Burger Blog

Bárányból burger? A Sza-Sa megcsinálta!

2015. április 16. Jancsa Jani

Úgy néz ki a tavasz mindenkit megihletett, és mi más fejezné ki jobban a megújulás, a zöld növények, és jelen esetben a havas jégeső évszakát, mint egy jó burger - bárányból.

A legújabban nyílt, Dohány utcai üzletben jártam, ahol a kurrens időszakos szendvicset teszteltem. A bárány, ami kiváló burgerbe, csak tudni kell jól elkészíteni, még nem annyira népszerű itthon, legfőképp azért, mert az emberek fejében az él, hogy ez a hús rágós, faggyús, és amúgy is böe. Na, itt most messze nem erről van szó.

2015-04-08_12_18_12.jpg

Mielőtt ebbe bele(m)ennénk, nézzük meg a klasszikus Sza-Sa köreteket, melyek közül leginkább a saláta-szekció emelkedik ki. Jófajta füstölt sajtos répasali, kukoricasaláta, és klasszikus coleslawt is kérhetünk - én most mind a hármat meg(t)ettem. Mellé még jött egy kis rántott hagymakarika, illetve steakburgonya opciónak.

2015-04-08_12_18_46.jpg

A burger zsömléjét már ismerjük, finom, ízletes darab, amely jelen esetben jól meg is van kenve a ház medvehagymás-rozmaringos szószával - kiváló ötlet, hogy nem a húst ízesítették, hanem az öntét.

A fiatal bárány húsából készült húspogácsa pedig csak sóval és borssal van fűszerezve, és nagyon tuti, kellemesen érződik rajta az állat íze, ámde mégsem túlzóan, nagyon jó találat ez így, együtt a szósszal. Mellette paradicsom, hagyma, és saláta támadtak zöldség-fronton.

2015-04-08_12_48_43.jpg

Desszertnek mostantól kérhetünk egy külső cukrászdából érkező sütiket (az van odaírva rá, hogy kézműves, dehát milyen legyen, lábműves??), amiből elsőnek az almatortát kóstolam, és igen jó volt, tudom ajánlani mindenkinek, csakúgy, mint a burgert is.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr767353730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása