Még tavasszal fedeztük fel az ötödik kerület egyik újabb burgeresét, a környéken újat és jót mutató Padret. Most, a nyár végeztével újra ellátogattunk, hogy megnézzük, mi változott azóta.
Belépve láthatjuk, hogy a beltér egészen bizonyosan frissült: fiatalosabb, lazább lett, rengeteg ínycsiklandozó kép, kicsit az asztalokat is átrendezték, teljesen jó gondolat. Úgy voltam vele, nem is szórakozom nagyon, kirendelem a ház névadó burgerét, aztán durr bele!
A burger olyan 10 perc alatt el is készült, és egy fonott szalmakosárban érkezett a számhoz. Köretként steakburgonya, és házi, pikáns paradicsomszósz dukált, ezek nagyon jól mentek így együtt.
Másik köretként káposztasalátát ettem, ez egy nagyon friss, kellemes, roppanós verziója volt ennek a közönségkedvencnek, ez is bejövős volt.
Elértünk végre a burgerhez, mely már kinézetre is komolyan fest. Beleharapva a zsömlébe bizony érzékelhetjük, hogy ez már tutibb lett, mint amilyen volt. Kellemes, könnyed szerkezetű, szezámmaggal szórt darab. Ráadásul a belső felén jócskán volt a házi hambiszószból (alias padre-szósz), grillezett lilahagymából, valamint pont megfelelő mennyiségben jalapenobol is, mely trió így együtt tuti kis kombót adott.
A húspogácsa megmaradt olyan jónak, ha nem jobbnak, mint amilyen volt, rajta olvadó cheddar és ropogós bacon vár a bátor kalandorra, aki ellátogat a burgerek földjére.
Nem beszéltem még a zöldségekről, jelen esetben a dupla dinamit jelző indokolt lehet, ugyanis jég, illetve madár-verziós saláta kaptak helyet a szendvicsben.
Ha az étlapra vetünk még egy pillantást, ugyanúgy megmaradtak még a további Padre jellegzetességek, a hot-dogok is, legközelebb lehet, hogy pont ezekre fogok rámenni.
A burgerek árai 1990-től 2490-ig tartanak, de ne feledjük el, hogy ebben már a krumpli is benne van. Ha a környéken járunk, és nem egy turista-csapdába szeretnénk beülni, a Padre kiváló választás lehet mindenkinek!