Burger Blog

BpBurger (54) - Finomító Kantin

2013. május 10. Jancsa Jani

Ha emlékeztek, már jártunk egyszer a Finomítóban, mégpedig nyitás előtt, a Restaurant Dayen (melynek következő állomása májusban lesz, és mi is készülünk rá valami izgalmassal, de erről később). Nos, most letelt a türelmi időszak, és újra ellátogattunk, hogy megnézzük, milyen ütemben halad a finomítás.

2013-04-25 16.24.24.jpg

A kantin belülről már azért jóval szebb képet mutat, mint anno volt: faasztalok, egy jókora pult, és nuku kajaszag, noha a burger ott készül - ez már egy teljesen jó pont.

2013-04-25 15.45.54.jpg

2013-04-25 15.46.57.jpg

A pult túloldalán ismét Jánossal találkozunk, aki az egyik tulajdonosa a helynek, mi pedig rendelünk egy jó hosszú listányit, majd helyet foglalunk valahol. A hatalmas ablakoknak köszönhetően minden napfényben úszik, a bicikliúton elsuhanó csajokat spottolni pedig priceless, szóval helyileg ez egy tökéletes választás.

2013-04-25 16.24.39.jpg

2013-04-25 15.46.25.jpg

Elsőnek egy fahéjas hideg almaleves futott be, ami ugyan szokatlan választás tőlem, hiszen nem igazán kedvelem a gyömölcsből készül leveseket, de ez itt valami fantasztikus volt, kellően sűrű, édes, de mégsem gejl, gyakorlatilag frissítőként funkcionált, de annak viszont tökéletesen - soha rosszabb kezdést.

2013-04-25 15.44.35.jpg

Ezután jött két fröccs, majd a két burger, darabonként tízdekás húspogácsával, házi buciban, BBQ és Chili cheese verzióban. Elsőre mi mondjuk simán összekevertük kívülről, melyik melyik, de amikor előbukkant a bab az egyikből, tudtuk hányadán állunk.

2013-04-25 15.54.34.jpg

2013-04-25 15.50.49.jpg

Az egész burger, zsömléstül, húsostul, eszméletlenül puha, ízletes, és finom. Talán kicsit túlságosan is igaz az első jelző, a buci például kaphatott volna egy kis plusz pirítást; arról nem is beszélve, hogy vigyázva együk, mert bizony csöpög, ami nem baj, csak tudjunk róla.

2013-04-25 15.51.05.jpg

2013-04-25 15.58.17.jpg

A Chili cheese alján meglepő módon egy házi babos-salsás szósz bújik meg, mig a BBQ-ban... na jó, azt már találjátok ki ti. Ezeken felül nagyjából megegyezik a kettő, van bennük egy szelet karakteres ízű sajt, zöldségek, uborka, sőt, még házi paradicsomlekvár is akadt a fedlapon belül.

2013-04-25 15.52.50.jpg

2013-04-25 15.52.43.jpg

Sült krumpliból kérhetünk kicsit vagy nagyot, csak a méret tér el, házi vágású, és ízre jó, bár egy kissé több karaktert el tudnék képzelni (mondjuk valamilyen opcionális fűszersóval). Ennek az árában benne van egy szósz is, ami lehet a már fentebb említett salsa, vagy a hely specialitása, a Finomító szósz, ami egy helyben készült majonézes, kapribogyós, kicsit savanykás (és baromi finom) mártogatós - én ezt ajánlom!

2013-04-25 15.50.17.jpg

2013-04-25 15.50.29.jpg

2013-04-25 15.50.33.jpg

Nem maradhatott el a desszert, a már korábban rendelt répatorta sem, de sajnos ebben egy kis visszafejlődés történt, eltűnt alóla az öntét, valamint a tetején sem volt máz. Így sem volt rossz, de én répatorta néven mást képzelnék el.

2013-04-25 16.08.07.jpg

2013-04-25 16.08.15.jpg

A Finomítóban ugyan kisebb a burger, mint a többi helyeken átlagban, de ezt az árak is lekövetik, így a legolcsóbbat már megkapjátok 890-ért, menüben levessel és krumplival 1690-ért, csak levessel pedig 1290-ért (nem tudom miért nincs csak burger és krumpli, de valószínűleg a népnevelés miatt).

2013-04-25 15.55.14.jpg

Mindezen felül van még saláta, szendvics, heti menü, és házi szörp, így ha a burgereket megunnánk (ami nem nehéz négy variációval), akkor is lesz mit ennünk. Remek hely, kiváló lokáción, ráadásul Budán - be is fejezem, hogy el tudjatok indulni tesztelni.

Adatlap

Nyitvatartás: 11.30-20.00

Cím: 1027. Varsányi Irén utca 33.

Honlap: http://finomito.com/

Facebook: https://www.facebook.com/finomitokantin

Telefon / asztalfoglalás: (30) 871 9588

4sq: http://goo.gl/m5WKF

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr915251416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizie 2013.05.10. 12:29:10

Én voltam. ez a 100 grammos burger annyira kicsi, hogy alig érezni az ízét a húsnak.

bl4ze 2013.05.10. 12:45:59

sok a "karakter" az írásban :)

Dezső bácsi 2013.05.10. 12:48:43

Mindig csodálkozom azokon, akik képesek rendszeresen (!) 1000 forintot kiadni egy ócska hamburgerért..

remixer 2013.05.10. 13:30:28

@Dezső bácsi: Sőt, én rendszeresen (!) fizetek 10ezer forint felett egy üveg ócska borért...

lehuto 2013.05.10. 13:37:56

A burger- és gasztroblogoknak elmaradhatatlan kísérője az a fajta proli gyökér kommentelő, aki zsigerből fitymálja le a posztban szereplő cuccot vagy az árát, noha látatlanban merem állítani, hogy életében nem lakott jól még zsíros kenyérből sem.

Is 2013.05.10. 13:50:40

"Nem maradhatott el a desszert, a már korábban rendelt sajttorta sem, de sajnos ebben egy kis visszafejlődés történt, eltűnt alóla az öntét, valamint a tetején sem volt máz. Így sem volt rossz, de én répatorta néven mást képzelnék el."
Sajt vagy répa?

Egyébként meg kösz, ha arra járok és nem felejtem el, talán megnézem. Egy múltkori cikk hatására éppen most ettem meg egy Floridita-féle hamburgert: nem kellett benne csalódni.

protézisesh 2013.05.10. 14:02:06

@lehuto: meg az a kommentelő is, aki ezt akkor is szóvá teszi, ha a posztban szereplő hely/étel/ital valóban egy rakás sz@rt ér...

Amúgy nekem ebből a mai helyből 2 dolog nem tetszik:
- a leveseket pohárban adják? Meg a rozéföccsöt műanyagpohárban?
- a sajt valami egész furán néz ki azokkal a repedésekkel. Ismerek pár féle sajtot, de amelyik hő hatására így viselkedik, az tejből van egyáltalán?

Locassen 2013.05.10. 14:02:14

@vacsad: az egy popkulturális utalás, nem azt jelenti, hogy a poszter műveletlen.

protézisesh 2013.05.10. 14:13:26

@remixer: borra is igaz, hogy nem az ára határozza meg a minőségét. Bár valamiféle korreláció felfedezhető, a 2-3000Ft-os magyarországi (!) palack-árat meghaladó borok többlet-élményének valódi (érzékszervi) érzékeléséhez vagy képzett borásznak, vagy nagyon szerencsés embernek kell lenni. 100ból 99 ember NEM tartozik ebbe a körbe.

Ha meg rendszeresen iszod a 10ezer forintos boraidat, akkor vagy nem Mo-on élsz, vagy az "erre tízezretköltöttem, ez marha finom bor" képlet alapján az agyad teszi hozzá az élményt, nem a nyelved.

Sőt, megkockáztatom: ugyanaz a borász, ugyanazon a dűlőn sem tud évről évre ugyanolyan bort készíteni, így a "Bock portugieser" vagy a "Gere rosé" sem jelenti évről évre ugyanazt az ízt.

Aki valóban komolyan veszi a bora kiválasztását, az elmegy a borászhoz és _kóstolás_után_ megveszi a neki tetsző borát. Akár címkézetlen palackban is. Aki meg beront a boltba (akár borszaküzletbe, akár tecsóba) és címke/név alapján választ, az ugyanúgy egy multi termékére és imidzsére ugrik, mint az, aki Coca-Colát vesz.

Az 1600 forintos "ebéd-menüt" (amivel megkockáztatom: jól se lax) egy hónapra felszorozva 50.000 forintnál járunk, ami a magyar lakosság 80(?) százalékának havi szinten megengedhetetlenül sok pénz. Ha neked nem, (nekem sem) akkor örülj neki, de ne szóld le azokat, akik ennél alig valamivel többért robotolnak egész hónapban. Közöttük is akadnak rendes emberek.

lehuto 2013.05.10. 14:37:41

@protézisesh: Úgy látom, te egy valóságos kis polihisztor vagy, ecsém...

hot-spot (törölt) 2013.05.10. 15:00:52

Érzem én,hogy zabáldát kell nyitnom az elcseszett és aberrált munkahelyek kergetése helyett.
Főzésben verhetetlen vagyok.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.05.10. 15:16:00

@protézisesh: 1) street food, konkretan a leveskultura az utcara is poharakban jott be, es azota is igy tortenik (levespont, bors, etc), ugyanígy a pohár is, teljesen elfogadható, és helyénvaló

remixer 2013.05.10. 15:19:07

@protézisesh: Látom nem jött át a hozzászólásom lényege.

Egyébként:
"a 2-3000Ft-os magyarországi (!) palack-árat meghaladó borok többlet-élményének valódi (érzékszervi) érzékeléséhez vagy képzett borásznak, vagy nagyon szerencsés embernek kell lenni"
Ez azért nem teljesen így van. Vannak olyan drága borok, amiken az emberek nagy többsége érzi a különbséget.

"Ha meg rendszeresen iszod a 10ezer forintos boraidat, akkor vagy nem Mo-on élsz"
Egy átlag dohányos ma Mo-on havi kb. 15-20ezer forintot költ cigire. Én dohányzás helyett inkább fasza borokra költök. Természetesen nem minden nap iszom ilyen drága borokat.

"Az 1600 forintos "ebéd-menüt" (amivel megkockáztatom: jól se lax) egy hónapra felszorozva 50.000 forintnál járunk, ami a magyar lakosság 80(?) százalékának havi szinten megengedhetetlenül sok pénz. Ha neked nem, (nekem sem) akkor örülj neki, de ne szóld le azokat, akik ennél alig valamivel többért robotolnak egész hónapban. Közöttük is akadnak rendes emberek. "
Nem szóltam le senkit. Ezt miből gondoltad? Senki sem mondja, hogy minden nap ott kell enni. Én sem szarom a pénzt. A megnyitáskor voltam ott (amikor ráadásul akciós volt minden) és nekem nagyon ízlett az "ócska" hamburger.

Csak Dezső bácsi hozzászólására reagáltam, aki leócskázta az 1000 forintos burgereket.

protézisesh 2013.05.10. 15:41:48

@speed: lehet, a street food műfajban nekem a leves eddig nem volt benne (kivéve az ázsiai noodle-soup-ok, de azt meg ott rendes porcelántálban adják), a burgerhez viszont nekem kóla vagy sör ugrik be, nem rozéfröccs.

@remixer: az általam fogyasztott borok (www.imreborpince.hu/) az én bor-igényeimet tökéletesen kielégítik. Biztos van ennél "jobb" bor, vagy érezhető különbség, de nem hiszem, hogy a hatszor ennyibe kerülő bor hatszor jobb lenne.

A nemMo-ot azért írtam, mert az usa-ban bor nem akad 10$ alatt, így a 40$ (10eFt) ott még csak az alsó középkategória. Lehet, hogy a bor a hobbid, de vakteszten megismernéd a kedvenc tízezres boraidat?

A "leszólás" része már mindenkinek szólt (külön bekezdés is volt), mert ugye divat itt prolizni azt, akinek sérti az arányérzékét egy 1500-2000 forintos hamburger. Még akkor is, ha bisztró, meg Bpest. A világ más tájain a street food a mindenki által megfizethető utcai kaja. Van, ahol ez nevetségesen olcsó (DK-Ázsia) mégis tök finom, van, ahol ugyanannyiba kerül, mint Bpesten (Ny-Európa, csak ott ugye más bérekkel áll szemben), meg van ahol drága. Ilyen hely most nem jut eszembe. :) Szóval a nettó 66.000 forintos havi fizetés országában erősnek érzem az 1500-2000 forintos átlagos burgermenü-árakat, ami sokak szerint vidéki/proli vélemény. Bár pont itt és most ez a jelző nem mondatott ki se rám, se Dezső bára. :)

remixer 2013.05.10. 16:34:59

@protézisesh: Tisztul a kép. :)

Nekem van egy kedvenc borom egy francia borvidékről. Egy nagyon régi családi vállalkozásnál készül és 1000 közül is felismerem.

Egy Big-mac menü is 1200 forint körül van, szóval az 1500-2000 szerintem nem a vészesen drága kategória. Nézd, nekem a Costes féle "design" kaják nem a kedvenceim. Inkább eszem egy jó zsíros deszkát mint kolbászhabos polipkarikákat, mégsem tartom hülyéknek azokat akik oda járnak.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.05.10. 17:13:50

jó kis helynek tűnik! Odakerekezünk, kipróbáljuk!

mizrolist 2013.05.10. 17:45:16

@Dezső bácsi: egy ócska burgerért tényleg hülyeség kiadni egy ezrest. Na de egy jóért... cseppet sem.

remixer 2013.05.11. 21:32:28

@mizrolist: Ezt akartam írni én is.

Kovács László György 2013.05.13. 20:13:26

Milyen miniatűr husika van benne. :D Vicces.

2013.05.16. 12:25:01

@speed: írjad vissza öntétre, Stewie is úgy mondja!

2013.05.16. 12:30:27

@remixer: a big mac menü már 1320 asszem, de az a kicsi, ha nagyot kérsz már 1450, erre esetleg rádobsz egy kecsapot és már 1500 fölött jársz

pedig a big mac az nagyon kis seggdugó burger, 3 falás azt szevasz!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.05.27. 11:52:00

@Legelő Őse: na, kipróbáltuk többször is azóta! Rendben vannak! Változatos napi ajánlatok, fasza levesek, finom a burger. Végre egy hely, ahol ehetek burgert, de a barátnőm is tud enni valamit!
A kényelem nem a jó szó, de ez gy gyorsétterem igazából, és annak egész jó!
Ketten házi szörppel együtt, levesekkel, burgerrel nekem, és halas rakott cuccal teleettük magunkat 3,2 ropiból. Ebben mi a drága??
süti beállítások módosítása