Burger Blog

A nagy burger-vacsoradoboz teszt

2015. május 14. Jancsa Jani

Alig pislogtunk kettőt, és máris három olyan szolgáltató is a piacon termett, akik magukat valahová a vásárlós ételkészítés és a kaja-házhozszállítás közé teszik. Az elmúlt évek következetes munkájának köszönhetően a burger menő lett, így nyilván ez is felkerült mindhármójuk kínálatába. Ezeknek az összehasonlító tesztje jön most.untitled-2.jpg
A koncepció mindhárom esetben az, hogy alapanyagok, megtisztítva, kimérve érkeznek házhoz, egy recepttel, amit aztán csak össze kell dobni. Ez így nagyon jól hangzik, és bár kevésbé csajozós-elkápráztatós, annak, aki fázik a boltban alapanyag-vadászattól, egy tökéletes megoldás lehet. Elméletileg, ugye. Sajnos a gyakorlatban olyan hibákba futottam bele, melyek azért ki tudnak fogni egy olyanon, akinek lövése nincs a konyhához, de csinálna azért egy finom burger.

Én Főzök

Az Én Főzöknél rögtön két burgert is kérhetünk a kínálatból, az egyik egy klasszik marha, a másik pedig bárány. A csomagolás gyakorlatilag csak a zacskót jelenti, benne minden darabonként csomagolva. Az alapanyagok nagyon jó festenek, és itt külön plusz, hogy mindegyik fel is van tüntetve, honnan érkezik, a hús például Gál Józsitól, ami már jó pont.

A köretre nagy hangsúlyt fektettek, az egyiknél ez édesburgonya, a másiknál pedig rozmaringos sült krumpli és répa, mindkettő sütőben készítendő el. Sajnos a gázsütő erre nem volt elég tuti, a felső grill hiányában a brutális roppanósság kimaradt, dehát ebből élünk.

2015-05-01_16_03_11.jpg

A zsemle a Brótpékségből érkezett, tuti kis darab, a receptet pedig szintén a zacskóban találjuk, fázisokkal, mindennel együtt. A csomagoláskor még arra is gondoltak, hogy tegyenek bele egy sütőpapírt, praktikus.

2015-05-01_16_04_15.jpg

A húsnál egy kicsit gondolati válságba keveredtem, mert ugye mindig azt hangoztatom, hogy csak a só-bors, mintha steaket (marháról beszélünk ugye), és ennyi. Nos, jelen esetben meg kell követnem magam, mivel a parmezános burger egész egyszerűen frenetikus lett, kapott egy plusz roppanósságot, és egyszerűen nem tudtam hol belekötni. Ajánlom mindenkinek, akiben felmerül az "otthon csinálnék burgert de nem tudom hol vegyek ezt-azt" kérdéskör, mert ez egy kiváló válasz erre a problematikára.

2015-05-01_17_30_47.jpg

A bárányburgerhez harissa és feta volt, szóval mondhatjuk, hogy nem is annyira hétköznapi, és ez az ízvilágban is tökéletesen visszaköszönt, az ízek stimmeltek, szintén szuperlatívuszokban tudok csak róla beszélni.

2015-05-01_17_31_29.jpg

A burgerek 1600-1650 forintba kerülnek, és minimum két főre kell rendelni, ami így 3200-3300 forint, viszont a minőség király, és ezzel simán lehet bárkinek büszkélkedni. 

Gourmet Box

A csomagolás egy lapos papírdobozt jelent, benne a hozzávalók: húspogácsa, zsömle, uborka, sajt, sült krumpli és jus (pecsenyeszaft). Az ő metódusuk, hogy szuvidálva érkezik a hús, így nagyon dolgunk vele nincs. Sajnos receptkártya nem jött a csomaggal, így a neten lévő utasításokkal mentem, ami mondjuk nem volt túl bőbeszédű.

A húst és a köretet a zacskóval együtt 2 percre 70-80 fokos vízbe helyezzük (regeneráljuk), majd a zacskót felvágjuk és a húst kivesszük a vákuumtasakból. Forró serpenyőben kevés zsiradékon (kókuszzsír, kacsazsír vagy olívaolaj) a hús két oldalát 1,5-1,5 perc alatt pirosra sütjük. Az ételt a csomagoláson látható módon tálaljuk.

Mondanom sem kell, a csomagoláson, ahogy látjátok, semmi nincs, köszi. A honlapon lévő kép meg konkrétan nem az a burger, fasza. Rendben, akkor menjünk így: regenerálódás pipa, a sült krumpli viszont nem a legtutibb, mivel fáradt és olajos volt, plusz a két perc nem volt neki elég, így csak langyos lett, ami az étkezésre ki is hűlt. Roppanósság nuku, ezt én így nem adnám.

A husit egy kevés olívaolajon kérgesítettem, a fordulónál ment rá az igénytelenül kinéző szeletben érkező sajt (de ezt sem mondta senki), plusz a gyanúm szerint védőgázas csomagolásból a húst megalázni érkezett zsömlét is lepirítottam.

A jus-vel nagyon nem tudtam mit kezdeni, ezt is kicsit felmelegítettem, viszont vissza kellett hűteni picit, mert úgy túl folyós lett. Ahogy látható, túl sok hozzávaló nem volt, a zsömlére lehetett volna önteni a szószt, de akkor totál eláztatta volna, így maradtam annál, hogy hús, rá a két szem, amúgy nagyon tuti kapros uborka, egy kis szósz rá, és ennyi.

Noha kevés összetevő volt, ez nem feltétlen baj, és a hús-zsömle arány tökéletesen alakult. Ízekben nagyon ott volt a burger, de sajnos attól, mert fasza a hús, nem lesz valami gourmet, főleg ha a többi összetevő és a tálalás (krumpli, zsömle, szósszal mit kezdjek) véleményes. A burger ára 1790 forint, de emellé még rendelni kell valamit, az értékhatár 3000 forint.

Kitchen Box

Itt egy hatalmas dobozban kaptam meg a hozzávalókat, most hogy ez azért volt, mert többet is rendeltem, vagy simán mind ebben jön, nem tudom, de jó lesz majd költözéshez. A kínálat náluk heti szinten rotálódik, én egy csirkeburgert teszteltem, a diverzitás jegyében.

Nagyon vicces volt, hogy a hozzávalók egy része nem olyan formában érkezett, mint ahogyan az a receptben írva volt, például a képeken láthatjátok, hogy mi lett az ananászkarikából (szelet). Ez olyan hiba amit igen könnyen ki lehetne védeni, így viszont kellemetlen.

A csirkecomb darálva jött, be kellett fűszerezni, és mehetett is a grillre - a comb tuti választás, van zsírtartalma is, tehát szaftos lesz, és az ízzel sem volt gond. A receptkártya, mely a csomaghoz járt, lépésről-lépésre mutatja a folyamatot, képekkel - talán ez volt a legszebb mindhárom közül.

2015-04-24_13_25_36.jpg

Séfjeink egy igazán pikáns burgert alkottak meg - áll a recept címoldalán, de ezzel sajnos nem teljesen tudok egyetérteni, mert nálam sem az ananász, sem a klasszikus kukoricasaláta nem tartozik ebbe a kategóriába, de biztosan velem van a baj.

2015-04-24_13_00_11.jpg

A burger zsemléje egy elmés metódussal beépítve tartalmazta a sajtot, konkrétan az aljába volt sütve - ilyet még én sem láttam, ami viszont még nagyobb gond, hogy iszonyat fullasztós és tömör volt, a retro feelinget tökéletesen hozta, csak az a baj, hogy én nem kerestem azt.

2015-04-24_13_30_36.jpg

A burger, a zsemlét leszámítva jó volt, dehát ezzel nagyon nem is lehet mellényúlni, meg lássuk be, sokmindent nem kellett hozzá összerakni. Az ár azt hiszem 1500 volt/fő, de mivel itt is csak duplázva lehet rendelni, 3000 környékén fogunk megállni.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr447448132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása