Burger Blog

BpBurger (94) - János Étterem

2014. január 02. Jancsa Jani

Ennek az évnek a keresztnévtartalmát szerintem ezzel a posttal fogom kimaxolni, mivel Zoli, akinek Balu a beceneve elhívott tesztelni a Jánosba, ami a Charles hotel aljában található. Ezek után már csak egy kérdés maradt: no és milyen a burger?

2013-12-13 17.11.30.jpg

Korábban, amíg a 12-ben laktam, sokszor vitt a 112-es busz hazafelé erre a Hegyalján, és kábé ugyanennyiszer meg is csodáltam a finoman fogalmazva retro feelinget árasztó szállodát, de soha nem gondoltam volna, hogy egyszer magam is belépek, ha mást nem, a lenti lobbiba. Nem is időztem ott túl sokáig, csak áthaladtam az étterem felé menet, ami annyira sokcsillagos volt, amennyire csak lehet. Ilyen helyekre magam is csak akkor jutok, ha netán valahol külföldön járok, úgyhogy mindenképp érdekes volt betekinteni, bár ilyen korai órán még túl sokan nem voltak.

2013-12-13 17.16.13.jpg

Rögtön jött Balu is (aki hogy-hogy nem W35 Dani régi cimborája, kicsit ez a szakma, én mondom), aki elmesélte, hogy régebben volt itt többfajta burger is, mint például szuvidolt csirkecombfilés, vagy rántott fogasos, de most amit mutatni szeretne, az a Charles burger - mivelhogy a szívére vette, hogy nem tettem bele a nagy budai burgerkörképbe (még jó, azt se tudtam, hogy egy ilyen helyen burgert adnak, bár a neve alapján hol máshol is lehetne egyáltalán a széles e világon, mint a rólam elnevezett helyen).

2013-12-13 17.48.05-2.jpg

A szendvics alapja egy negyedkilós marhahúspogácsa, 80:20-as faggyú aránnyal, és az érdekessége az egésznek, hogy itt helyben történik a darálás, hűtött darálóval, profin, ahogy azt kell. A zsömle egy burgonyalisztes péksütemény, szintén házi sütésű. Ezen a ponton kicsit bekukkantottam a konyhába is, hogyan készül a burger, bár sok meglepetés nem ért odabent.

2013-12-13 17.57.17.jpg

Miután már majdnem kész a medium hús, rákerül minimum négy szelet vörös cheddar, majd a ráolvasztás után két csík bacon. A zsömle aljára egy sült fokhagymás házi majonézt kennek, majd egy enyhén túlzásokba eső rukkolahalom követi ezt. Hús & tsai., majd pedig a zsömlét felülről házi BBQ szósz zárja. Köretként pedig a már jól ismert csónakburgonyát kapjuk egy dizájnos tartóban, frissen reszelt parmezánnal a tetején.

2013-12-13 17.58.44.jpg

A vendégeknek majdhogynem kötelező a LEGO szeretete, mivel pár zöldséget mellé kapnak, ezeket tetszés szerint inkorporálhatják: lilahagyma és savanyú-uborka építmény is kíséri a vacsorát. Limonádét kértem még inni, ami viszont valami elképesztően színvonaltalanul egyszerű és édes, nem is értem ezt így hogyan egy ilyen étteremben.

2013-12-13 18.00.36.jpg

A burgerben a hús nagyon jó, pont jól átsült, ízre pedig korrektül átjön a marha, ez egy hatalmas méretű húspogácsa, huh. A zsömle nagyon jó, a barbecue szósz viszont túl sok, de komolyan, ennek a fele is bőven elég lenne. A krumpli, mivel friss, így feledteti, hogy mirelit, plusz a parmezán még egyet dob rajta. Az összélmény jó, ezek után nem hinném, hogy bárki éhesen hagyná el az éttermet.

2013-12-13 17.33.15.jpg

Balu elmondta még, hogy leginkább szájhagyomány útján terjed az étterem burgerének a híre, nem is mennek rá nagyon a netes dolgokra, noha ennek ellenére azért elég komoly háttér áll az elkészítése mögött, ami mindig tisztelendő. A Charles burger szezámos zsemlével, hasábburgonyával és friss zöldségekkel ára 3350 forint, ami nem olcsó, meg lássuk be, relatíve ritkán ülünk be egy hotel éttermébe vacsizni (bár volt már rá példa) - de most már tudjuk, hogy ilyen is van.

Adatlap

Nyitvatartás: 12-24.

Cím: 1016 Budapest, Hegyalja út 23.

Honlap: http://www.janosetterem.hu

Facebook: https://www.facebook.com/janosetterembudapest

Telefon / asztalfoglalás: (1) 202 3414

4sq: http://goo.gl/pKyeJb

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr745688622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása