Ha emlékeztek, már jártunk egyszer a Finomítóban, mégpedig nyitás előtt, a Restaurant Dayen (melynek következő állomása májusban lesz, és mi is készülünk rá valami izgalmassal, de erről később). Nos, most letelt a türelmi időszak, és újra ellátogattunk, hogy megnézzük, milyen ütemben halad a finomítás.
A kantin belülről már azért jóval szebb képet mutat, mint anno volt: faasztalok, egy jókora pult, és nuku kajaszag, noha a burger ott készül - ez már egy teljesen jó pont.
A pult túloldalán ismét Jánossal találkozunk, aki az egyik tulajdonosa a helynek, mi pedig rendelünk egy jó hosszú listányit, majd helyet foglalunk valahol. A hatalmas ablakoknak köszönhetően minden napfényben úszik, a bicikliúton elsuhanó csajokat spottolni pedig priceless, szóval helyileg ez egy tökéletes választás.
Elsőnek egy fahéjas hideg almaleves futott be, ami ugyan szokatlan választás tőlem, hiszen nem igazán kedvelem a gyömölcsből készül leveseket, de ez itt valami fantasztikus volt, kellően sűrű, édes, de mégsem gejl, gyakorlatilag frissítőként funkcionált, de annak viszont tökéletesen - soha rosszabb kezdést.
Ezután jött két fröccs, majd a két burger, darabonként tízdekás húspogácsával, házi buciban, BBQ és Chili cheese verzióban. Elsőre mi mondjuk simán összekevertük kívülről, melyik melyik, de amikor előbukkant a bab az egyikből, tudtuk hányadán állunk.
Az egész burger, zsömléstül, húsostul, eszméletlenül puha, ízletes, és finom. Talán kicsit túlságosan is igaz az első jelző, a buci például kaphatott volna egy kis plusz pirítást; arról nem is beszélve, hogy vigyázva együk, mert bizony csöpög, ami nem baj, csak tudjunk róla.
A Chili cheese alján meglepő módon egy házi babos-salsás szósz bújik meg, mig a BBQ-ban... na jó, azt már találjátok ki ti. Ezeken felül nagyjából megegyezik a kettő, van bennük egy szelet karakteres ízű sajt, zöldségek, uborka, sőt, még házi paradicsomlekvár is akadt a fedlapon belül.
Sült krumpliból kérhetünk kicsit vagy nagyot, csak a méret tér el, házi vágású, és ízre jó, bár egy kissé több karaktert el tudnék képzelni (mondjuk valamilyen opcionális fűszersóval). Ennek az árában benne van egy szósz is, ami lehet a már fentebb említett salsa, vagy a hely specialitása, a Finomító szósz, ami egy helyben készült majonézes, kapribogyós, kicsit savanykás (és baromi finom) mártogatós - én ezt ajánlom!
Nem maradhatott el a desszert, a már korábban rendelt répatorta sem, de sajnos ebben egy kis visszafejlődés történt, eltűnt alóla az öntét, valamint a tetején sem volt máz. Így sem volt rossz, de én répatorta néven mást képzelnék el.
A Finomítóban ugyan kisebb a burger, mint a többi helyeken átlagban, de ezt az árak is lekövetik, így a legolcsóbbat már megkapjátok 890-ért, menüben levessel és krumplival 1690-ért, csak levessel pedig 1290-ért (nem tudom miért nincs csak burger és krumpli, de valószínűleg a népnevelés miatt).
Mindezen felül van még saláta, szendvics, heti menü, és házi szörp, így ha a burgereket megunnánk (ami nem nehéz négy variációval), akkor is lesz mit ennünk. Remek hely, kiváló lokáción, ráadásul Budán - be is fejezem, hogy el tudjatok indulni tesztelni.
Adatlap
Nyitvatartás: 11.30-20.00
Cím: 1027. Varsányi Irén utca 33.
Honlap: http://finomito.com/
Facebook: https://www.facebook.com/finomitokantin
Telefon / asztalfoglalás: (30) 871 9588
4sq: http://goo.gl/m5WKF