Burger Blog

BpBurger (187) - Beefstro Burger

2016. június 17. Jancsa Jani

Sokat emlegetett tény, hogy a hetedik kerületben bizony burgertúltengés van, de az a véleményem, hogy amíg olyan versenyzők jönnek, akik tudnak újat mutatni, ezzel nincs gond. Nos, a Beefstro ilyen.

2016-06-09_17_39_37.jpg

A helyszín a Dohány utca, ahol a hangulatos kis helyiségben akár a látványkonyha közelében is helyet foglalhatunk raklapokból készült ülőhelyekre, de akár bentebb is mehetünk, ahol egy kis galéria is a rendelkezésünkre áll. Az egész üzlet karaktere nagyon rendben van, hátul pedig még egy fiatal festő, Kulifay Dani képeit is fellelhetjük, ha netán a burgerek mellé szeretnénk egy jó képzőművészeti alkotást is a magunkénak tudni.

2016-06-09_17_06_10.jpg

Az étlap tíz burger tartalmaz, ebből a Gourmet, illetve Beef-Dog fantázianevű kreációra esett a választásom, természetesen némi jófajta körettel hozzájuk.

2016-06-09_17_31_53.jpg

Ez utóbbiakkal kezdeném: kaptam egy káposztasalátát, egy signature szószt, valamint sült édesburgonya-chipset. A saláta rendben volt, de semmi extra, a szósz majonézes alapú és igen kellemes, az édesburgonya pedig az én titkos befutó favoritom minden esetben, szóval ezzel nagyon betaláltak nálam a srácok.

2016-06-09_17_32_18.jpg

2016-06-09_17_33_29.jpg

Ilyen kezdés után nem is lehettem volna jobban felcsigázva, amikor megérkezett a két burger – azaz csak egy burger, plusz egy fura hot-dog, amilyennel nem nagyon találkozni máshol a városban. Ez nem túlzás, ugyanis a kolbász jelen esetben darált marhahús volt, hosszúkás formába öntve, és ráadásul megtöltve cheddar sajttal is. Ez került bele a hot-dog kiflibe, és kapott még pár pofás feltétet, mint például a csemegeuborkás-lilahagymás szósz (kvázi remulád), ami egy teljesen új szintre emelte az amúgy sem gyenge kompozíciót. Ha ebben a hónapban csak egy valamit kóstolsz meg a városban, akkor ez legyen az – nem viccelek!

2016-06-09_17_34_55.jpg

Az eleváció megtörtént, nézzük, hogy a burger meg tud-e felelni az elvárásoknak. A zsömle a Bazsalikom Pékségből érkezik, kellemes darab, ahogyan azt megszoktuk. A hús egy közeli piacról, lokális beszerzés, üdítő kivétel ez a megszokott hentesek uralta piacon. A burgernek nem csak a neve gourmet, hanem a belevalói is. A sajt kecskéből van (majdnem, de értitek), akad egy kis barna cukron sült gomba, egy hagymaszósz, zöldségek, valamint retekcsíra is a total egészség jegyében.

2016-06-09_17_33_20.jpg

Ha az összbenyomást kérdeznék, mindenképp az édeskés jelzőt tudnám rá mondani, az ízek nagyon jól kiegészítették egymást, de valami savanyú dolgot el tudtam volna még képzelni, hogy meglegyen a balansz.

2016-06-09_17_40_02.jpg

Desszertnek sajttortát kértem (mert miért is ne durranjunk ki teljesen, nemde?), ami ugyan még nem házon belül készül, de teljesen korrekt kis darab, és ráadásul nem is túl nagy, pont megfelelő egy ilyen kajálás után.

2016-06-09_17_43_11.jpg

Amiről még fontos beszélnünk, azok a sörök, ugyanis remek magyar kézműves termékek kaphatóak az üzletben: van egyrészt a Hübris például a jól ismert Herbal (nem úgy) IPA-val, de akad itt Békésszentandrási meggyes meg Ogre is, amit aztán tényleg nem kell senkinek sem bemutatnom.

2016-06-09_17_57_15.jpg

Árak tekintetében 990-től indulunk és 2490-ig megyünk, de az már a dupla verzió. Tekintve, hogy kábé mindegyik burger különbözik a másiktól, és hogy jó adag kreativitás van bennük, azt kell mondjam, a Beefstro egy erős versenyzőnek ígérkezik - sok sikert nekik!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/beefstroburger

Cím: 1074, Dohány utca 54.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr998816176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása