Burger Blog

BpBurger (108) - Beer & Burger

2014. március 19. Jancsa Jani

A hetedik kerületet szép lassan a város burgerközpontjává nyilváníthatjuk, mivel egymás hegyén-hátán nyílnak az újabb és újabb egységek. Vicces tény, hogy korábban a sörvacsorának is ezt a nevet akartam adni, tőlük teljesen függetlenül de mivel megelőztek, ezért lett a névcsere. És most a teszt.

2014-03-12 21.15.11.jpg

A Beer & Burger már kívülről is nagyban hirdeti magát a hatalmas neon táblával, a feeling erősen közelít egy olyanhoz, amit mondjuk Amerikában képzelnék el, nagyon bejön. Az egész belső dizájn is ezt folytatja, a falakon poszterek, lámpák, logók, üvegpadló, látványkonyha, ami csak kell. Kicsit fájó pont, hogy a Beer rész le van tudva a Dreher sörökkel és társaival, és más nincs, de azért annyira nem fáj, hogy ne innánk egyet.

Első körben kipattintunk egy laza előétel-kombót, amin van házi hagymakarika, nem házi jalapeno poppers, rántott mozzarellarúd, meg kétfajta mártogatós. Korrekt cuccok, főleg a hagymakarika, amiért én bármikor eladnám valamimet.

2014-03-12 21.29.10.jpg

A burgerek közül Tibi egy olyat kér, amit fényképen is meg kell örökítenem (ez asszem O'Sullivan sajtos burgere), mert itthon én még ilyet nem láttam, noha annyira nem rakétatudomány: a sajtot sütőlapon megolvasztják, és úgy teszik bele a szendóba. Jól néz ki, mi?

2014-03-12 21.31.01.jpg

Mi Ádámmal a BnB burgerrel megyünk rá, bár itt nem a reggeli & ágynak, hanem a bacon-sajtburgernek ez a neve itten.

2014-03-12 21.31.18.jpg

A tálcán rusztikusra gyűrt sütőpapíron kapjuk a stuffát, de annyira, hogy a kápisali csak úgy rá van tolva, natúrba. A sült krumplinak nagyon adja a kis minifritu-edénye, az Oleo Pazzoban emlékszem ilyenekre, de már ott sincs burger.

A saláta kellemes, pont jól eltalált arányokkal. A sült krumpli házi készítésű, ráadásul járnak hozzá alapszószok grátisz.

2014-03-12 21.33.16.jpg

A burgernek már csak a tálalása is jól fest, átdöfve egy fanyelű késsel (bicsakkal!), rajta egy kisebb hagymakarika. A zsömle nem édes, de nem is sós, valahol a semleges határon mozog, házi készítésű, kiváló darab. A teteje megkenve házi hambiszósszal, rajta sült hagyma. A bacon vékony, ámde frankón ízletes, nincs túlsütve. A hús fűszeres, vastag, 18 dekás remek húspogácsa.

Zöldségek terén kapunk savanyú ubit, salátát, paradicsomot, és lilahagymát, ennél több nem is kell. A kaja végére össze is áll az egész, kérünk még egy sört, bárhangulat, tévé, jóllakás.

2014-03-12 21.38.57.jpg

A legolcsóbb, tízdekás burger 690-be kerül, a mienk pedig 1190 volt, de majdnem duplaakkora hússal. Plusz 290-ért érkezik a hasáb és üdítő menüben, úgyhogy ezerötből megállsz, piával pedig kettőből. A Burger & Beer egy nagyon tuti kis színfoltja az utcának, ha be szeretnél ülni, iszogatni-eszegetni, mindenképp ajánlom, mert ez az az irány, amerre haladva baj nem történhet!

Adatlap

Nyitvatartás: 11-03.

Cím: 1077, Wesselényi utca 32.

Honlap: -

Facebook: https://www.facebook.com/beernburger

Telefon / asztalfoglalás: (1) 793 4983

4sq: http://goo.gl/w0LFoY

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr175860659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása