Blogom régi olvasóinak nem ismeretlen a School Bus csapat, akik egy kiöregedett amcsi iskolabuszt vettek birtokba, hogy jobbnál-jobb burgereket kínáljanak. A busz, a kínálat, és a helyszín is megújult, szóval pont itt volt az ideje egy következő tesztelésnek!
A food truck korábban a 12. kerületben lakott, ez a helyszín változott meg Dunakeszire, konkrétan a vasúti megállótól néhány méterre, ami jól jöhet, ha valaki fogyasztani is szeretne - mármint alkoholt természetesen. Erre minden lehetőség meg is van, ugyanis konkrétan előtte megy el az egész Európát átívelő kerékpárút, szóval akár egy laza, energiaraktár-feltöltésben gazdag ebédre szeretnénk beugrani, akár egy délutáni frissítőre, vagy épp egy jó kis vacsorára, bármikor lehet érkezni, nincs külön dress-code, ami nagyon szimpatikus vonás a sportolókra nézve is.
Egy családi ház udvarában található a hami-kamion, ami a korábbiakkal ellentétben már nem fogad utast, de ez talán nem is probléma, ugyanis egy pöpec kis terasz lett kialakítva, és rendezvények esetén pedig a hátsó kertrész is használható. A School Bus Diner amúgy esténként éli a legjobban önmagát, egyrészt a prémium gourmet burgerek miatt, másrészt meg a kivilágítás és a hangulat azért eléggé rendben van.
Kezdjük a teszteléssel: elsőnek egy kis snackbe, a házi nachos bowl-ba bólintottam bele, amelyben kukoricatortilla, avokádókrém, különféle zöldek, valamint pico de gallo, azaz salsa volt megtalálható. Ezt kifejezetten tudom ajánlani sörözések mellé (kiváló a kézműves kínálat), nem egy nagy adag, de arra pont jó, hogy megágyazzon annak, ami utána következik.
A burgerek mindegyike a köztudatba magát egyre jobban bedobó Hortobágy Angus húsból készül, én pedig a zászlóshajót választottam ki magamnak, amely a Gourmet kódnevet viselte, és feltétei ennek megfelelően következtek.
A fekete-fehér szórású zsömle Panifico termék, ebbe került a mindig imádnivaló húspogácsa, melyet egy kevés karakteres ízvilágú gorgonzola sajt koronázott meg. A burger szerves összetevőjének volt mondható a rózsaborsos hagymadzsem, némi zöldség, és nem utolsósorban egy kis helyre röszti zárta az etűdöt.
A koncepció jeles volt, és az alktotás megvalósítása is felért az elképzeléshez: egymással harmonizáló ízek, jó alapanyagok - mi kell még? Mondjuk némi köret! Ez jelen esetben steak-burgonya volt, hozzá egy kis házi bbq szósszal, valamint káposztasaláta is került mellé, mindkettő korrekt, de semmi világmegváltás.
Ne álljunk meg ennyinél - gondoltam, és miután barbecue-ügyben is otthon van a hely, a Gravy Beef szendvics felé gravitáltam. Ebben lassú tűzön, füstön készülő tépett marhahús volt megtalálható, valamint almás káposztasaláta, és a névadó szósz fogta egybe az egészet, valamint egy kis vörös cheddar is került még bele.
Bár a sajt sem vizuálisan, sem olvadásilag nem volt tökéletes, szerencsére ez az ízén mit sem rontott, a marhahús pedig… izgalmas, omlós, füstös, pont amilyennek lennie kell. Emellé is kaptam egy kis lilakáposzta-salátát is, mert mint tudjuk, fontos a vitaminbevitel.
Természetesen italok terén sem kell szégyenkezni: aki fröccsözne, az minőségi borokból tud variációkat kérni, vagy ha rám hallgattok, akkor a hely zászlóshajóját rendelitek, ami nem más, mint a Levendula Spritz, és pont az, aminek hangzik. Aki pedig ennél is tovább menne, nos neki tudom ajánlani az örök klasszikus Aperol Spritzet, vagy akár egy jó Mojitot is.
A School Bus Diner a fix étlap mellett hétvégente szervez vacsoraesteket is. Ilyenkor a menüt akár más séfek bevonásával, akár Ádám, a hely egyik megálmodója vezetésével készül, szóval érdemes a Facebook oldalukat is figyelni, mert ott mindig megkaphatjuk a legfrissebb információkat.
Az árakról még nem szóltam: a nachos tál 1490, a burger 2750, a bbq szendvics pedig 2290 jó magyar forintba került. A School Busnak két nagy előnye van: az egyik, hogy hozzám relatíve közel esik, a másik pedig, hogy nagyon hangulatos módon kínálnak frankó kis street food ételeket és hozzá finom italokat - kipróbálásuk mindenképpen ajánlott!