Burger Blog

BpBurger (93) - Weeny Szendvicsbár

2013. december 20. Jancsa Jani

Nehéz ellenállni annak, ha az egyik postunk alá kommentelnek valamit, ami ráadásul enyhén nagyképűségtől is szenved. Nos, mi sem vagyunk ilyen tökéletes emberek, így mtomival lóra pattantunk és meg sem álltunk Káposztásmegyer I.-ig.

2013-12-12 17.40.15.jpg

Ez a környék bizony Észak-Pest munkás kertvárosa, kis négyemeletes panelek, egy csomó zöld, God, i love this city. A panelok aljában pedig minden, ami kell: fodrász, tésztás, és burgeres (gyrosos-tortillás). Az már az utcáról látszik, hogy bizony nem hazudtak: tényleg sosem költöttek reklámra. Az utcáról nézve ki sincs írva a hely neve, csak annyi látszik, hogy gyros, és fogorvos; valamint odabent az étlap is csak sima, kinyomtatott A/4-es lapokon van felragasztva a falra. Gyorsan rendelünk is, majd körbenézünk.

facse.jpg

Túl sok időbe nem kerül, esküszöm olyan a hely, mintha egy plusz szoba lenne betoldva a ház aljába, nézzétek csak meg a képet. Ez bentről viszont egyáltalán nem látszik meg, sőt. Stendhal Vörös és Feketéje ihlette az alapszíneket, a falon egy óriási időtlenül angol stílusú plakát, óra, képek (dizájn jeles, egy panel aljáról főleg!), mi pedig kezdjük magunkat jólérezni, főleg a szobát belengő vaníliás autóillatosító-szag miatt.

Mihelyst elkezd sülni a burger, ez gyorsan elmúlik, és átveszi a helyét az izmos kajaszag, ami beveszi magát mindenhová, és két napig ki sem megy. Az ételekre szerencsére nem kell sokat várni, kb. tíz perc után érkezik a burger.

"Hamburgereinket pesti óriás nevezetű hamburger zsemlével készítjük,mely 89g/db és szezám maggal szórt.Ezek közé tesszük a frissen sült húspogácsát a friss zöldségeket,toast sajtot,saját recept alapján készített hamburger szószunkat,valamint egyéb hozzávalókat,melyek burgerenként változnak.Kóstold meg mindet és találd meg kedvenced."

Én egy sajtburgert kértem, Tomi pedig a Rock Hillt nyomatta, ez utóbbiról majd ő fog nektek mesélni. A pesti óriás bizony a bolti, szutyok, védőgázas zsömle volt sajnos, akárhogy is néztem, és sajnos a sütőlapra már nem került rá, így a belseje is puha maradt.

2013-12-12 17.49.36.jpg

A hús vékony, ropogós, viszont meglepően jó, noha a fűszerezésen kívül túl sok más íze nincs, hiába keresem. A szendvicsemben a zöldségek között ott a kígyóubi (elfojtott zokogás), a paradicsom,és a lilahagyma is, a húsra pedig vidáman olvadt rá a legkommerszebb lapka sajt. A titkos hambiszószt pedig esküszöm kerestem, de frankón nem találtam.

A köret sült krumpli, ami mirelit létére nagyon jó volt, friss, ropogós, ráadásul a ketchup-mustár-majonéz kombó ingyenesen ki volt téve, ami hatalmas jó pont, sokkal puccosabb helyek sem képesek erre.

Tomi burgere már jobb bőrben volt, tartalmazott rántott hagymakarikát, a sima ubi ott csemegére lett lecserélve, sőt, még bacon is volt!

Bizony én jobban jártam, mint Jani, ez a Rock Hill Burger nem csak a nevében volt menőbb a sima sajtburgernél, de kinezetre is sokkal biztatóbban, egységesebben festett: oldalról nem a lapkasajt látványa dominált, hanem az izmos hagymakarikáké, kinyitva pedig szépen olvadt minden egységbe a majonéz dominanciája mellett. Ennek a burgernek sem volt kiemelkedő egyik alkotórésze sem, de a jól eltalált összeállításnak köszönhetően egy egyenletesen finom, majonézes tónusú ízt hozott vegig, ami bőven feledtette a pirítatlan zsemle ipari jellegét. Ja és mivel nem engedtem, hogy Jani ezt a burgert is felboncolja szikéjével, azt is tanúsíthatom, hogy az egész elfogyasztható volt kézben fogva es harapva mindenféle evőeszköz es baleset nélkül. Hozza kell tenni, hogy ez a burger kicsit drágább is volt, mint a sima.

Bar az innen távol eső Finomítóban mar csúcsminőség jár majdnem ennyiért, a Weeny egy teljesen vállalható büfé a maga szintjén, sok lakótelep örülne, ha ilyen tisztességes hely látná el gyorskajával. plusz jópont jár a mindössze 250 forinttal drágább menü opcióért, ami normális ízvilágú mirelit hasábkrumplit es 0.33-as dobozos üdítőt (tehát nem gépi löttyöt) takar. Ha Újpest szurkoló volnék, itt ennék bánatomban a kiesés után!

Desszertként rámentettünk egy-egy palacsintára, a kakaós verzió nagyon adta: pont megfelelően vastag tészta, nem kispórolt töltelék - számomra ez volt a vacsora csúcspontja.

2013-12-12 18.09.54.jpg

A legolcsóbb burger 500-tól kezdődik, az emeletes hamburgerek teteje 990, és még furán leírt Juyci Lucy is kérhető. Annyi biztos, hogy a hely, bár nyilván nem a gasztronómiai parnasszusokat ostromolja, itt a környéken teljesen jól értelmezhető burgereket ad, nem mikróban összebaszva, hanem a lehetőségekhez képest próbálkozva, ami dícsérendő, ráadásul teljesen korrekt áron. Ha a bucit pirítanák, valamint a kígyóubi eltűnne, isten bizony még dícsérném is, de rossz szavam így sem lehet.

Adatlap

Nyitvatartás: 10-21.

Cím: 1048 Nádasdy Kálmán u.17

Honlap: http://weenyszendvicsbar.hu

Facebook: http://goo.gl/s1WJPY

Telefon / asztalfoglalás: 06 20 403 3798

4sq: http://goo.gl/eJ0YxU

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr815688442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása