Burger Blog

Megszületett a közel félkilós Mekis szendvics

2014. október 07. Jancsa Jani

Ráadásul az asztalomon. Az egyes szendvicsekről külön-külön írni minden félkegyelmű tud, de valami fergetegeset alkotni csupán a nagyszerű elmék kiváltsága. Még szerencse, hogy én az utóbbiak táborát erősítem.

2014-10-05 12.30.12.jpg

Pont láttam, hogy Meki bácsi felszállt a hazafias vonalra, és Magyar Heteket hirdetett. A jelek szerint ez is egy olyan eset volt, amikor az Út hamarabb talált meg Engem, mint Én az Utat, mivel a pénztárnál egészen pontosan annyit fizettem, amennyi Bözsi utalvány volt nálam (sőt, még azt is hallhattam, hogy a műszakvezető a front desknél lebaszta szegény csajszit valamiért).

2014-10-05 12.15.09.jpg

2014-10-05 12.17.59.jpg

Hazatérve gyorsan ki is csomagoltam mindent, amit csak kapni lehetett, névszerint a marhaburgert sült libamájjal, a magyaros sertésgburgert savanyú káposztával, a sajttal töltött pulykaburgert, pirított gombával, valamint a camembert falatokat, és a borsos burgonyát.

Látjuk, hogy kibontva a szendvicsek elég kis csóringerek így magukban, de zsenialitásom már látta előre, hogy mi itt a megoldás: összekombinálni mindent egyben, a lehető legkevesebb reziduum otthagyásával. Nesze neked Ray Kroc erre varrjál gombot!

A májból nem birtam ki, hogy bele ne rágjak a végébe, mert esküszöm nem emlékszem, volt-e ilyen valaha, de meglepően jó kis matéria volt, támogatom azt, hogy legyen egy zsírosdeszka-burger májjal és lilahagymával, pörcös zsíron!

A Behemót-szendvics alapja a kukoricás zsömle alja lett, erre megpróbáltam rákenni az összes paprikás szószt, ami maradt.

2014-10-05 12.22.18.jpg

Erre került egy kevés saláta, már nem is tudom honnan.

2014-10-05 12.23.18.jpg

Rá pattant az egyik sertéshúspogácsa, paprikás szalámival, és a szintén szószos savanyú káposztával.

2014-10-05 12.23.43.jpg

Zsö nö sze pá- gondolta Stirlitz, és ráküldött két, félbevágott camembert...

2014-10-05 12.24.27.jpg

...és megkente dzsemmel.

2014-10-05 12.25.06.jpg

Erre került a második röfipogi...

2014-10-05 12.25.32.jpg

... és a gombás-borsos szósz. Hát jó, hogy szó'sz.

2014-10-05 12.26.01.jpg

Kicsit kilógott a sorból a sajttal töltött pulykamell.

2014-10-05 12.26.39.jpg

Ellenirányban pedig a krumpli szélesítette a sorokat.

2014-10-05 12.27.05.jpg

Egy klasszik marhahúspogácsa lett a következő elem.

2014-10-05 12.27.28.jpg

Rá pedig a burzsoázia diszkrét bája került.

2014-10-05 12.27.42.jpg

A tető pedig a fonott szezámos buci lett.

2014-10-05 12.30.12.jpg

Ahogy az látható, egy 45 dekás burgert sikerült megalkotnom, és még maradt is egy kevés köret hozzá, mivel a jóízlés nem engedte, hogy állat módjára azt is belenyomjuk, mit hittél.

2014-10-05 12.29.36.jpg

A szendvicset félbevágva láthatjuk, hogy ebben a monstrumban mindenki megtalálja a számítását a proletáriátustól kezdve (sajttal töltött pulykamell) a felső tízezerig (máj).

2014-10-05 12.32.16.jpg

Hevenyészett számításaim szerint létre sikerült hoznom egy olyan 1800 kalóriás szendót, amelynek nagyrésze viszont hús! Hail to the king! Ja igen, és az ára az összetevőknek 4200 forint volt. A konklúziókat mindenki vonja le magának.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr216761335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása