Burger Blog

BpBurger (40) - Kandalló Pub

2013. február 15. Jancsa Jani

Péntek este látogattunk el a Kertész utcában, a Dob utcához egészen közel, alig másfél hónapja megnyílt helyre. A pub mostanában egészen sokat szerepel a médiában, a Városban blog is megfordult itt fenékfényképezőben, úgyhogy mi sem tehettük meg, hogy figyelmen kívül hagyjuk a dolgot - főleg, mivel hamburgert is mérnek.

2013-02-08 19.02.45.jpg

Még csak hét óra felé jártunk, de már mind a két szinten szépen kezdtek gyülekezni az emberek - mivel van egy felső szint is, olyan 40-50 fő férőhellyel. Mi alul foglaltunk helyet, a pultra, és a mögötte lobogó kandalló tüzére sréhen rálátva. Ja, mert ez előtte valójában egy kandallóbolt volt, aztán ennyi maradt belőle.

2013-02-08 20.47.13.jpg

A belső dizájn is elég erős, alapból nagy a belmagasság, így a térérzet is megvan, a hatalmas ablakon akaratlanul is bebámul mindenki, aztán ha látják, hogy mi történik, nyilván be is jönnek. Az asztalok, a berendezés mind egyedileg készült, ráadásul még a nyitás napján is, rohammunkában, de ha körbenézünk, láthatjuk, hogy megérte. Időnként még kisebb koncertek is előfordulhatnak, de amúgy is szól a zene a háttérben, pont megfelelő hangerőn.

2013-02-08 19.06.32.jpg

A pub igen erős kézműves sörökben, és már ez is egy különlegesség, arról nem is beszélve, hogy a korsót az ötszáz forintos lélektani határ alatt tudják adni, így a nevelő célzat mellé is tehetünk egy pipát. Megjelennek a kézműves sörfesztek nagy kedvencei, nyolcból hat csapon van Rizmajer, Békésszentandrási (pl. szilvás), Gyertyános (pl. csokis), és Kesesű Méz; valamint Kronenburg búzát is kérhetünk. Nagyon érdekesek mind, a csokoládésból például hamarabb érezzük ki az étcsokit, mint a sört magát; de például a gyömbéres vörös is nagyon jó (és a sör is); ne a rootbeer-re gondoljunk itt, ez teljesen más történet. Ha üvegeset szeretnék, akkor sem a Borsodi fog velünk szembenézni: Keserű Méz, Köleses, Szent András könnye - mind kiváló tételek.

2013-02-08 22.46.07.jpg

erahurka: Speeddel ellentétben én inkább üdítőfronton vettem górcső alá a helyet. Kézműves gyümölcslevek és szörpök mellett a szokásos, kevésbé kézműves italok közt is válogathatunk, de ha már itt vagyunk, szerintem érdemesebb az előbbiekre áldozni. Amit kóstoltam mind rendben volt, bár kicsit fura, hogy az italokat szobahőmérsékleten hozzák ki, de ezen viszonylag hamar segít a jég, szóval a hűsölni szeretnénk érdemes kicsit várni az ivással.

Ha már eleget ittunk, vagy épp előtte, akkor itt az ideje rendelni, mi a Kandalló Burgert kértük ki. Amit elfelejtettem írni, hogy előtte még érkezett egy kis pohárban töpörtyű, csak úgy rágcsálni.

2013-02-08 19.57.09.jpg

A burgerek olyan 20 perc után meg is érkeztek, plusz egy szelet libamájjal szerelve. Ami itt különlegesség, hogy nem megy a szórakozás a sült krumplival, és ez nekem személy szerint nem is annyira hiányzik, így a rovat negyvenedik adása felé haladva ettem én már eleget belőle.

2013-02-08 19.59.48.jpg

Lehet választani mindenféle salátát, magokkal, plusz van a klasszikus coleslaw, én ez utóbbival lőttem meg a dolgot. Ez amúgy nincs agyonmajonézezve, sőt, nagyon ropogós, friss, és egy teljesen korrekt adag érkezik belőle. Mihelyst ránéztünk a szendvicsre, összefutott a nyál a szánkban, ami mondjuk nem is csoda, mivel az alapanyagok nagyon jók (Gál Józsi, Marmorstein, stb); és innen már nehéz lenne elrontani a dolgot. A zsömle itt most egy ciabatta (á lá Ring), de azért még mindig ajánlom annak is, aki megrögzött sima buci fanatikus, mert baromi finom, pont a megfelő a textúrája, ráadásul érződik, hogy a hús után sült a vaslapon, és beszívta annak minden ottmaradó szaftját.

2013-02-08 19.59.59.jpg

Fentről lefelé várt minket az omlós libamájszelet, ami mindig telitalálat, a cheddar, és a hús, melyet alapból mediumként készítenek el, de azért rákérdeznek (igen, ezt jobb helyeken előre teszik meg, nem utólag okoskodnak, hogy máshogy is lehetett volna); és ami a legjobb: úgy is érkezik meg, ahogyan kértük.

2013-02-08 19.59.42.jpg

Mindezek alatt saláta, lilahagymalekvár, és opcionális csípős, mindegyik gyakorlatilag tökéletes. A tányér mellé érkezik még egy kis tálban mártogató, melyet akárhogy is szerettem volna, nem tudtam kiszedni a helyiekből, hogy hogyan készült, illetve elmondták volna, de akkor most ezt a postot nem én írnám itt, hanem a halottkém.

2013-02-08 20.07.14.jpg

erahurka: Az én steakimádó, de mégis Mekihez és Burger Kinghez szokott ízlésem örömtáncot járt, amikor megkérdezték, hogy kérem a húst. Végül a közepes átsütés mellett döntöttem, amit egyáltalán nem bántam meg. A húspogácsa puha, szaftos, belül pedig kellemesen rózsaszín, ízlésem örömtánca nem hanyatlott a burger elfogyasztása után sem.

Persze nem magában ettem a húst, Kandalló Burgerbe volt csomagolva, melynek, ahogy speed említette, az alapja ciabatta, amivel én egy régi rossz emlék miatt mindig hadilábon állok (konkrétan arra számítok, hogy bele fogok fulladni), de végül mindig kellemesen csalódom, ahogy most is. A többi összetevő is el volt találva, külön kiemelném még a lilahagymalekvárt, aminek számomra egészen szokatlan, kissé visszafogott íze volt, ha csak simán a „nyers lilahagyma” kerül a szendvicsbe, az nem lett volna ilyen jó.

2013-02-08 20.23.56.jpg

A Kandallót három pár nyitotta, ennek két úr és egy hölgytagjával is volt szerencsénk az este folyamán megismerkedni, és ők meséltek még többet arról, hogyan is jött az ötlet, valamint az, hogy minden vendéglátós előélet nélkül belevágjanak, csak abból kiindulva, hogy ők milyen helyeken miket szeretnek enni-inni. Hát, azt kell mondjam, nem sikerült rosszul a dolog.

A vacsora után kicsit kezdtek elszabadulni a dolgok, és nekiálltunk feltérképezni a pálinkakínálatot is (Márkházi, Gyulai), valamint sikerült inkorporálnom egy Almás pitét is. No persze most ne a süteményre gondoljunk, hanem a koktélokra, melyekben szintén van egy kis csavar, és kézműves szörpökkel készülnek. Az enyémben például Zsubi volt almalével, és számomra teljesen meglepő, és újszerű módon megjelent egy fahéjas felhang is (mondjuk ezt felteszem az eddigi vodka-Sprite kombókban hiába is kerestem volna).

2013-02-08 20.27.23.jpg

2013-02-08 21.34.52.jpg

A sima burger a Kandallóban 1490 (körettel), a májas verzió pedig 2290. Ezzel az árversenyt is sikeresen abszolválták, mert reálisan nézve ez nagyon jó egy ilyen minőségű burgerekért, környezetért, mindenért. A Kandalló is azt az elvet követi, hogy nem hajlandó belemenni a versenybe a minőség rovására, de ahogy elnézzük, ez a stratégia kifizetődő, úgyhogy ezúton is kívánunk nekik sok sikert a továbbiakban!

erahurka: Verdikt? Részemről csak annyit, hogy biztosan lehet majd még találkozni velem a Kandallóban.

Ja igen, ha külföldi vendégetek jön, és nem tudjátok hová vigyétek, hagyjátok a francba a romkocsmákat, és hozzátok ide. Garantált siker lesz.

Adatlap

Nyitvatartás: 16-24

Cím: 1073, Kertész utca 33.

Honlap: http://www.kandallopub.hu

Facebook: https://www.facebook.com/KandalloKezmuvesPub

Telefon / asztalfoglalás: (1) 788 3568

4sq: http://goo.gl/U6CWV

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr125077841

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kandalló Pub 2013.03.16. 16:15:04

Helyszín: 1073 Bp., Kertész u. 33. Látogatás: 2013. február 13. 17:00-20:00 > A névadás terhe letudva, és az otthon tüze szimbolika is tökéletesen egybevág az elképzelésekkel. Adatlap Elérhetőség: +36 1 788 3568 Web: http://kand...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2013.02.15. 09:28:20

Korrekt, jó helynek látom. :)

Bakacsin 2013.02.15. 12:16:47

Pár hete voltam a Kandallóban.

A kiszolgálás és a sör kifogástalan.

A hamburger finom, bár számomra a hús túlzottan nagy adag volt benne. A hozzá járó saláta indokolatlanul sok ecetet tartalmazott.

Egyes pálinkák erősen acetonos illata és az ezzel párhuzamban álló ízvilága sem nyerte el a tetszésemet.

Remélem egy vendéget (legyen az magyar vagy külföldi) jobb helyre is el lehet vinni ebben a városban.

itchap 2013.02.15. 12:20:14

Kár, hogy épp az említett kandallóról nem csináltatok képet, ellenben a hambi minden oldalról le lett kapva.

Emmett Brown 2013.02.15. 12:44:19

@itchap: szerintem valamilyen szinten érthető, ha egy burgeres blog inkább a hambira fókuszál :)

Semper Fidelis 2013.02.15. 13:00:47

@Bakacsin: A hús sohasem lehet túl nagy :))))))

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.15. 14:11:35

a hely jól néz ki, és a kaja is egész elfogadható.

átlátó 2013.02.15. 14:38:33

Tetszenek a fotók... a belső terekről is, de az élelmiszerekről lehetett volna közelebbiket...

átlátó 2013.02.15. 16:28:34

@speed: Szeretek komolytalankodni...:)a belső terekről is.

PMGabi 2013.02.15. 19:54:41

Wow!
Hát ez brutál!
Nagyon bejön!
Módfelett örvendetes tény számomra, h. van aki veszi a fáradtságot és próbál ebbe a magyar szuperközönybe és gagyihalmazba néha normális és igényes vendéglátóipari egységet nyitni és üzemeltetni.
Kívánok nekik hosszú és sikeres üzletmenetet! :)

Lecsó11 2013.02.19. 14:28:04

100%, hogy ki fogom próbálni, ez az egyik, amelyik "ránézésre" a legjobbnak tűnik, köszi az ajánlót.
süti beállítások módosítása