Mostani burgerünk nem egy fix ajánlat része, hanem egy hetié, amely visszatérő, és ha minden igaz, mától újra kapható. Ehhez egy kicsit el kell mennünk belbudára, de ígérem, nem fogjátok megbánni.
A Vendéglő a KisBíróhoz (leánykori nevén Bock Bisztró Buda) ugye fenn található a 12. kerületben, egy elég elit környéken, és ez tökéletesen megmutatkozik az étterem belsejében is: letisztult, elegáns, hívogató.
A "nagy testvér" Big Bock Beef Burgerét jónéhány éve kóstolam, az is nagyon rendben volt, most pedig eljött Varju Vili verziója.
Az egésznek az alapja egy házi vajas buci, totálisan kalácsos jelleggel - ezt már most elfogadnám minden reggelire. Erre került némi bébispenót levél, majd a tökéletesen medium-rare-re elkészített húspogácsa (nyugi, csak én kértem így) a ráolvasztott ementálival.
Erre került egy alig-alig megizzasztott bacon (azaz kettő), egy buggyantott tojás, végül pedig az egész gazdagon nyakon lett öntve egy adag hollandi mártással.
Az egész kompozíció valójában kaphatta volna a "reggeli burger" nevet is, annyira adta (hasonlót például már én is csináltam); az összhatás és az ízek pedig totálisan egyben voltak.
Köretnek egy könnyed, parmezános friss salátát kaptunk, mely leginkább roppanosságában és savasságában adott hozzá még a fő tételhez.
Természetesen a desszert sem maradhatott el, egyrészt volt egy maracujás krémes, másrészt pedig a nevezetes helyi házi fagyiválogatás: dohány, kolbászmorzsás málna, valamint túrós csúsza, ropogós baconnel. Na, ha valamit, akkor ezt muszáj megkóstolni, nagyon nagy ötlet és még jobb kivitelezés.
A burger ára 3600, ami nem kevés, de egyrészt a Hegyvidéken vagyunk, másrészt az alapanyagok és a minőség olyan, hogy bőven megéri. Ráadásul, ahogy említettem, ez csak egy heti ajánlat, szóval ha megtetszett, érdemes rápörögni, le ne maradjatok róla.
Elérhetőség: https://www.facebook.com/vendegloakisbirohoz/
Cím: 1125, Szarvas Gábor út 8.