A Burger Blog drámai fordulatot vesz ősztől: erről, és még sok más mindenről, beleértve a címben említett sajtburger receptet, a tovább után fog szó esni.
Szóval lassan elérjük a 200. BpBurger tesztet, és bár a rovat nem áll le, úgy gondoltam, itt az idő egy kis pivotálásra. Ennek az első eleme a #HamburgerHétfő rovat, mely hogy-hogy nem, egyidőbe esik a saját YouTube csatornám elindulásával.
Mostantól minden héten jobbnál jobb, saját keletű videókat láthattok tőlem. Ugye a Street Kitchenben már korábban is letettem a névjegyem, de míg az egy kollaboratív munka, ez itt 100%-ban a sajátom (szereplés, rendezés, vágás) pontosabban nem teljesen, mivel bár a kamera előtt én állok, az operatőr szerepét régi barátom, Marossy Norbi tölti be.
Elég is a szócséplésből: jöjjön először is egy örök klasszikus, a sajtburger receptje - videó formában. Ha tetszett a cucc, iratkozzatok fel a csatornámra ezen a linken. Most pedig jöjjön a videó, és a recept!
Hozzávalók:
- Húspogácsánként 150 gr darált marhahús
- Hamburgerzsemle
- Szeletelt cheddar sajt
- A házi hambiszószhoz (6 adag):
- 120 gr majonéz
- 60 gr ketchup
- Worchestershire szósz
- Folyékony füst
- Szívsaláta, ha nincs, jó a római vagy jég is
- Paradicsom
- Lilahagyma
1) Összekeverjük a majonézt, a ketchupot, egy löttyintésnyi worchestert, és két spriccelésnyi folyékony füstöt – kész a házi hambiszósz
2) Felvágjuk a zöldségeket. A paradicsomot karikákra, a hagymát úgyszintén, a salátából pedig kisebb darabokat tépünk
3) A darált húsból lapos, kábé egy ujjnyi vastag pogácsát formálunk, majd a felmelegített, minimálisan olajozott serpenyőbe helyezzük, sózzuk-borsozzuk, és a kívánt állag eléréséig sütjük az egyik oldalát (3-5 perc). Fordítás után mehet rá a szelet cheddar, majd félretesszük egy kicsit pihenni.
4) Amíg a hús pihen, a zsömlét középen kettévágjuk, megvajazzuk mindkét oldalát, és a húsos serpenyőben megpirítjuk szép aranybarnára.
5) Ha ez megvan, jöhet az összeszerelés: a zsömle alját megkenjük egy evőkanálnyi hambiszósszal, erre jöhet a saláta. Rátesszük a húspogácsát, erre megy a paradicsom, illetve a lilahagyma. A zsömle tetejét szintén megkenjük a szósszal, és már kész is!