Burger Blog

BpBurger (8) - Sunny Lounge

2012. május 17. Jancsa Jani

Egy hosszabb hiatus után visszatér Budapest kedvenc hamburgeres rovata, ahol még mindig azt tűztük ki célként, hogy megmutatjuk nektek a város összes remek, vagy éppen kevésbé kiváló hamburgerezőjét. Amig nem volt összeköttetés a gerinchálózattal, addig sem volt probléma, ettünk, mint a rendes felnőttek, csak éppen leblogolni nem tudtuk. Örök kérdés, hogy mire emlékszem majd azokból, de addig is itt van egy friss élmény.

Ti is emlékezhettek, volt egy akció az étteremben még korábban. A kuponokhoz való hozzáállásom kontraverzális, de mostanában úgy döntöttem, hogy mivel egyelőre nincs támogató aki pénzeli ezeket az azért nem olcsó kis köreinket (ugyanitt mecénást bármikor elfogadunk, hirdetési felületünk, mint a tenger), így ezek a dealek is képbe jönnek, mivel elméletben ugyanolyan minőséget kéne adniuk, mintha csak úgy betévedek.

A Sunny Lounge a Szentendrei úton található, mégpedig majdnem a Bogdáni úti buszvégállomásnál, kifelé nézve a bal oldalon, egy kaszinó mellett. Odakint kis kerthelység fogad, belépve pedig találkozunk az étteremmel, ami olyan 30-40 fő befogadására képes (plusz mintha lett volna valami külön rész is leválasztva). Az enteriőr nagyon jól néz ki, belépve pincér, leültet, étlapot hoz. Mivel biciklivel érkeztem (harminc métert fékeztem), így gyorsan spottoltam a mellékhelységet is, ami nagyon korrekt, kétszemélyes, illatos, minden tuti. A rendelést leadjuk, és várunk.

A Shake

Rendelési lehetőségeink minden az étlapon található nem alkoholos shake-re terjednek ki, ami teljesen korrekt, így a választás egy csokis-diós, valamint egy vaníliás-áfonyás lett. Mindkettő remek darab, kábé tíz percet kell rá várni, de megéri. Másrészt azért kicsit nehezményeztem, hogy senkinek sem jutott eszébe, hogy hátha innánk valami nem-édeset is, ha már harminc fok volt este, de sebaj, nem kell elkölteni minden pénzünket.

A Hamburger

A shake után alig öt-nyolc perccel érkezett a sajtos-baconos burger. Kinézetre tökéletesen festett, de az ízélmény sajnos innentől már lefelé vezetett. A krumpli nyilván mirelit, de friss, ezzel gond nem volt, mint ahogy szósz sem mellé, de túléltük. A burger bucija volt talán a legjobb az egészben, ropogós, kicsit pirított, szezámmagos, és bár külsőre a bolti egyenbucikra emlékeztetett, ízben messze túlszárnyalta azokat. A húsba beleharapva elsőre majdnem azt hittem, hogy szégyenszemre bolti témával van dolgunk, de aztán szerencsére kiderült, hogy nem, csak eszméletlenül túl van fűszerezve (talán majoranna?), és valószínűleg nem high-end marhából volt - mindenesetre rossznak nem mondanám, még pont belefért. Nem úgy, mint a sajt, aminek konkrétan semmi íze sem volt; valamint a bacondarabkák is enyhe túlsütött(égett)ségben szenvedtek. Mindezen felül saláta, savanyú uborka, és szósz díszítette a szendvicset. Adagra közepesnek mondanám, egy embernek azért talán elég lesz.

A Brownie

Időközben feltűntek az este zenészei egy nagybőgővel (csellóval?) és egy szaxofonnal, természetesen a lehető legközelebb hozzánk, ne üljetek az ablak felőli sarokba, ha ezt nem akarjátok magatoknak. Mi sem akartuk volna, mert bíztunk benne, hogy hamarabb lepörgetjük a vacsit, mint ők elkezdenék, de aztán kiderült, hogy ez a brownie valami fene egy csoda dolog lehet, mert míg a burger és a shake közösen megvoltak olyan 15-20 perc alatt, erre minimum fél órát kellett várni. Közben leszedték az asztalt (egy büdös szó sem hangzott el, hogy kérünk-e még valamit), mellettünk az előző vendégek ettek-fizettek-távoztak-új vendégek-jöttek-rendeltek-és kaját kaptak. Ezt szorozzuk be kettővel, és ezután öt perccel jött meg majdnem a mi sütink, természetesen semmi elnézést kérés, vagy ilyesmi. Itt már röhögtem, mert tudtam, hogy minden ilyen élmény mögött egy remek blogpost lapul, és ebben megerősített a duó is, akik épp a stand by me nevű klasszikust töfkörészték, tapsolgatták, kurjongatták. Én ekkor már arra gondoltam, hogy megfogom a széket, és azzal fogom a földet verni, elvégre jól érezzük magunkat, vagy nem?

A sütemény a képen látható formában érkezett, na most egyrészt hasonlítsuk össze a promóképpel (nem fogok Michael Douglast játszani, de akkor is), másrészt ilyen ocsmányul hogy lehet valamit kitálalni? Erre kellett a fél óra? Hozzá kell tennem, hogy ízre amúgy nem volt probléma, de nem is haltam bele a gyönyörbe, normál piskótás jellegű volt a kocka, a szósz pedig basic csoki, fagyival, egy jobb céges kantinban is ugyanezt meg tudjuk kapni.

Miután végeztünk, tovább is álltunk, pincérünkön látszott, hogy nem igazán tetszett ez neki, de sajnos a szervíz ma este egy talicskányi aprómajmot érdemelt maximum. A hamburgerek árai 1490-től 2200-ig terjednek, függően a betétektől. Így kuponnal 3k volt, de azt nem tudom elképzelni, hogy ezért 7-et adjak ki. Összehasonlításképp, bár tudom nem kéne, de majdnem ennyiért mérnek egy menüebédet az Onyxban két főre. Ott van egy Michelin csillag, de ha nem is lenne, tuti képben lennének alapvető dolgokkal, melyekkel itt szemmel láthatóan egyáltalán nem. Egynek azért jó volt.

Adatlap

Nyitvatartás: 8/11-24/02
Cím: Budapest, 1035, Szentendrei út 36/a
Honlap: http://www.sunnylounge.hu
Facebook: https://www.facebook.com/sunnybudapest
Telefon / asztalfoglalás: +36 1 367 3494
4sq: https://foursquare.com/v/sunny-lounge/4b782532f964a5202eb82ee3

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr304515734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása