Burger Blog

Sülve-főve: Opus Jazz Club

2013. augusztus 21. Jancsa Jani

A Sülve-főve a Burger Blog legújabb rovata, melyben egy kicsit betekintünk a kulisszák mögé, és megszólaltatjuk a másik oldalt is egy interjú keretein belül, hétről-hétre.

A rovat célja, hogy a fogyasztók is betekintést kapjanak abba, mi folyik a burgerbizniszben, és meglássák, mi és miért került eléjük egy-egy adott helyen. A kérdésekre adott válaszokból fény derül arra is, milyen a hús és a zsömle, kitérünk a mirelit témakörére, és arra is, hogy esetenként miért is kell várni akár 15-20 percet is egy-egy burgerre.

A rovat következő résztvevője egy alig fél éve nyílt étterem, aki máris megszerezte a DG Street Food Hamburger Toplista második helyét, a Hamburger Day Extra kategória első helyét is, valamint olvashattatok egy beszélgetést is velük a Playeren - ők az Opus Jazz Club!

burgundi marha burger.jpg

Mikor és miért nyitottatok meg?

2013 március 23.-án nyitottunk meg, mint a Budapest Music Center egyik meghatározó része. A fő irányvonal, ahogy a nevéből is adódik a zene ezen belül is a Jazz zene. Minden héten háromszor (csütörtötök, péntek és szombat) esténkét élő zenével várjuk vendégeinket. Ehhez jött az a koncepció, hogy mi az amit aránylag könnyen s gyorsan el lehet fogyasztani egy ilyen koncert közben, természetesen a legmagasabb minőségi elvárások mellett.

Mi a legnagyobb kihívás a napi működésben?

Mint minden hasonló beállítottságú hely esténként a vendégek általában egyszerre érkeznek a koncertek kezdési időpontja miatt, általában az éttermek ezt úgy tudják elkerülni, hogy nem egy időpontra foglalják be a vendégeket, hanem 10-15 perces eltolással, ez sajnos nálunk nem lehetséges ezért egy-egy koncert előtt a konyha nagyüzemben megy, és hogy mindenki mindig ugyanazt a minőséget kapja elképzelhető, hogy ilyenkor egy kicsit többet kell várni az ételekre.

Strawberry Spritz.jpg

Milyen fajtájú és arányú darált hús kerül a húspogácsába?

A húsok nagyrészt marhahúsból készülnek, valamelyik hátszínből valamelyik szegyből, és akad, amelyik lapockából. De készítünk például kacsamellből, és lazacból is burgert. A hús és a faggyú arányát mindig az dönti el, hogy mennyire zsíros a nyers hús de ez a legtöbbször 80% színhús és 20% faggyú.

Klasszik burger.jpg

A buciról mit kell tudni?

A buci házi készítésű és mindegyik hamburgerünkhöz más-más egyedi a hamburger karakteréhez passzoló buci alakítottunk ki. Az egyik legkülönlegesebb a már díjnyertes lazacburgerünk bucija, ami koromfekete, ezt úgy érjük el hogy tintahal tintájával festjük a tésztát, illetve még egy érdekesség erről a buciról, hogy halalaplevet adunk hozzá, amitől már a lazac nélkül is egy enyhe hal ízt kap.

limonádék.jpg

Mit gondoltok a mirelit termékekről? (Van a kínálatban, nincs, miért)?

Mint mindennek a mirelit termékeknek is megvan a maga helye és vannak olyan termékek, amiket bizonyos időszakokban csak ezekkel lehet kiváltani, mégis minden magára valamit is adó konyhának úgy kell összeállítani a kínálatát, hogy ezek a termékek szinte ne is jelenjenek meg.

Lazac burger.jpg

Nálatok mennyi idő alatt készül el egy hamburger, és mi telik ennyi időbe?

Mi nem vállaljuk azt ,hogy egy perc után megkapod a burgered, és nem kapsz egy pohár kólát ajándékba, a mi burgerünk készítési ideje kb.15-perc,ennyi ideig tart ugyanis amíg a 15 dkg-os húspogácsát legalább mediumra süssük, de ha valaki ennél átsültebbre szeretné természetesen az több időt vesz igénybe, de így is 20 perc alatt készen vagyunk vele.

Melyek azok a tényezők, melyek direkt (a burger összetevői) illetve indirekt (minden más kezdve a háttérzenétől az adókig) módon beépülnek a burgerek árába?

Általában az alkotóelemek árán kívül csak olyan dolgok épülnek bele az árba, ami egy étterem üzemelési költségeit adják. Például hogy ég a lámpa szól a zene (mert azután is jogdíjat kell fizetni),vagy hogy télen a fűtés megy nyáron a légkondicíonáló, de egy vendéglátóhely teljes költség vonzatait nem sorolnám fel mert elég unalmas lenne végigolvasni.

corn beef burger.jpg

Melyik hamburgert választanád a saját kínálatodból, és miért?

A kacsaburgert. Ha rövid akarok lenni azért mert szerintem az a legfinomabb, de a mögötte rejlő koncepciót is imádom, ami az volt, hogy a népszerű kacsacomb lilakáposzta törtburgonya kombót átültessük egy hamburgerbe. Így született meg a kacsaburger coleslaw salátával és házi, burgonyás gnocchi körettel.

surf and turf burger.jpg

Ha egy helyre mehetnél el hamburgert enni itthon, melyik lenne az?

Egy helyet nem emelnék ki, inkább azt mondanám, mindenhova el szeretnék menni ahol minőségi hamburgereket árulnak, mert mindenki, ezáltal készít még jobb ételeket, szerint az első Hamburger Day koncepciója is ezért volt szerencsés, hiszen itt mindenki eldönthette melyik hamburger készítési módja áll legközelebb hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr215413716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2013.08.21. 13:28:26

"kacsaburger coleslaw salátával és házi, burgonyás gnocchi körettel."
na, erre rákóstolnék !

GentleSpecter 2013.08.21. 14:06:19

Mindkettő előttem szólóval egyetértek és valószínűleg az első miatt nem fog megvalósulni a második... :S :)
süti beállítások módosítása