A Sülve-főve a Burger Blog legújabb rovata, melyben egy kicsit betekintünk a kulisszák mögé, és megszólaltatjuk a másik oldalt is egy interjú keretein belül, hétről-hétre.
A rovat célja, hogy a fogyasztók is betekintést kapjanak abba, mi folyik a burgerbizniszben, és meglássák, mi és miért került eléjük egy-egy adott helyen. A kérdésekre adott válaszokból fény derül arra is, milyen a hús és a zsömle, kitérünk a mirelit témakörére, és arra is, hogy esetenként miért is kell várni akár 15-20 percet is egy-egy burgerre.
Elsőként a pár hónapja nyílt, de a Dining Guide Street Food Hamburger Toplistán máris 9. helyet elért Finomító Kantinnal beszélgettünk egy kicsit. Fogadjátok sok szeretettel, és ha van még kérdésetek ezen felül, azt várjuk a kommentekben!
Mikor és miért nyitottatok meg?
2013.03.25-én nyitottunk meg. Olyan családi étteremet szerettünk volna, ahol a burger legalább akkora hangsúlyt kap az étlapon, mint a mi életünkben, és olyan finom és tökéletes lesz, amilyet mi szeretnénk.:) Mivel azonban mi sem csak burgeren élünk, ezért leveseket, tésztaételeket, salátákat és szendvicseket is kínálnunk.:) A másik irányító és indító szempont az volt, hogy legyen végre egy olyan hely Budapesten, ahol nem kell megalkudni az ételek minőségének vagy a kiszolgálás és hangulat miatt, mert vagy ez vagy az nem megfelelő. Nálunk fontos az, hogy a vendégeinknek legyen kedve visszatérni hozzánk, és nem csak az ételek miatt, hanem azért, mert jól érezte magát, mert kedvesen szóltunk hozzá, és nem utolsó sorban azért, mert a nevén szólítjuk. „Timi, elkészült a hamburgered!”
Mi a legnagyobb kihívás a napi működésben?
A jó minőségű alapanyagokkal való folyamatos ellátottság megszervezése.
Milyen fajtájú és arányú darált hús kerül a húspogácsába?
A húst a garantált és állandó minőség érdekében saját magunk daráljuk, és a pogácsát magunk fűszerezzük, keverjük a következők szerint:
- marhahátszín 70%
- marhanyak 20%
- marha vesefaggyú 10%
A buciról mit kell tudni?
Házi készítésű, enyhén édes, de nem kalács jellegű, titkos recept alapján készül.
Mit gondoltok a mirelit termékekről? (Van a kínálatban, nincs, miért)?
Ma már rendkívül jó minőségű mirelit alapanyagok kaphatók, természetesen a friss mindig előnyt élvez, de túlzottnak tartjuk a mirelittel szembeni általános negatív előítéleteket. A burger minden összetevője friss alapanyagból készül, egyedül a köretként kínált sült krumpli mirelit. Igaz itt is prémium terméket választottunk, mert így nem kell minőségingadozástól tartanunk. A friss burgonyák feldolgozásakor ez tapasztalataink alapján nem megoldható.
Nálatok mennyi idő alatt készül el egy hamburger, és mi telik ennyi időbe?
Kb. 4-5 perc alatt készülünk el a burgerrel, ami nagyrészt a hús megsütését és a buci megpirítását jelenti. Ezzel párhuzamosan készítjük össze a többi összetevőt.
Melyek azok a tényezők, melyek direkt (a burger összetevői) illetve indirekt (minden más kezdve a háttérzenétől az adókig) módon beépülnek a burgerek árába?
Ez egy komplex képlet, de nyilvánvalóan az alapanyagokon és a csomagolóanyagokon túl az üzlet rezsiköltségén át a munkabérekig minden beépül, erre jönnek rá a járulékos dolgok, mint pl. a háttérzene, a marketing- és adminisztratív költség, a szelektíven gyűjtött szemét elszállításának költsége, és még sok-sok apróság.
Melyik hamburgert választanád a saját kínálatodból, és miért?
Ugyan nálunk mindegyik szósz házi készítése, de a legbüszkébbek a nevünkkel fémjelzett, majonézes szószra vagyunk, ezért a Finomító burgert.
Ha egy helyre mehetnél el hamburgert enni itthon, melyik lenne az?
Huhh, nehéz válaszolni, de ha tényleg csak egyetlen helyet lehetne választani, akkor az a Bodega Vágóhíd lenne, mert ott még nem jártunk, de régóta készülünk.
A képek a Finomító Facebookjáról lettek kölcsönvéve!