Testvérblogunkon már olvashattátok, hogyan kezdődött a Restaurant Day, most arra fókuszálunk, hogy miként folytatódott.
A Finomító Kantin volt a sok résztvevő közül az egyik kevés, ahol hamburgert is mértek, ráadásul hússal. A Varsányi Irén utcában, egy bepapírozott (na nem úgy) ablakú ajtó előtt azért toporogtunk egy kicsit, mire be mertünk nyitni, de nem bántuk meg, mert kedves fogadtatás, és halálra evés várt minket. Komolyan, vendéglátásból olyan csillagos ötös volt, amilyet csak el tudtok képzelni, bizonyíték erre az, hogy csak burgerezni szerettünk volna, erre végigettük az egész étlapot. Szegény mi.
Kezdésnek sütőtökkrém-levest kaptunk, tökmaggal, aztán jött a burger, a végén pedig répatorta, de az sem a szokásos, hanem egy igazán masszív anyag. Közben vajsörrel égettük le a szánkat (mondjuk ez egy erősen tuti befutó lehet all-time, képzeljetek el egy meleg tejkaramellás italt, ami viszont nem halál gejl - telitalálat), és ezt pedig fröccsel kísértük. Ki mondta, hogy kidurranni nem ér?
A burger egy kisebb darab, ámde annál ízletesebb: a szemünk előtt készül például a buci, és ahogy hallottuk, erre a későbbiekben is nagy figyelmet szeretnének fordítani, mármint arra, hogy a jónép látványkonyházhasson valamennyire. A hús finom, szaftos volt, mellé egy pici csípős, és egy relish-szerű szósz, plusz a zöldségek, hagyma, saláta, és persze a húson sajt is pihent.
A Finomító olyan egy hónap múlva fog nyitni, úgyhogy ez csak egy ajánló, ha majd teljes gőzzel megy az üzem, mindenképp ellátogatunk majd az egész Budapestet behálózó rovatunk keretein belül is.
Elérhetőség: https://www.facebook.com/finomitokantin?ref=ts&fref=ts