Két éve jártunk utoljára a bloggal a Káldy Gyula utcában (leszámítva persze a Hellmann’s Burgerbajnokságot) úgyhogy épp itt volt az ideje annak, hogy megnézzük, mit is alkotnak errefelé mostanság. Spoiler alert: az étlapon helyet kaptam a premium burgerek, a kaja pedig jobb, mint valaha.
A beltérben sok változás nem volt, a gyereksarok is ugyanúgy megvan a családosok örömére, úgyhogy gyorsan oda is pattantam a legközelebbi asztalhoz, és rendeltem. Kezdésnek dobtam egy kevés rántott hagymakarikát a szósz-szortimenttel, ami bizony megérdemli, hogy pár szót szenteljek neki. Volt itt házi barbecue, pikáns és füstös mayo, de a prímet nálam legfőképp a fügés, valamint a krémsajtos verzió vitte el, ezek valami csodásak voltak.
Első burgerem a Le Fromage kódnevet viselte, és aki tud franciául, annak szerintem ez elég beszédes lehet, pont mint Batman mellett Robin. A zsömle még mindig a signature fonott verzió, pirítva, és kenve a fügés szósszal; a hús pedig 16 dekás Angus, amely pont annyira finom is, mint gondolnánk.
Visszatérve a feltétekre, a sajt kitételt a hatalmas pankóba panírozott camembert sajt adja, amibe elég csak belevágnunk, és megvalósul a food porn, a képen láthatjátok is miért. Nem elhanyagolható tény mindemellé, hogy ráadásul mennyeien megvan az összhang a sajt és a hús között, viszont képzavarral élve a sajt és a hús között található még karamellizált hagyma is, csak, hogy teljes legyen a kulináris kánaán.
A második burger a mindent bele alcímet is kaphatná, ugyanis ebben összesen van 30 deka hús van, a pluszban megpakolt, elég szuper pulled porkkal, azaz cafatos sertéssülttel megtámogatva, ami egy következő szintre emelte a húsimádó burger fogalmát.
Beszélhetnék még olyan, immár csak apróságnak tűnő dolgokról is, miszerint cheddar, meg bacon, bbq és füstös mayo, meg az obligát zöldségek, de a tényekkel szembe kell nézni: itt bizony a marha és a sertés barátsága viszi el a pálmát.
Köretnek kétfajta klasszikus érkezik: csónakburgonya, valamint egy kis kübli káposztasaláta – mindkettő korrekt, de ma nem ők a világ megváltói.
Desszertfronton is történt erősödés, amit egészen konkrétan Banoffee Pie-nak hívnak, és egy háromrétegű süteményről beszélünk. Van benne egy jó kis mascarpone réteg, ez alatt érkezik a banán, alul pedig egy ropogós kekszréteg gondoskodik a stabilitásról. Ez a három így egyben, egy süteményben, méltó lezárása volt az étkezésnek.
A Sophie és Ben ez alkalommal is meggyőző volt, és mindenképpen jó helyen szerepel a budapesti burgerlistán - kóstolásra ajánlott még mindig!