Burger Blog

Burgerimádóknak kötelező megálló - Stop Bistro & Bar, Békéscsaba

2024. március 04. Jancsa Jani

A Stop Burgerről már sokat hallottam, és most sikerült is felkeresni a burgerezőhöz képest bővített kínálatot nyújtó bisztrót, ahol rengeteg finom falatot sikerült kóstolnom!

2024-03-02_20_02_18.webp

A hétvégén Gyulán jártam egy mexikói kajás kis együttműködés kapcsán, melynek következményeképp másnap bizony sikerült benézni ‘csabára, és egy jó Dűne 2 után a közelben lévő Stop Bistro & Barban kötöttünk ki.

2024-03-02_20_38_22.webp

A beltér modern, szép, és van itt minden: az ajtóban még cukrászda is kinéz, odabent pedig a kínálat a modern melegszenyáktól kezdve a burgereken át a pizzákig terjed, de sok már frankó street food jellegű és klasszik kaját is lehet kapni.

2024-03-02_19_46_55.webp

A burger étlap is sok izgalmas tételt tartalmaz, mi most a Super Mario kódnevűre mentünk rá. Maga a kompozíció szép nagy, mi házi, kézműves bucival választottuk, benne dupla 9 dekás, smashed pogi, dupla cheddar, sali, paradicsom, hagyma, fehérboros gomba, amcsi uborka, illetve lehet bele kérni választható szószt is a listából.

2024-03-02_20_01_58.webp

A zsömle egészen egyszerűen zseniális, könnyed, jól sült, összenyomható, ízletes darab, egyik legjobb, amit mostanában kóstoltam. Benne a dupla hús azért már szerintem a smashed felső határa, és jegyeiben is, bár szét volt nyomva, a műfajra jellemző brutál lepirultság nem volt jellemző. Hovatovább ettől függetlenül az íze és a beleolvadt sajt állaga semmilyen kívánnivalót nem hagyott maga után, úgy volt tökéletes, ahogy érkezett.

2024-03-02_20_03_17.webp

A burgernek adott egy extra svungot a füstös Smokey szósz, valamint a hagymás-gombás egyveleg, ami még részét képezte a burgernak - meg persze a zöldségek. Úristen, very big - volt a gondolat, amely elhagyta az agyunkat amikor megérkezett a darab, ugyanis méretre is a nagyobb burgerek sorát erősíti - de ha nem lenne elég, bizony beszélnünk kell a köretekről is.

2024-03-02_20_01_44.webp

A választásunk az extra roppanós burgonyára és a káposztasalátára esett - előbbi mirelit, de jól megsütött, finom darab, amely tunkolásra termett, mégpedig a tartár-ketchup kombójú Stop szószba. A káposztasaláta mérete is bőven nagy volt, belül pedig került bele káposzta, hagyma, répa, meg ebbe is tartár - tökéletesen működött, nem volt nehéz, és ízeiben pedig hozta mindazt, amit keresünk egy ilyen termékben.

2024-03-02_20_02_08.webp

Pizza - na ebből bizony mióta megérkezett hozzám is a nápolyi vonal, bizony mondhatom, hogy nem eszem meg akármit. Amit itt tudni érdemes, hogy a klasszik vonalat képviselik, egy kábé félnapos kelesztéssel - a hely ajánlott egy pizzát, én meg úgy voltam vele, hogy a burger után itt bármi lehet.

2024-03-02_20_01_40.webp

Lehet, hogy az ajánlás személyemnek szólt? - tűnődtem, miközben megérkezett a Parasztos kódnévre hallgató pizzám, rajta paradicsomos alap, paprikás szalámi, bacon, lilahagyma, jalapeno, parmezán és mozzarella sajt. Engem már a kinézete is megvett, semmi olyan egetrengető nem volt rajta, de kellemesen zsíros, jól megsült, és az alja is korrekt színt kapott.

2024-03-02_20_05_20.webp

Kaptam mellé egy fűszeres-paradicsomos pizzaszósz mártogatót, és hát atya-gatya - amit ígér, azt remekül hozzá, ízletes, dzsúzos, zsíros, finom pizza - ezt is bátran merem ajánlani. Ráadásul a  hely italkínálata sem gyenge, szóval azt gondolom, hogy a békéscsabaiak békében jöhetnek bármikor ide, mert amit ettem, az nagyon rendben volt. Mi lehet a végszó? Jóváhagyás repül, Burger Blog approved!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr7718345323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása