Még szerencse, hogy a sörvacsin összetalálkoztam régi ismerősömmel, Alexszal, mert ő említette, hogy van egy hely, amit mindenképp ki kell próbálnom. Nos, erről annyit, hogy ez a legjobb burger, amit idén ettem! Nem hiszitek? Több jut nekem!
A Páva és a Tompa utca sarkán található leánykori nevén a Drink and Win Bár, viszont nem sokáig, mert péntektől ez a név már a múlté, és a címben lévő lép életbe; csak én nem akartam ezzel addig várni. Szóval ismét itt egy hely, premier a Burger Blogon, mert én csak értetek hízom!
A hely tulajdonosa mestere Háda Imre, akit a megboldogult Atakám tulajaként ismerhetünk, itt pedig olyan burgert tesz le a fehér díványok, és nagyképernyős tévék övezte asztalra, hogy a fülünk is kettéáll tőle. Jó eséllyel őt is fogjátok a pultban találni, szóval ne is lepődjetek meg, inkább üljetek le az olyan 20-30 fős, egyáltalán nem óriási nagy, ámde annál hangulatosabb vendégtérbe.
Van pár burgerverzió amit kérhetünk: sima, sajtos, baconös, meg egy jófajta reflektálás a tavasz háziasszony-megőrülésére, de erről később. Én nyitok egy klasszikussal, ami olyan 10 perc múlva már az asztalunkra is érkezik.
A burger alapja a Gál Józsi-féle 15 dekás marhahúspogácsa, és több meglepetés is ér már az elején. Egyrészt nincs egyáltalán agyonfűszerezve: só, bors, az is javarészt sütéskor, és ennyi, ergo a marhaíz tökéletesen átjön. A másik az, hogy agyonsütve sincs: a közepes bizony közepes lesz, úgy, ahogyan annak mindenhol lennie kéne.
A buci a klasszikus vonalat követi, Marmorstein-féle, az egyik legjobb a városban, amin csak dob a pirítás, valamint a házi majonéz, amelyben a fokhagyma nem csak kislányos adagként van jelen, hanem nagyon markánsan megjelenik, az első randizók legnagyobb örömére.
A bacon sem bacon igazából, hanem egy szelet vékony, fantasztikusan finom sonka, és itt azért már kezdjük kapisgálni, hogy ez a hely bizony jóval több annál burger téren, mint amit kábé bárhol is merni remélünk.
A hús alatt pici koktélparadicsom, egy kis növényzet (de az isten szerelmére, nézzétek milyen!), valamint blansírozott hagyma figyel.
A másik burger, amire korábban csak utaltam, kis fricskával medvehagyma-ágyon pihen, ami akkora ötlet, hogy nem is értem, hogy nem jutott még másnak eszébe.
Ha ez nem lenne elég, a tetején még egy jófajta hagymalekvár is figyel, de inkább a pikáns, mint az édeskés ízvilággal, sőt ha szeretitek a csípőset, akkor a házi szószból is nyugodtan kérjetek rá!
A burgerek 1290-től 1690-ig tartanak, és amilyen minőséget itt kapunk, az utolsó forintig megéri. Gyakorlatilag megközelíti a tökéletes burger definícióját, minden egyes alkotórésze úgy van odatéve, ahogyan azt kell. Ha ebben a hónapban csak egyet kóstolsz meg, ez legyen az.
Adatlap
Nyitvatartás: 12-22.
Cím: 1094, Tompa utca 21.
Honlap: -
Facebook: http://goo.gl/CZmNKV
Telefon / asztalfoglalás: (20) 547 9890
4sq: http://goo.gl/lP1uLB