Burger Blog

#HamburgerHétfő: A tökéletes sajtburger receptje - videóval!

2016. augusztus 29. Jancsa Jani

A Burger Blog drámai fordulatot vesz ősztől: erről, és még sok más mindenről, beleértve a címben említett sajtburger receptet, a tovább után fog szó esni.

dsc_9234.jpg

Szóval lassan elérjük a 200. BpBurger tesztet, és bár a rovat nem áll le, úgy gondoltam, itt az idő egy kis pivotálásra. Ennek az első eleme a #HamburgerHétfő rovat, mely hogy-hogy nem, egyidőbe esik a saját YouTube csatornám elindulásával.

Mostantól minden héten jobbnál jobb, saját keletű videókat láthattok tőlem. Ugye a Street Kitchenben már korábban is letettem a névjegyem, de míg az egy kollaboratív munka, ez itt 100%-ban a sajátom (szereplés, rendezés, vágás) pontosabban nem teljesen, mivel bár a kamera előtt én állok, az operatőr szerepét régi barátom, Marossy Norbi tölti be.

2016-07-20_15_41_23.jpg

Elég is a szócséplésből: jöjjön először is egy örök klasszikus, a sajtburger receptje - videó formában. Ha tetszett a cucc, iratkozzatok fel a csatornámra ezen a linken. Most pedig jöjjön a videó, és a recept!

Hozzávalók:

  • Húspogácsánként 150 gr darált marhahús
  • Hamburgerzsemle
  • Szeletelt cheddar sajt
  • A házi hambiszószhoz (6 adag):
    • 120 gr majonéz
    • 60 gr ketchup
    • Worchestershire szósz
    • Folyékony füst
  • Szívsaláta, ha nincs, jó a római vagy jég is
  • Paradicsom
  • Lilahagyma

1) Összekeverjük a majonézt, a ketchupot, egy löttyintésnyi worchestert, és két spriccelésnyi folyékony füstöt – kész a házi hambiszósz

2) Felvágjuk a zöldségeket. A paradicsomot karikákra, a hagymát úgyszintén, a salátából pedig kisebb darabokat tépünk

3) A darált húsból lapos, kábé egy ujjnyi vastag pogácsát formálunk, majd a felmelegített, minimálisan olajozott serpenyőbe helyezzük, sózzuk-borsozzuk, és a kívánt állag eléréséig sütjük az egyik oldalát (3-5 perc). Fordítás után mehet rá a szelet cheddar, majd félretesszük egy kicsit pihenni.

4) Amíg a hús pihen, a zsömlét középen kettévágjuk, megvajazzuk mindkét oldalát, és a húsos serpenyőben megpirítjuk szép aranybarnára.

5) Ha ez megvan, jöhet az összeszerelés: a zsömle alját megkenjük egy evőkanálnyi hambiszósszal, erre jöhet a saláta. Rátesszük a húspogácsát, erre megy a paradicsom, illetve a lilahagyma. A zsömle tetejét szintén megkenjük a szósszal, és már kész is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr6311658784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horvatht 2016.09.04. 13:09:51

hol lehet jó hamburgerzsömlét vásárolni elérhető helyen budapesten, ha az ember nem magának szeretné sütni? pár helyet megoszthatnál.
süti beállítások módosítása