Burger Blog

BpBurger (250) - Vegan Love Downtown

2021. február 09. Jancsa Jani

Azt gondolom, hogy 2021-re a Vegan Love megkerülhetetlen jelenséggé nőtte ki magát a fővárosban, viszont eddig csak Budán voltak jelen - most azonban a Belváros egy eldugott utcájában, mégis központi helyen kezdik meg pesti pályafutásukat.

file_009.jpg

Abba bele sem megyek, hogy akkor ezek most burgerek vagy sem, egyáltalán minek vegán bárki, meg a mindenevő fogazat - tény, hogy jómagam nem ezt az irányzatot követem, mégis azt gondolom, hogy igencsak fontos erről is beszélni, és nekem pedig felelősségem hírt adni arról, ha a street food-ot másképp is lehet csinálni - és nem is akárhogy!

file_008.jpg

Szóval, a helyszín közel az Astoriához, jelen pillanatban a hatályos szabályok alapján csak elvitelre lehet kérni, úgyhogy magam is így tettem. Az étterem még mindig kialakítás alatt, de az már így is látszik, hogy a három szintes komplexum bizony ha egyszer beindul, akkor bizony lesz dübörgés benne.

file_000.jpg

Rengeteg újdonság került az étlapra: ilyen az előételek közül a Buffalo Wings, amely csirkére fazonírozott rántott szejtánt takar, hozzá az ikonikus buffalo szósszal, vegán kéksajtmártással, és zellerszárral. Nálam ez ment az egyik legnagyobbat, a panír őrülten ropog, a szejtán állaga így teljesen oké, és aztán a kétféle szósz kombója pedig azt hozta belőlem elő, hogy ha lehetne, bármikor enném ezt a csirke helyett, mert egész egyszerűen zseniális.

file_002.jpg

A másik, általam szintén sokszor fogyasztott snack alternatívája volt a rákfarok, ahol technikailag szója és búzafehérje szolgáltatta a panír alatti részt, hozzá pedig koktélszósz érkezett, és annyira jól tudta helyettesíteni a garnéla kissé ruganyos állagát, hogy meglepetésemben be is faltam az utolsó szálig.

file_004.jpg

Ennyi előzetes után rá is térhetünk a burgerekre: az első volt a Truffel burger, nevéből kitalálható, hogy egy elég erősen gombaközpontú tételről volt szó. Minden burger bucija is természetesen vegán, a Marmorstein pékség által, és azt kell mondjam, lehet ez az első ilyesmi buci, ami tényleg baromi jó. A burgerben egy gomba és zabpogácsa volt, rajta vegán cheddar, zöldségek, és szarvasgombás majonéz. Nekem a neve ellenére hiányzott a burgerből az az átütő szarvasgomba aroma, de ettől függetlenül korrekt kis darab volt.

file_005.jpg

Másodikként a Jucy Lucy, azaz sajttal töltött verzió érkezett, egy Beyond húsmentes pogácsában, amit én személy szerint amúgy is nagyon kedvelek, de így, hogy valóban folyós, egészen kiváló állagú zöldfűszeres növényi sajt került bele - fú, instant love. Mindezeken felül gazdagították még zöldségek, dijoni mustáros fokhagymás veganéz, valamint egy kis ropogós hagyma is - imádtam minden egyes falatját.

file_006.jpg

Harmadikként a Louisana Chick’n burgert választottam, melyben a korábbihoz hasonló, rántott szejtán lapult, egy kis remulád szósz társaságában. Az az igazság, hogy én szeretem a csirkét is, de mondjuk ha innentől csak ezt ehetném ahelyett, akkor sem lenne nagy tragédia.

file_003.jpg

Köretnek sült krumpli érkezett, de nem is akárhogy: növényi csilivel, és olvadozó növényi sajttal. Elsőre egy kicsit fura az átkalibrálás, amikor tudod, hogy ez hússal és valódi sajttal milyen, majd pedig jön ez a verzió, de azt kell mondjam, hogy néhány falat után, ha az agyunk átáll, semmi hiányérzet nincs, és igazából ez a lényeg: ízek és állagok. Ha ez megvan, totál nem kell az, hogy állati eredetű legyen az alapja mindennek.

file_011.jpg

Szószok közül is elég nagy a kínálat, amit csekkoltam és ajánlok: házi barbecue, ranch, a fokhagymás veganéz, valamint a remulád - a majonézes darabokból egyiken sem érződik, hogy bármilyen szinten is alulmaradna tojásos társánál.

file_001.jpg

Majd elfelejtettem a hot-dogot, de igazából itt még a tökéletes virsli, azaz a szójarúd kiválasztása folyamatban van - értsd, ez se rossz, de lehetne jobb is. Ami a Thai dogban igazán izgi volt, az a mogyorószósz, valamint a thai saláta kombója, ami így együtt egy tök izgalmas ízélményt produkált.

file_007.jpg

Desszertnek sajttorta érkezett, ha jól emlékszem karamellöntettel, de erre már nem mernék megesküdni a kajakóma indukálta kábulatban.

Egy szó, mint száz, a Vegan Love Downtown olyan kajákat is kínál, amelyeket máshol még az országban nem kóstolhattunk, ami azért 2021-ben nagy szó. Ahogy közel tíz éve a tulajoknak vastagon benne volt a keze a hazai burgerszíntér megreformálásában, úgy azt gondolom, itt most is hasonló megy, csak a vegán oldalon.

Akárhogy is étkezel, vagy gondolkodsz, mindenképp ajánlom neked a fentebb felsorolt ételeket - vagy bármi mást az étlapról - én azt gondolom, semmiképp sem fogsz csalódni!

Elérhetőséghttps://www.facebook.com/veganlovestreetfood

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr7416421418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása