, összevonva a pizzázó-gyrosos-burgeres vonalat, és mint ilyen, ebben jobban is teljesít. Nyilván más pálya, mint egy gourmet burgeres, és csak ezért nem érdemes lemenni, de egy próbának mindenképp jó volt.

Elérhetőség: http://goo.gl/ty5r5Z

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr865889730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Életunt Cápa · http://eletuntcapa.blog.hu 2015.08.12. 15:37:35

Ez szentségtörés, hogy mertek rosszat írni a helyről?! :D

Mindenesetre a közelben nem volt semmi alternatívája korábban, és a 80-as évek óta ilyen hambikat árulnak, innen lehet a renoméja.

leiter 2019.01.13. 08:45:15

A nagy "láncok" szendvicsei lemehetnek gyufáért emellett.
süti beállítások módosítása