Burger Blog

BpBurger (50) - Macesz Huszár

2013. április 24. Jancsa Jani

A Macesz Huszár egy önmagát zsidó gasztronómia alapján működő, de mégsem kóser bisztróként aposztrofálja, és miután van burger is az étlapon, kiváló apropó volt arra, hogy a félszázadik BpBurger beszámoló itt szülessen meg.

2013-04-11 18.55.36.jpg

Beérkezve az enteriőr egészen családias, még egy külön kis szoba is van, dívánnyal, meg minden ilyesmivel. Vicces például a falon a fogas, ami evőeszközöket formál. A berendezés is hasonló stílusú, szóval nem fogjuk magunkat feszélyezve érezni, ez egészen biztos. Ráadásul még egy hintaló is lóg a plafonon.

2013-04-11 18.31.04.jpg

2013-04-11 18.30.46.jpg

2013-04-11 18.31.14.jpg

Italnak a szesz mellé kértünk egy limonádét, én a bodzás-uborkásat, ami csak nevében izgalmas, lévén a felvágott sima kígyóuborka túl sok ízt nem adott át, de legalább jópofán nézett ki.

2013-04-11 18.38.52.jpg

Gee egy jércebécsit rendelt, én pedig a burgert, mi mást, ami olyan negyedóra-húsz perc alatt meg is érkezett, csakúgy mint a mellettünk lévő asztalhoz egy nyolcfős külföldi társaság, egy szekérderék visító gyerekkel, úgyhogy ha ti is mennétek a beszámoló után, akkor érdemes lehet helyet foglalni.

2013-04-11 18.55.19.jpg

A burger látványra is remek, ígéretes, és előrebocsátom, hogy ebben nem is csalódtam. A lilakáposztás saláta vicces rímelés a libára, de sajnos ennyiben ki is merül a dolog, ízre inkább a klasszikus coleslaw közelében mozog a dolog.

2013-04-11 18.56.23.jpg

A sült krumpli jó, főleg mert házi, de fajtájában azért ettünk már jobbat is, legalábbis az én ízlésem szerint lehetne ropogósabb, és talán kicsivel kevésbé olajos is. Ha kötekedni akarok, akkor pedig a rósejbni név már magában hordozza az elkészítése módját, nem kell még külön is odaírni, hogy sütve van.

2013-04-11 18.55.55.jpg

2013-04-11 18.56.02.jpg

A burger zsemléje nagyon finom, szintén gyanítom, hogy házi, viszont az annyira nem tuti, hogy eszetlenül tele volt nyomva szószokkal, és főként itt a mustárra gondolok. Odabenn saláta, savanyú uborka, lilahagyma és paradicsom fogadott, majd jött a hús.

2013-04-11 18.58.10.jpg

2013-04-11 18.58.03.jpg

Be kell vallanom, most ettem életemben először libaburgert, darált húspogácsa formában, de ha nem tudom, hogy miből van, simán betippeltem volna marhának is. A színe persze elárulja, hogy nem vörös húsról van szó, sokkal világosabb, de nagyon tömény, telt ízérzetet nyújtott, enyhe füstölt felhanggal - baromi finom volt.

2013-04-11 18.58.42.jpg

2013-04-11 19.00.31.jpg

A zsömle alján egy jó kis remulád zárta a sort, majd újra a már említett buci következett. Miután elfogyott a burger, azért szuszogtunk egy kicsit, de még befért egy jó flódni, amit leginkább a mákos bejgli és az almás pite szerelemgyerekeként tudnék ugye jellemezni - úgy zseniális, ahogy van.

2013-04-11 19.14.38.jpg

2013-04-11 18.29.16.jpg

A Macesz Huszár Hamburger 2650 forint, amivel már átlép a drágább kategóriába, de a különlegessége miatt mindenképp megér egy kipróbálást. Más kérdés, hogy ha a bisztró más fogásai közül választunk, azzal sem lőhetünk nagyon mellé.

Adatlap

Nyitvatartás: 11.30-24 (16-18-ig zárva a konyha)

Cím: 1072 Dob utca 26.

Honlap: http://www.maceszhuszar.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/maceszhuszar

Telefon / asztalfoglalás: (1) 787 6164

4sq: http://goo.gl/sXyIk

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr785242378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2013.04.24. 09:56:28

Jól néz ki, de a 2650 Ft elég morcos azért :(

Martian (törölt) 2013.04.24. 11:15:01

Luxushamburger... ennél jobb és olcsóbb lehet a sólet.

SemBoga 2013.04.24. 11:52:12

egyszer kipróbálnám

egoizm999 2013.04.24. 12:00:52

tombol az antiszemitizmus

Silent Bob 2013.04.24. 12:09:46

Szerintem a rósejbni karikára van vágva, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Viszont a mustár kurva sok.

vittore 2013.04.24. 12:24:05

Nálunk a vasútállomás mellett van egy hambis, 400 Ft ért ennél jobbat kapok bármikor. :) Viccet félretéve: a hely nagyon hangulatos, de bevallom férfiasan, hogy nem az én pénztárcámnak találták ki a rántott csirkemellet 2300 ért és a hambit sem 2650 ért.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.24. 12:30:26

jól néz ki, lehet ki is próbálom.

Silent Bob 2013.04.24. 12:42:09

A flódni kurva jól néz ki, de 1200-ért egy kicsit erősnek találom.

silberstein 2013.04.24. 12:44:15

A sólet nem volt annyira jó, mint amire számítottam, de a burgernek adnék egy esélyt legközelebb...

Silent Bob 2013.04.24. 12:56:05

@silberstein: Hol van jó sólet a városban? Megkóstolnék egy autentikusat.

Silent Bob 2013.04.24. 13:41:26

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Akkor össze kell haverkodnom oldszkúl zsidókkal. Én is jót csinálok állítólag, csak kíváncsi lennék milyen az "igazi".

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.24. 13:46:17

@Silent Bob:

Egyszer ettem kóser módra készült sóletet, háznál. Nem ízlett.
Bár szerintem az elkészítése el lett cseszve, értsd bénázott a háziasszony.

Silent Bob 2013.04.24. 13:51:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ezért gondolkodtam én étteremben. :) Nem csúcs, hanem valami hagyományos, de jó zsidó étterem kéne nekem.

whale256 2013.04.24. 14:40:29

Elég jó sóletet ettünk nemrégen a Fülemüle étteremben, VIII. Köfaragó utca. Érdemes kipróbálni.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2013.04.24. 15:02:48

Akkor az innivalóval (alkohol nélkül) több, mint háromezer a számla, és még kevés is egy főétkezésnek.

Kertigörény 2013.04.24. 15:03:03

bab meg főtt tojás? gázálarcot vigyééé
de itt egy kis segítség az autenkikushoz
www.youtube.com/watch?v=Il6CDbdeZHw

egyébként mifelénk főtt csülökkel csinálják az étteremben. az má mekkora LOL azé.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.04.24. 15:08:15

2650 Ft :D Komolyan, Titeket mindenhol átbasznak.

Egyszer feljöhettek hozzám, csinálok Nektek két kezemmel hamburgert ingyen, oszt jóllakhattok, komolyan, már sajnállak Titeket, minden zsebpénzetek elmegy erre.

Karnamantra 2013.04.24. 15:37:46

Én már kóser parve sóletet is ettem, kifejezetten nekem lett készítve:)

Tudom, hogy létezik hús nélküli sólet hagyományosan is, és van ennek egy magyar elnevezése, csak elfelejtettem. Tudja valaki?

Karnamantra 2013.04.24. 15:39:17

Ó bakker, ezt nem ide akartam írni. Elnézést. De azért várom a választ, ha valaki tudja:)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.04.24. 16:11:03

@Tomi from Space: köszi az ajánlatot, de szerintem kihagyjuk :D a zsebünkben meg még mindig nem érdemes turkálni, bár tudom, hogy jó magyar szokás ez

2013.04.24. 16:17:54

ki kéne írtani az összes káposztát ebben az országban

lostprophet 2013.04.24. 17:03:29

@Tomi from Space: FELEJTSETEK MAR EL AZ IDIOTA VASUTALLOMASOKAT MEG VILAGVEGI HELYEKET AHOL HUDESZUPERFASZA ORIASI MINDENNEL TELERAKOTT LEGESLEGJOBB BURGERT ADNAK 100 FT-ERT. NEM KELL OLVASNI AKKOR EZEKET A TESZTEKET.

2013.04.24. 22:30:42

@lostprophet: ilyen baszott ideges vagy? egy hamburgeres blogon? mentőt

2013.04.24. 22:38:38

@Silent Bob: Én Bécsben ettem huszonnégy órást (addig kell ugyanis sütni az előírás szerint, azt mondják).
Mondjuk tény, nagyon jó volt. Nem volt kóser, de sebaj.
Itthon még ez nem sikerült. Ki süt ma egy ételt egy egész álló nap, állandó odafigyeléssel?

anima_trix 2013.04.25. 11:50:46

ötletes a fogas tényleg

kági 2013.04.25. 11:59:09

@...elmúlik...: A sólet lényege pont az, hogy nem kell rá odafigyelni. Bevágod egy lefedett tálban a sütőbe, alacsony hőmérsékletre, és békén hagyod másnapig. Pont ezért volt a szombatok kajája, mert a háziasszony odatehette pénteken, és másnap nem kellett munkával megtörnie a szombatot.

2013.04.25. 12:27:30

@kági: Kösz, erre nem gondoltam, bár mentségemre legyen, még nem készítettem sóletet. Ez valahogy kimaradt.

Segna 2013.04.25. 12:48:06

@borisz: na ezen behaltam! ;-))) nagyon feldobtál!@...elmúlik...:

Segna 2013.04.25. 12:51:42

@...elmúlik...: egész napos odafigyelés?
Akinek van kemencéje és fűt vele, annak ideális étel, mert tűz amúgy is van, tehát nem plussz energia ráfordítás, és figyelni? Na azt nem kell. Még a sűrítő anyagot is előre berakod a tetejére és szép lassan beleoldódik... mondjuk sztem 12 óra bőven elég neki - még a némileg neológnak számító füstölt csülökkel és körömmel is...
Marokkóban magas kancsószerű agyagedényben a tevés változatát űzik. Nagyon fincsi, ha el tudsz vonatkoztatni a tevétől...

2013.04.25. 13:14:19

@Segna: Ok, nagyon köszi, már tudom, nem kell odafigyelni rá. Sóletet még nem főztem, tevét sem ettem, rájöttem nagyon sok mindent kell még pótolnom.
Azért köszönöm még egyszer.

HUNlac · http://www.boorze.com/hu/felhasznalo_hirdetesei/2fcab/ 2013.04.25. 13:43:53

Ha finomat akartok olcsón, én Pali bácsi -t javasolnám (12.ker Tartsay Vilmos 8.) Olcsó, finom, és minden alapozáskor is ott vagyunk:)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.04.25. 13:50:02

@HUNlac: és mi van ott? :) kicsit mesélsz róla?

Fecooka · http://www.boorze.com/ 2013.04.25. 14:36:46

Húúúúú de éhes lettem. Irány az ebédlő!

pszichonauta 2013.04.25. 20:46:58

@HUNlac: Oda már többször is be akartam menni, de véleményt még nem hallottam róla.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.04.26. 09:01:52

@HUNlac: @pszichonauta: de mi az a Pali bácsi? kifőzde? bisztró? kocsma? burgeres? :D nem járok arra a héten, de megöl a kíváncsiság :D

HUNlac · http://www.boorze.com/hu/felhasznalo_hirdetesei/2fcab/ 2013.04.26. 16:19:15

@speed: @pszichonauta: egy egyszerű étkezde és italozó. van facebookos oldala. ott szoktam enni a heti menüt. ezt vasárnap esténként rakják fel a facebookra, és csak 800 forint egy leves+főétel. már magában is laktató, és ár/érték arányban a legjobb. sokan járnak oda a mammuthból is kajálni. 10-22-ig van nyitva. próbáljátok ki.

www.facebook.com/pages/Pali-B%C3%A1csi-Boroz%C3%B3ja-%C3%A9s-%C3%89tkezd%C3%A9je/409818525743423

a pia sem drága. amit imádok még, az a pepperonival és feta sajttal töltött rántott husi...mmmmm...azt minden vasárnap nyomok:)

különvélemény 2013.04.26. 20:20:25

Én rosszul vagyok ettől az egy falatra megeszed a lila hagymát, a többi falatra meg nem jut semmi lustaságtól.
Miért nem lehet apróbbra vágni?

A hús kinézetre ipari fasírt max. 40%-os hústartalommal.
süti beállítások módosítása