Burger Blog

BpBurger (111) - Pesti Burger és Bár

2014. április 03. Jancsa Jani

Még szerencse, hogy a sörvacsin összetalálkoztam régi ismerősömmel, Alexszal, mert ő említette, hogy van egy hely, amit mindenképp ki kell próbálnom. Nos, erről annyit, hogy ez a legjobb burger, amit idén ettem! Nem hiszitek? Több jut nekem!

2014-04-02 12.08.23.jpg

A Páva és a Tompa utca sarkán található leánykori nevén a Drink and Win Bár, viszont nem sokáig, mert péntektől ez a név már a múlté, és a címben lévő lép életbe; csak én nem akartam ezzel addig várni. Szóval ismét itt egy hely, premier a Burger Blogon, mert én csak értetek hízom!

2014-04-02 12.48.39-1.jpg

A hely tulajdonosa mestere Háda Imre, akit a megboldogult Atakám tulajaként ismerhetünk, itt pedig olyan burgert tesz le a fehér díványok, és nagyképernyős tévék övezte asztalra, hogy a fülünk is kettéáll tőle. Jó eséllyel őt is fogjátok a pultban találni, szóval ne is lepődjetek meg, inkább üljetek le az olyan 20-30 fős, egyáltalán nem óriási nagy, ámde annál hangulatosabb vendégtérbe.

2014-04-02 12.19.38-2.jpg

Van pár burgerverzió amit kérhetünk: sima, sajtos, baconös, meg egy jófajta reflektálás a tavasz háziasszony-megőrülésére, de erről később. Én nyitok egy klasszikussal, ami olyan 10 perc múlva már az asztalunkra is érkezik.

2014-04-02 12.22.21.jpg

A burger alapja a Gál Józsi-féle 15 dekás marhahúspogácsa, és több meglepetés is ér már az elején. Egyrészt nincs egyáltalán agyonfűszerezve: só, bors, az is javarészt sütéskor, és ennyi, ergo a marhaíz tökéletesen átjön. A másik az, hogy agyonsütve sincs: a közepes bizony közepes lesz, úgy, ahogyan annak mindenhol lennie kéne.

2014-04-02 12.23.27.jpg

A buci a klasszikus vonalat követi, Marmorstein-féle, az egyik legjobb a városban, amin csak dob a pirítás, valamint a házi majonéz, amelyben a fokhagyma nem csak kislányos adagként van jelen, hanem nagyon markánsan megjelenik, az első randizók legnagyobb örömére.

2014-04-02 12.22.36.jpg

A bacon sem bacon igazából, hanem egy szelet vékony, fantasztikusan finom sonka, és itt azért már kezdjük kapisgálni, hogy ez a hely bizony jóval több annál burger téren, mint amit kábé bárhol is merni remélünk.

2014-04-02 12.22.40.jpg

2014-04-02 12.36.48.jpg

A hús alatt pici koktélparadicsom, egy kis növényzet (de az isten szerelmére, nézzétek milyen!), valamint blansírozott hagyma figyel.

2014-04-02 12.25.13.jpg

A másik burger, amire korábban csak utaltam, kis fricskával medvehagyma-ágyon pihen, ami akkora ötlet, hogy nem is értem, hogy nem jutott még másnak eszébe.

2014-04-02 12.36.34.jpg

Ha ez nem lenne elég, a tetején még egy jófajta hagymalekvár is figyel, de inkább a pikáns, mint az édeskés ízvilággal, sőt ha szeretitek a csípőset, akkor a házi szószból is nyugodtan kérjetek rá!

2014-04-02 12.36.52.jpg

A burgerek 1290-től 1690-ig tartanak, és amilyen minőséget itt kapunk, az utolsó forintig megéri. Gyakorlatilag megközelíti a tökéletes burger definícióját, minden egyes alkotórésze úgy van odatéve, ahogyan azt kell. Ha ebben a hónapban csak egyet kóstolsz meg, ez legyen az.

Adatlap

Nyitvatartás: 12-22.

Cím: 1094, Tompa utca 21.

Honlap: -

Facebook: http://goo.gl/CZmNKV

Telefon / asztalfoglalás: (20) 547 9890

4sq: http://goo.gl/lP1uLB

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr295891096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása