A Goodbar abban a Kecskeméti utcában nyílt, ahol van már sonkás, belga, fagyasztott joghurt, disznótoros, meg lényegében minden, amit szeretnénk. Lássuk, nekik sikerült-e befutni.
Immár, hogy eljött a nyár egy terasz is üzemel a belső két szint mellett, ahol nekünk például pont sikerült elcsípni Éden Ádámot, a hely tulaját, de természetesen nem lepleztük le magunkat. Odabenn a faberendezés és a hatalmas ablakok miatt a hangulat igen kellemes, gyorsan rendeltünk is valamit inni, amíg átnéztük az étlapot.
Szimpatikus vonás hogy a nagyobb burgerek mellett kapni mindegyikből egy kis verziót is, ezt külföldiül slidernek hívják, magyarul pedig a csúszka elnevezést honosítanám meg, a madár után szabadon. Volt egy kombinált tripla ajánlat, melyben marha-kacsa-bárány miniburger kombót kérhetünk, emellé pedig rendeltem egy csípős-vega-sertés hármast. Itt kezdődtek a bajok.
Egyrészt amatőr dolog, és megtévesztő, hogy magyarul más van kiírva, mint angolul. Magyarul sertésburger, ez még annyira nem is vonzott volna, ha nem lett volna lentebb feltüntetve, hogy ez valójában pulled pork burger. Hoppá, máris más a leányzó fekvése, nemde?
Direkt rákérdeztem, hogy minden miniburger mellé jár-e krumpli saláta külön, igen. A tripla ajánlatban értem, hogy ott egybevonták, miszerint három burger, egy pohár krumpli (a design ismerős lehet az Á Table-ból), meg némi saláta, de a három külön burgeremre senki sem sem kérdezte, hogy hogyan szeretném (és ha már itt tartunk az átsütést sem, később ebből is gond lesz még), ergo megkaptam ugyanúgy, mint a másik hármast. Ha valaki csak egy miniburgert kér, kap hozzá két szem krumplit, és ennyi? Az ár tényleg relatíve olcsó, ezzel gond nincs, csak a kommunikációja a dolgoknak kissé hiányos.
Amúgy ha már a köretnél tartottunk, a krumpli házi vágású, de egy kevés karaktert (meg valami ízt és fűszerezést) simán elbírna, mert így a felénél megrekedt a jószándékkal elkezdett dolog. A saláta nem volt túl bőséges, de finom, balzsamecettel minimálisan megöntözve.
Kértem még egy pohárnyi káposztasalit is, azt mondjuk kicsit nehéz volt a végén már kivadászni belőle, de lazább, könnyebb ízével viszont jól passzolt a kajához.
És akkor jöjjenek a burgerek. Kezdem a bucival, mert az mindben ugyanolyan, házi készítésű, fényes tetejű, nem rossz, de jobban át kéne pirítani, mert így nyammogós kicsit. Volt még bennük házi paradicsomszósz is, jó találat.
A vegaburgerben csicseriborsó-pogácsa volt, padlizsánkrémmel, és csírákkal. Előbbi uralt ízre mindent a szendvicsben, a csíra meg szerintem egyszerűen elhagyható lenne, de mivel a városban igen kevesen merik felvállalni a konkrétan vega-burgert, így ez mindenképp vállveregetést érdemel.
A másik jó cucc a pulled pork buri volt, tényleg szálasan tépett, finom sertéshússal. A barbi szósz annyira nem jött át mellé, de így is az egyik legjobb volt a hatosból.
Volt egy simarha, meg egy Jalapeno - a hús mindkettőben ugyanaz, sajnos túlsütött, ennél többre nem is értékelném, mert lehetetlen. A hagymalekvár a jalapenoban jó volt, kicsit csípett is, de ennyi az élmény, a marhában még annyi sem.
A bárány és a kacsa is túl volt sütve a változatosság kedvéért, a húsok nem voltak rosszak, de kevesebb idő a sütőlapon!, mert ez így nem annyira élmény. A bárányban egy tzatzikit találtunk, ajvárral, ami szétáztatta kicsinyt a zsömlét, a kacsában pedig egy merész húzással Hoisin szószt tettek, ami nekem nagyon bejött (hirtelen kanyar Kelet felé), de aki erre nem számít, az nem biztos, hogy értékelni fogja.
Ezekért így olyan 5800-at fizettünk, ami végülis nem drága ahhoz képest, hogy hat slidert lenyomtunk, úgy-ahogy jól is laktunk (a krumplin spórolást leszámítva); de a hús ottfelejtése a sütőlapon, és a konzekvencia hiánya azért rányomta a bélyegét az ebédre. Titkos tipp: reggelire a bundás kenyér sült baconnel és juharsziruppal világbajnok!
Adatlap
Nyitvatartás: 08-24.
Cím: 1053, Kecskeméti utca 6.
Honlap: http://www.goodbar.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/goodbarbudapest
Telefon / asztalfoglalás: 061-269-6761
4sq: http://goo.gl/9fYQl