Burger Blog

Lazacburger @ Bajor Söröző

2013. november 11. Jancsa Jani

Egyszer már jártam a Bajor Sörözőben, de ha emlékeztek, ott az étel nyert. Most visszatértem revansért, de azóta újabb burgernek adtak életet a konyhában, így lett most a tesztalany nem más, mint a Lazacburger!

2013-11-06 18.12.44.jpg

A legutóbbi látogatásomhoz képest történt néhány változás, mint például a falra felkerült egy nagy fekete tábla, melyen az aktuális burgerek lesznek láthatóak. A várakozás alatt egy jófajta Weihenstephaner búzát ittam, ami egy nemzetközi mércével mérve is kiváló sör, és valóban, előitalnak tökéletes is volt.

2013-11-06 17.58.43.jpg

A lazacburger, szemben a marhával, köret nélkül érkezik, de ez nem holmi hiba, hanem direkt szándék eredménye: itt bizony a hal van főszerepben, semmi se nyomja el annak az ízét. A burger tetején egy cikk lime pihen, diszkréten jelezve, hogy dacára a söröző megnevezésnek, azért itt a konyhán figyelnek a részletekre.

2013-11-06 18.14.20.jpg

Szétnyitva láthatjuk, hogy nincs túlbonyolítva a szendvics: a már korábban is látott, külön pékségből hozatott, nagyon jó minőségű, szezámos buciban bújik meg a húspogácsa (ami nem filé, hanem valóban apróra vágott, és úgy megsütött lazac!), rajta egy nagyon jó kis majonézt helyettesítő szósszal, és ezen a ponton kerülhet képbe a savasság hordozója (gyengébbek kedvéért: a lime) is. Mindemellett rukkola és aprított saláta pihen a szendvicsben.

2013-11-06 18.13.22.jpg

Halburgerből amúgy is csak kevés van a városban, de nem ez az oka annak, hogy amit itt kapunk, egyike a legjobbaknak. A lazac tiszta ízű, kellemesen harmonizál a roppanós zöldségekkel, és a szósszal; a buci pont megfelelő állagú, és elég hamar azt vesszük észre, hogy már el is fogyott minden - de hogy lehet ez? Ne is gondolkodjunk sokat, kérjünk még egy jó sört - ilyen például a Brew Dog Jack Hammer egy elképesztően telt és karakteres komlóval - majd dőljünk hátra és örüljünk annak, hogy alulról, egy lágymányosi sörözőben is elérhető egy ilyen minőségű burger.

2013-11-06 18.14.09.jpg

A lazac ára 1400 forint, és ezzel a Bajor újfent bebizonyította, hogy bár lehet, hogy eleinte nehéz bevezetni például egy burgert a popcorn-chips-melegszendvics pub food szentháromságba itt Budapesten, mégis megvan mind a létjogosultsága (két csaj például elvitelre kérte, és hiszitek, vagy sem, már itt túlléptek az alufóliás történeten, és egy nagyon jól kinéző dobozban adják), mind pedig a közönsége is, még ha utóbbi egyelőre félig-meddig jövő idő.

2013-11-06 18.34.45.jpg

Ha ebben a hónapban csak egy burgert esztek, akkor a Bajor Söröző lazacburgere legyen az. Nem viccelek.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr735618518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása