A hétvégén a Burger House magyar étteremlánc legújabb, Duna Plaza-beli egységében jártam, és az étteremlánc két legfrissebb szendvicsét kóstoltam: a lazac és a drumstick burgert.
A pláza, bár kicsit kieshet a Belvárosból, mégis népszerű helyszín, hiszen nem messze tőle van a Marina-part komplexum, a metró pedig közvetlen kapcsolatot nyújt a Deák térrel, aminél gyorsabban még talán kocsival sem tudunk kijutni. Valószínűleg ilyen okokból kifolyólag nyílt meg ott a negyedik fővárosi BH étterem (az ötödik pedig Dunakeszin található), melyben a belső tér amúgy nagyon jó kialakítású, fehér bőrszékek, a folyosótól leválasztott vendégtér: kicsit a Westend-béli Friday'sre emlékeztett az egész.
A lazacburger egyre inkább kezd népszerű lenni a városban, így kerülhetett fel ide is az étlapra. A zsömle az összes szendvicsnél házi recept alapján, ámde nem a helyszínen készül: édeskésebb, kalácsosabb fajta, de pont a megfelelő textúrával, így könnyen összenyomható, és egyáltalán nem fullasztós.
A közel húszdekás húspogácsája finom, de hozzá kell tenni, hogy nem annyira erősen lazacízű, így aki ódzkodik a nagyon halas burgertől, annak fog ez igazán tetszeni. Emellé még jégsaláta, paradicsom, uborka, sült hagyma, és egy titkos házi szósz teszi teljessé a burgert.
A drumstick burgerről elsőre egy panírozott csirkecomb jutott eszembe, de azért ennél árnyaltabb a helyzet: a 18 dekás húspogácsa mézes-chili's fűszerezésű csirkecomb-filéből készül, hozzá pedig a zöldségeken, a sült hagymán és a vastag szelet sajton kívül egy zseniális házi mézes-borsos szósz szolgáltatja a talpalávalót.
A csirkeburger 1390 a lazac 1490; úgyhogy ti se tétovázzatok, ha egy Burger House-t láttok: kóstoljatok és kommenteljetek! Ja és tudtátok, hogy hamarosan nyílik a hatodik egység is, Dél-Pesten? Aki kitalálja, hogy hol, az még pont megnézheti az építkezési munkálatok végét is.
A képek a BH Facebookjáról érkeztek!