Burger Blog

Restaurant Day: Íz~Pödörítő Lakásétterem

2013. november 27. Jancsa Jani

A Restaurant Day mindig egy remek alkalom arra, hogy a nem szakmabeliek is kipróbálják magukat, ráadásul a lehetőségekhez képest relatíve kevés kockázattal. Korábban mi is jártunk már hamburgertől kezdve kolbászon át mindenhol - most visszatértünk a gyökerekhez, és Dóri meghívására az Íz-Pödörítő fantázianévvel ellátott konyhába látogattunk el.

2013-11-16 14.17.44.jpg

Egy új építésű házba érkeztünk a hasonló igekötőjú Lipótvárosba, hogy aztán ott az elsők között belépve belecsöppenhessünk a sürgés-forgásba pár másik éhes vendéggel együtt. Ahogy kiderült, Dóri, és barátja Joci hamburgerekkel és finom süteményekkel készültek erre a szép napfényes szombatra, mi pedig őrülten készen álltunk arra, hogy mindent felfaljunk, amit elénk tesznek.

Két burgert kértünk, egy Jobbágyot, és egy Hűbér Urat. Előbbi rösztipogácsában mangalica, kecskesajt, tormás almakrém, valamint házi kétszer sült burgonya, és szintén házi ketchup. Utóbbinak nem csak a neve fenséges, házi magos briós, libamáj, marhahúspogácsa, chutney, cheddar, valamint a már fentebb említett köretek vártak a tányéron.

Tök érdekes, hogy tőlem teljesen függetlenül, de Joci is oda jutott, hogy mekkora muri lenne egy burgerben, ha a klasszikus zsömlét lecserélnénk tócsnira - és valóban, még mindig az! A belevalók is teljesen korrektül passzoltak bele, a kecskesajt harmonizált a hússal, de ami engem igazán megfogott, az a másik burger. Ott már maga a briós-buci zseniális volt, és a belevalók nemkülönben; csakúgy, mint a ropogós burgonya, és a szósz hozzá.

Desszertenk egyrészt a belga csokis levendulás torta tarolt, bár a körte az elején kicsit fura volt, a végére teljesen megbarátkoztam vele; de a belga csokis brownie is vitte a prímet, összességében megfogalmazva pedig bár a burgereknél sem volt alacsonyan a léc, itt került végképp hihetetlenül magasra, konkrétan egy étteremben is elégedett lettem volna ezekkel.

2013-11-16 14.17.09.jpg

Köszönjük Jocinak és Dórinak a lehetőséget, és a finom falatokat, titetek pedig csak bíztatni tudlak, hogyha legközelebb is megnyitják lakáséttermüket, mindenképp keressétek fel őket!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr765634022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása