Burger Blog

Street Tacos

2013. október 07. Jancsa Jani

A Kertész utcában volt a Kandalló mellett Gyuri bácsi grillháza, ahová sajnos nem jutottam el, és immár nem is fogok, de helyette az újonnan nyílt Street Tacost látogattam meg, a balkáni helyett a mexikói vonalról. Igen, ez most nem burgeres lesz, de hidd el, annál jobb!

2013-10-01 21.57.47.jpg

Két szinten is elhelyezkedhetünk, a földszinten mexikói pankrátor maszkok, odafönn egész falas halálmaszkos pisztolyos lány festmény, és egy relatíve nagy, fehér díványokkal és asztalokkal telerakott szint fogad. Autentikusan kérek is egy margaritát, és külön jó, hogy addig sem halok éhen, amíg az étlapot böngészem, mivel házilag, Mexikóból importált masa harinából készült tortillachips érkezik grátisz, hozzá egy zöld (tomatillos) és piros mártogatóssal.

2013-10-01 22.00.42.jpg

2013-10-01 22.00.46.jpg

Egy csirkés tortilla-levessel nyitottam, elvégre az ősz már az ajtón kopogtat. Ebben egy jó adag csirke, a fentebb említett tortilla, avokádó, újhagyma, és rengeteg koriander fogadott; mire a végére értem, kellemesen ki is melegedtem, így simán tudom ajánlani mindenkinek, aki már unja a pho-t.

2013-10-01 22.16.12.jpg

Következőnek három tacos érte el a számat (volt itt egy kicsiny bennfentesség, mivel elvileg három egyforma egy adag), ebből az első a Carnitas becenévre hallgatott, benne 14 órán át narancspácban érlelt-sült pulled porkkal hagymával, és öntettel. A tacok itt most puhák, továbbra is az autentikus vonalat követve, szóval a hard shell-t ne itt keressétek.

2013-10-01 22.29.19.jpg

A második a Pescado volt, benne rántott tilápiafilével és valami elképesztően ropogós sörtésztával - ez tuti, hogy az egyik legjobb volt, ami mostanában ettem, rántott cuccok for the win! Azt még nem mondtam, hogy a tripla élvezet mellé jár még babpüré, valamint egy jó adag rizs is, szóval éhen maradni biztosan nem fogunk.

2013-10-01 22.11.21.jpg

Camaron a la parilla a neve a harmadik taconak, benne grillezett garnélával és mangóval. A tacok össze-vissza folynak, szóval lehet próbálkozni a helyes kéztartással enni (ami lényegében olyan, mintha palacsintát ennél, és nem akarnád, hogy a másik végén essen áldozatul), ugyanúgy, ahogy késsel villával is, de a legjobb ha elfogadjuk végzetünket, és használjuk az evőeszköz mellé adott nedves törlőkendőt a kaland végén.

2013-10-01 22.29.31.jpg

Érdekes tétel még az étlapról a magyaros taco (májjal és kolbásszal), valamint a Mac'n Cheese Balls, amiért még tuti vissza fogok menni, mert őrá is vágyom már egy jó ideje.

2013-10-01 22.29.36.jpg

Desszertként kérhetünk churrost, empanadat, és chimichangat is, én most az elsőre mentem rá. A hagyományoknak megfelelően ez sem a hosszú-vékony fajta, inkább kicsit rövidebb és vaskosabb, teljes ízélménye pedig a hozzáadott házi csokoládészósszal teljesedik be.

2013-10-01 23.02.03.jpg

A tacok 1350-2550-ig tartanak, ez utóbbi már a garnélás verziókat takarja. Délben van menüajánlat is, és azt mondom, bár nem olcsó, de érdemes megkóstolni, mert mind autentikusságában (bár ezt ellenőrizni nem tudom, hiszen élőben még nem próbáltam), mind minőségében igen magas színvonalon mozog. Ja igen, és ha szerencsétek van, még a Breaking Bad OST is megszólalhat a háttérben.

-Say my name! -Street Tacos

Elérhetőség: https://www.facebook.com/Streettacosbudapest

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr115531849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása