A Bölcső Bar & Food egy nemrég nyitott bisztró-bár-kocsma (a tulajdonos pár szavaival élve); ráadásul ez egy olyan hely, melyet még nem leng be a trendi hipszterség szele sem, szóval figyeljetek, mert egy valódi premiernek lehettek most szemtanúi. Már ha szeretitek a jó burgereket. Meg a söröket. Meg a borokat.
Belépve rögtön két félszinttel találkozunk (még mindig jobb, mintha két félszerzettel), az alsóban van a klasszikus asztalos rész, a felsőben inkább a mindenhonnan szedett-vedett, de a kilátás innen szebb, úgyhogy mi is ezt választottuk. Az asztalon lazán odadobott egyoldalas étlap mutatja, mit lehet enni, kár, hogy a pult mögött álló, és szemmel láthatóan ráérő pultosok feladatkörébe a rendelésfelvétel már nem fér bele, főleg, hogy nem is egyértelmű, várjunk-e vagy sem..
Italok közül leginkább a békésszentandrási főzde sörei közül választhatunk, de van például sör a miskolci Zip'stől is. Mi az előbbiekből választottunk, egy gyümölcsöset, és egy Ogrésat, előbbi kellemes, női ital jellegű, utóbbi pedig egy jó világos, bár nekem talán kicsit kevéssé karakteres.
A burgerek olyan negyedóra múlva meg is érkeztek, és a pokolba is, baromi jól néztek ki. Bár korábban már felhívták a figyelmünket a helyre, nem tudtuk mire számítsunk, főleg nem egy ilyen kezdés után, de ezen a ponton először azt kezdtük érezni, hogy jó úton haladunk.
Amint azt a tányéron is látjuk, nem fukarkodtak semmivel, hamburger, sült krumpli, saláta, kétfajta szósz - ennél rosszabb kezdésünk sohase legyen.
Először a krumplit csekkoltam a mártogatósokkal: a ketchupnél nem vagyok benne biztos, a majonéz tuti, hogy házi; és a krumpli is hihetetlen finom, ropogós, pont amilyet szeretnél egy fárasztó nap után este.
A saláta úgy emlékszem egy citromos vinaigrette-tel érkezett, rukkola és sima saláta keveréke.
A hamburgerbe beleharapva rögtön újra sínre kerültünk, és megértettük, miért érdemes ezt csinálni. A zsemle hihetetlen finom, pont eltalált textúrájú, jól átpirított. Rosszabb helyeken egy ilyen már elviszi a prímet, de itt, mint minden csak a húsnak játszik alá, amely kapcsán ráadásul előre megkérdeztek, hogy mennyire szeretnénk átsütve kapni.
A 16 dekás húspogácsa közel jár a tökéleteshez, mind ízben, mint állagban, az átsütöttség mértékéről már nem is beszélve, ráadásul a tetején még reszelt tűéles cheddar teszi teljessé az összképet. Egyetlen negatívumot találtam benne, ami lehet, hogy a darálás számlájára írható (nem tudom), miszerint volt pár olyan "hússzál" benne, ami állagában kilógott a többi közül, magyarosan szólva a fogamba ment, amit semmilyen körülmények között nem szeretek.
A zsömle alján bónusz meglepetésként pedig egy jófajta remulád figyelt, mintegy záróakkordként.
Egyetlen hamburger van az étlapon, ennek az ára viszont nevetséges (1250), ami főleg annak a fényében nagyon jó, hogy minden házilag készült benne, plusz munka, kevesebb profit, tudjuk, hogy megy ez. Pontosabban annyira nem, mert ez a hozzáállás a párját ritkítja, ami mindig nagyon szimpatikus. Ha szavazni kéne, a Bölcső bizony elég jó helyen végezne a toplistán - a város, és a mi legnagyobb örömünkre.
Adatlap
Nyitvatartás: 11-23.
Cím: 1111, Lágymányosi utca 19.
Honlap: -
Facebook: https://www.facebook.com/bolcsobar
Telefon / asztalfoglalás: (1) 308 8210
4sq: http://goo.gl/mgXRt