Burger Blog

Tócsniburger - A recept

2013. október 06. Jancsa Jani

A tócsniburger még úgy tíz napig kapható az Opusban, de mivel ez a saját receptem, arra gondoltam, miért ne mutathatnám meg nektek is, hogyan kell elkészíteni ezt a remek szendvicset otthon is.

tocsnika.jpg

Elsőnek készítsük el a bucit, a tócsnit. Ehhez kiváló ötleteket találtok itt - én is így csináltam. Két darabra lesz szükségünk, és egy kör alakú formával vágjuk is ki őket. A következő lépés a darált marhahús, olyan 10-15 dekás méretben lesz egy pogácsánk, beszerzési hely Mészársteak, vagy Steak Shop. Lehetőleg ugyanakkora legyen, mint a röszti.

tocsnika4.jpg

tocsnika5.jpg

2-3 fej fokhagymát és egy marék kaprot apróra vágunk, és belekeverjük olyan másfél-két deci tejfölbe (én a Cserpest preferálom). Egy fej paradicsomot is apróra vágunk, és összekeverjük bármilyen paprikakrémmel / ajvárral. Ebbe jön a trükk, mégpedig a folyékony füst formájában, ízlés szerint adagoljuk, de ne feledjük, hogy ahol füst van, ott láng is lesz.

tocsinka2.jpg

tocsnika3.jpg

A bacont kockázzuk fel, és kezdjük el kisütni, alacsony lángon, hogy ne égjen meg. Ha ez megvan, szedjük ki, és a fennmaradó zsíron süssük meg mindkét tócsni mindkét oldalát. Eközben odatehetjük a húst, közepes lángon olyan 4-4 perc oldalanként. Amikor a második oldalra érünk, tegyük rá a két szelet sajt.

Clipboard04.jpg

Ha minden kész van, irány a tálalás. Legalulra kerül az egyik rösztilap, rá a piros kence. Erre megy a husi+sajt, rá a bacondarabkák, erre pedig érkezik a felkarikázott ecetes gyöngyhagyma, valamint a bébispenót levelek. A tetőt belülről megkenjük a fehér szósszal, rátesszük, és voilá. Elkészült a tócsniburger, teljesen saját recept, a Burger Blog prezentálásában.

Ha valaki megcsinálja, fényképet mutasson róla, amúgy pedig jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr885532467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása