A tócsniburger még úgy tíz napig kapható az Opusban, de mivel ez a saját receptem, arra gondoltam, miért ne mutathatnám meg nektek is, hogyan kell elkészíteni ezt a remek szendvicset otthon is.
Elsőnek készítsük el a bucit, a tócsnit. Ehhez kiváló ötleteket találtok itt - én is így csináltam. Két darabra lesz szükségünk, és egy kör alakú formával vágjuk is ki őket. A következő lépés a darált marhahús, olyan 10-15 dekás méretben lesz egy pogácsánk, beszerzési hely Mészársteak, vagy Steak Shop. Lehetőleg ugyanakkora legyen, mint a röszti.
2-3 fej fokhagymát és egy marék kaprot apróra vágunk, és belekeverjük olyan másfél-két deci tejfölbe (én a Cserpest preferálom). Egy fej paradicsomot is apróra vágunk, és összekeverjük bármilyen paprikakrémmel / ajvárral. Ebbe jön a trükk, mégpedig a folyékony füst formájában, ízlés szerint adagoljuk, de ne feledjük, hogy ahol füst van, ott láng is lesz.
A bacont kockázzuk fel, és kezdjük el kisütni, alacsony lángon, hogy ne égjen meg. Ha ez megvan, szedjük ki, és a fennmaradó zsíron süssük meg mindkét tócsni mindkét oldalát. Eközben odatehetjük a húst, közepes lángon olyan 4-4 perc oldalanként. Amikor a második oldalra érünk, tegyük rá a két szelet sajt.
Ha minden kész van, irány a tálalás. Legalulra kerül az egyik rösztilap, rá a piros kence. Erre megy a husi+sajt, rá a bacondarabkák, erre pedig érkezik a felkarikázott ecetes gyöngyhagyma, valamint a bébispenót levelek. A tetőt belülről megkenjük a fehér szósszal, rátesszük, és voilá. Elkészült a tócsniburger, teljesen saját recept, a Burger Blog prezentálásában.
Ha valaki megcsinálja, fényképet mutasson róla, amúgy pedig jó étvágyat!