Burger Blog

BpBurger (216) - Dobrumba

2017. április 07. Jancsa Jani

Az utóbbi időben mindenhol körbement, hogy Dobrumba hű meg há, aminek rám nézve csak egyetlen negatív következménye volt, hogy kicsit kellett játszadozni a helyfoglalással, mert minden wannabe gasztroblogger rárepült, mint tyúk a takonyra. A láz leültével viszont én is betértem, hogy megnézzem, milyen is itt a kaja.

2017-03-26_13_04_33-1.jpg

A helyszínre inkább a minimalisztikus a jellemző, bár van egy hangulata, de látszik, hogy nem az enteriőr megdizájnolásával töltöttek hónapokat. Mondjuk én meg nem is azért jöttem, szóval inkább rámentem az étlapra, és leadtam a rendelést.

2017-03-26_12_52_39.jpg

A konyha ugye közel-keleti, és ennek a szellemében kikértünk egy ötfogásos mezze válogatást, ezen most fussunk is végig. Kerültek elénk marinált olivabogyók - korrekt volt, szerettük. Második volt egy jó tál labneh, azaz sűrű, krémsajt jellegű mártogatós jött, amit a hozzáadott vékony, arab kenyérrel tudtunk tunkolni.

2017-03-26_13_04_44.jpg

2017-03-26_13_05_03.jpg

Dobrumba kedvenc néven futott a Sült cékla joghurt, amit meg is tudok érteni. Ugye a cékla már alapból egy nagyon jó dolog (már annak persze, aki szereti), ez volt egy joghurtba beleültetve, dióval, gránátalmával - arról már nem is beszélve, hogy mennyire laktatóvá kezdett válni már ekkorra a dolog, pedig még csak most jöttünk bele...

2017-03-26_13_04_54.jpg

A Pkhali-val talán én is találkoztam tavaly őszi grúz kalandozásom során: ezek spenótgömböcök voltak, kaukázusi fűszerezéssel, és nagyon izgalmas ízekkel.

2017-03-26_13_04_59.jpg

Ötödiknek maradt a Hummusz tahine, ami viszont egyértelműen csalódás volt, az alap kört (mármint, hogy tahini és csicseriborsó) hozta, de pont a rá jellemző ízvilágot nem, teljesen lapos és egysíkú volt, ami főként meglepő az előző három ízbomba fényében.

2017-03-26_13_04_37.jpg

De a burger! Ja igen, merthogy az is volt, bárányból ráadásul. Nyilván ez is a hely jellegének megfelelően, egy jófajta pirított lepényben érkezett, rengeteg marinált lilahagymával, melynek az éléből egy kicsit azért elvettek, és így viszont kiváló kiegészítője lett az amúgy paradicsomos ízilágú, bátran fűszerezett bárányhúsnak.

2017-03-26_13_05_44.jpg

2017-03-26_13_16_07.jpg

Kértünk köretnek egy jó kis za'atar fűszermixes házi sült krumplit, ami tényleg pont olyan volt, mint amilyennek lennie kell, ráadásul a hozzá adott mártogatós is szuperül tette a dolgát.

2017-03-26_13_05_13.jpg

Az ebéd vége két itallal olyan 9000-nél állt meg, ami tekintve az ételek változatosságát, minőségét és mennyiségét (majd kidurrantunk) egyáltalán nem rossz deal, sőt. A Dobrumbát ajánlom mindenkinek, akinek bejön ez a konyha és ez a fajta ízvilág!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/dobrumba

Cím: 1074, Dob utca 5.

FIGYELEM! MEGALAKULT A BURGERIMÁDÓK TÁRSASÁGA FACEBOOK CSOPORT - A LEGFRISSEBB HÍREK A HAMBURGEREK VILÁGÁBÓL - CSATLAKOZZ TE IS A KÉPRE KATTINTVA!

bit.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr8012407259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.04.08. 17:00:16

A Dobrumbába tényleg nem egyszerű bejutni, nekem kétszer személyesen nem sikerült teltház miatt, harmadjára telefonon próbálkoztam, de amikor sokadik hívásra felvették, akkor azt mondták, hogy csak 4 nappal későbbre van szabad asztaluk :(
süti beállítások módosítása