A Macesz Huszár egy önmagát zsidó gasztronómia alapján működő, de mégsem kóser bisztróként aposztrofálja, és miután van burger is az étlapon, kiváló apropó volt arra, hogy a félszázadik BpBurger beszámoló itt szülessen meg.
Beérkezve az enteriőr egészen családias, még egy külön kis szoba is van, dívánnyal, meg minden ilyesmivel. Vicces például a falon a fogas, ami evőeszközöket formál. A berendezés is hasonló stílusú, szóval nem fogjuk magunkat feszélyezve érezni, ez egészen biztos. Ráadásul még egy hintaló is lóg a plafonon.
Italnak a szesz mellé kértünk egy limonádét, én a bodzás-uborkásat, ami csak nevében izgalmas, lévén a felvágott sima kígyóuborka túl sok ízt nem adott át, de legalább jópofán nézett ki.
Gee egy jércebécsit rendelt, én pedig a burgert, mi mást, ami olyan negyedóra-húsz perc alatt meg is érkezett, csakúgy mint a mellettünk lévő asztalhoz egy nyolcfős külföldi társaság, egy szekérderék visító gyerekkel, úgyhogy ha ti is mennétek a beszámoló után, akkor érdemes lehet helyet foglalni.
A burger látványra is remek, ígéretes, és előrebocsátom, hogy ebben nem is csalódtam. A lilakáposztás saláta vicces rímelés a libára, de sajnos ennyiben ki is merül a dolog, ízre inkább a klasszikus coleslaw közelében mozog a dolog.
A sült krumpli jó, főleg mert házi, de fajtájában azért ettünk már jobbat is, legalábbis az én ízlésem szerint lehetne ropogósabb, és talán kicsivel kevésbé olajos is. Ha kötekedni akarok, akkor pedig a rósejbni név már magában hordozza az elkészítése módját, nem kell még külön is odaírni, hogy sütve van.
A burger zsemléje nagyon finom, szintén gyanítom, hogy házi, viszont az annyira nem tuti, hogy eszetlenül tele volt nyomva szószokkal, és főként itt a mustárra gondolok. Odabenn saláta, savanyú uborka, lilahagyma és paradicsom fogadott, majd jött a hús.
Be kell vallanom, most ettem életemben először libaburgert, darált húspogácsa formában, de ha nem tudom, hogy miből van, simán betippeltem volna marhának is. A színe persze elárulja, hogy nem vörös húsról van szó, sokkal világosabb, de nagyon tömény, telt ízérzetet nyújtott, enyhe füstölt felhanggal - baromi finom volt.
A zsömle alján egy jó kis remulád zárta a sort, majd újra a már említett buci következett. Miután elfogyott a burger, azért szuszogtunk egy kicsit, de még befért egy jó flódni, amit leginkább a mákos bejgli és az almás pite szerelemgyerekeként tudnék ugye jellemezni - úgy zseniális, ahogy van.
A Macesz Huszár Hamburger 2650 forint, amivel már átlép a drágább kategóriába, de a különlegessége miatt mindenképp megér egy kipróbálást. Más kérdés, hogy ha a bisztró más fogásai közül választunk, azzal sem lőhetünk nagyon mellé.
Adatlap
Nyitvatartás: 11.30-24 (16-18-ig zárva a konyha)
Cím: 1072 Dob utca 26.
Honlap: http://www.maceszhuszar.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/maceszhuszar
Telefon / asztalfoglalás: (1) 787 6164
4sq: http://goo.gl/sXyIk