Burger Blog

BpBurger (143) - Burger Market

2015. január 28. Jancsa Jani

A Király utca az utóbbi időben burgertéren is növekedésnek indult, most találtam is egy versenyzőt a Deák tér felőli részen, amely belvárosi viszonylatban egészen egyedülálló ajánlattal csábítja be az idelátogatókat.

2015-01-20_18_41_17.jpg

A Burger Market egy átjárható üzlethelyiségen osztozik a Pasta Bar-ral. Előbbi helyén korábban egy pitázó volt, de immár az összes burgerimádó is megtalálhatja ezen helyen a számítását. A beltér is teljesen a street jelleget sugallja, még a plafonra is jutott egy rács, és olyan 10-15 ülőhely lelhető fel körbe a pult körül.

2015-01-20_18_41_55.jpg

Különlegesnek számít a belvárosban (tudom, a Magicben, meg máshol is van ilyen), hogy daraboként legozhatod össze, mit kérsz, és mit nem a burgeredbe. Ez elsülhet jól, és rosszul is, nyilván azért ésszel érdemes mindent beválogatni, de ha az alapok jók, és szorult belénk egy kis ízlés, akkor nagy baj nem lehet.

2015-01-20_18_42_33.jpg

Én is gondoltam, hogy rámegyek első körben a basic kínálatra, így egy marha és egy csirke húspogácsával szerelt burgert választottam, plusz pár extra feltétet. Nagyon izgalmasak még a házi szószok, ezeket is ajánlom mindenkinek akár a burgerbe, akár mellé a krumplihoz. Ja igen, a köret csónakburgonya, hozza stabilan a megszokott szintet.

A burgerek zsömléje minimálisan édeskés, briós jellegű buci, kellemes textúrával. A marhahús a vékonyabb fajtájúak közül való, de egyáltalán nem száraz, jól van elkészítve, ízletes. A marhás burgerbe természetesen érkezett cheddar, valamint egy jó tükörtojás is a klasszikusok módjára, emellé pedig a fura nevű Oorlog szósz, ami nem más, mint egy mogyorós majonéz - jó reggelt burger, valaki?

2015-01-20_18_57_39.jpg

A csirkehússal szerelt burger sem a szokványos "dobjunk bele egy csirkemellet, aztán annyi" történet, hanem egy darált, mellet és combot tartalmazó pogácsát kapunk, kiváló fűszerezéssel, és megfelelő szaftossággal, szóval ne féljünk, nincs kiszárítva. Ebbe is jött sajt, egy csomó zöldség, valamint bbq szósz, tök jól össze is passzoltak.

Kóstoltam melléjük a krumplihoz a teriyaki, valamint a zöldfűszeres szószt, és finoman szólva az agyam is eldobtam tőlük, annyira karakteresek, és mennyei ízűek - nagyon tudom őket ajánlani. Ugyanígy, ha van kedvetek, össze tudtok dobni egy csirke-sok paradicsom-tejfölös uborka kombójú burgert is, ami meg majdnem a pörköltre hasonlít.

2015-01-20_19_10_27.jpg

A burgerek alapjai 1150-2200-ig tartanak (ez utóbbi már a 16 dekás Angus), a feltétek pedig 150-400-ig terjednek. Ebédre, vacsira, vagy bármilyen napszakban, szerintem össze lehet pakolni olyat, hogy jó legyen nekünk, szóval irány a Burger Market!

Cím: 1061, Király utca 8.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/BurgerMarketBP

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr787111361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kong.Kinga 2016.03.09. 17:39:15

Indokolatlanul drága.
Ha összerakok egy rendes hamburgert és nem csak zsemlét kecsöppel.
süti beállítások módosítása