Burger Blog

Sülve-főve: Bölcső Bar & Food

2013. szeptember 29. Jancsa Jani

A Sülve-főve a Burger Blog legújabb rovata, melyben egy kicsit betekintünk a kulisszák mögé, és megszólaltatjuk a másik oldalt is egy interjú keretein belül, hétről-hétre.

A rovat célja, hogy a fogyasztók is betekintést kapjanak abba, mi folyik a burgerbizniszben, és meglássák, mi és miért került eléjük egy-egy adott helyen. A kérdésekre adott válaszokból fény derül arra is, milyen a hús és a zsömle, kitérünk a mirelit témakörére, és arra is, hogy esetenként miért is kell várni akár 15-20 percet is egy-egy burgerre.

A rovat következő résztvevője a Hamburger Dayről és Lágymányosról már jól ismert Bölcső!

bucik.jpg

(a kép a Hamburger Day előtti éjszaka készült, zárás után a pulton pihennek a frissen kisült bucik)

Mikor és miért nyitottatok meg?

2013 február 8-án nyitottunk, kb. fél év intenzív készülődés után. A kocsmanyitás nekem nagyon régi dédelgetett ambícióm volt, vagy 10 évet készültem rá, az álmot/ötletet igazából talán apámtól örököltem. Annak ellenére, hogy nem ez a tanult szakmám, mindig is a vendéglátással akartam foglalkozni, balatoni gyerekként ebben nőttem fel.

Mi a legnagyobb kihívás a napi működésben?

Nagyon kicsi a raktárunk és a hűtőkapacitásunk, ezért szinte naponta kell árut rendelnünk, beszereznünk. Ez egyben persze előny is, hiszen így mindig minden friss.

Milyen fajtájú és arányú darált hús kerül a húspogácsába?

A burgerhúst Gál Józsi MészárSteak üzletéből szerezzük be, üszőmarha fartő és vesefaggyú 80:20 arányú keveréke, amit illatos fűszerekkel ízesítünk.

A buciról mit kell tudni?

A zsemle az egyik legnagyobb büszkeségünk: kétszer kelesztett, édeskés, briós jellegű tészta, 130 grammos bucikra kiformázva. Naponta kétszer sütünk, reggel és délután.

_MG_7917.jpg

(a képen DJ Coelho, a beugrós szakács látható, amint éppen nagyon kavar valamit)

Mit gondoltok a mirelit termékekről? (Van a kínálatban, nincs, miért)?

Semmilyen előre elkészített, fagyasztott terméket nem használunk. Igyekszünk mindent házon belül előállítani, ebben hiszünk.

Nálatok mennyi idő alatt készül el egy hamburger, és mi telik ennyi időbe?

Ha szigorúan azt nézzük, hogy mennyi idő alatt sül meg egy burger mondjuk medium fokozatra, akkor kb. 3-5 perc az egész: a hús vaslapon sül, ezalatt az elősütött steakburgonyát forró olajban készre sütjük, a félbevágott bucit lepirítjuk és összeforgatjuk a kevert salátát a citrusos öntettel. Ahhoz viszont, hogy ez valóban ennyire gyors legyen, egész nap, állandóan dolgozni kell: 20 zsemle kb. 2 óra alatt készül el, a húst fűszerezni és pogácsázni kell, szószokat készíteni és a zöldségeket előkészíteni.

Melyek azok a tényezők, melyek direkt (a burger összetevői) illetve indirekt (minden más kezdve a háttérzenétől az adókig) módon beépülnek a burgerek árába?

Közvetlenül minden alapanyag: a hús, a liszt, a tojás, a zöldség, közvetve pedig az egész kocsma, a rezsiktől kezdve az összes munkán át egészen a teamécsesig, amit a teraszra kiteszünk.

Melyik hamburgert választanád a saját kínálatodból, és miért?

Újabban hétvégente csinálunk bárányburgert, nekem nagyon tetszik, mentás raita van a zsemle aljában…

Ha egy helyre mehetnél el hamburgert enni itthon, melyik lenne az?

Nem tudom. Éjszakánkét néha szoktam enni a Wikingerben, bár az inkább szükség, nem élvezet. Szeretem a Kandallóban a hangulatot, nyáron meg a Pántlika az egyik legjobb hely egész Pesten. Nem ettem még a Big Bock Beef Burgert, pedig régóta szeretném.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr615506892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zephyrous 2013.09.29. 10:58:26

"Éjszakánkét néha szoktam enni a Wikingerben, bár az inkább szükség, nem élvezet." Akkor elég nagy lehet a szükség, ha odáig lealacsonyodik...

Amúgy a Bölcső frankó hely, közel van az Elte/Bme Lágymányosi campusához és az Infoparkhoz. A Wikingernek egy nagy mázlija van: jó helyen van, ami elég nagy tömegközlekedési csomópont, főleg ha majd a 4-es metró is elkészül (egyik megálló a Móricz), sajnos akkor is megmarad ha a hely, ha mindenki csak életében egyszer néz be oda a hatalmas átmenő forgalom miatt.

bl4ze 2013.09.29. 20:38:55

A Wikinger hamburger tróger szab, a Bölcső-ben jó a hamburger, csak "picit" kicsi szerintem :) De nagyon finom cserébe! :)

Metaaal 2013.09.29. 20:41:04

A kettő közt ott a Bajor söröző,bajnok hamburgerrel ;)

Marlowe 2013.09.30. 13:43:42

A Bölcső tényleg hangulatos, elég szuper zenével, környezettel és még fantasztikusabb étkekkel megáldott hely! Az új választék is nagyon jó, a szükség pedig nagy úr;) Éjjel egykor (más nem lévén) nem tudom ki hol szokott enni, érdekes, hogy még a meki, ami nem is jöhet szóba a blog szempontjából (és a rendes kaja szempontjából sem) is gyártja a gumikaját a burgerezésben, "kólázásban" vagy csak az éjszakában megfáradt személyeknek...nem viszonyítási alap.
süti beállítások módosítása