Burger Blog

BpBurger (65) - Goodbar

2013. július 08. Jancsa Jani

A Goodbar abban a Kecskeméti utcában nyílt, ahol van már sonkás, belga, fagyasztott joghurt, disznótoros, meg lényegében minden, amit szeretnénk. Lássuk, nekik sikerült-e befutni.

2013-06-19 11.51.12.jpg

Immár, hogy eljött a nyár egy terasz is üzemel a belső két szint mellett, ahol nekünk például pont sikerült elcsípni Éden Ádámot, a hely tulaját, de természetesen nem lepleztük le magunkat. Odabenn a faberendezés és a hatalmas ablakok miatt a hangulat igen kellemes, gyorsan rendeltünk is valamit inni, amíg átnéztük az étlapot.

2013-06-19 11.51.05.jpg

Szimpatikus vonás hogy a nagyobb burgerek mellett kapni mindegyikből egy kis verziót is, ezt külföldiül slidernek hívják, magyarul pedig a csúszka elnevezést honosítanám meg, a madár után szabadon. Volt egy kombinált tripla ajánlat, melyben marha-kacsa-bárány miniburger kombót kérhetünk, emellé pedig rendeltem egy csípős-vega-sertés hármast. Itt kezdődtek a bajok.

2013-06-19 11.44.19.jpg

2013-06-19 11.45.18.jpg

Egyrészt amatőr dolog, és megtévesztő, hogy magyarul más van kiírva, mint angolul. Magyarul sertésburger, ez még annyira nem is vonzott volna, ha nem lett volna lentebb feltüntetve, hogy ez valójában pulled pork burger. Hoppá, máris más a leányzó fekvése, nemde?

2013-06-19 12.00.25.jpg

Direkt rákérdeztem, hogy minden miniburger mellé jár-e krumpli saláta külön, igen. A tripla ajánlatban értem, hogy ott egybevonták, miszerint három burger, egy pohár krumpli (a design ismerős lehet az Á Table-ból), meg némi saláta, de a három külön burgeremre senki sem sem kérdezte, hogy hogyan szeretném (és ha már itt tartunk az átsütést sem, később ebből is gond lesz még), ergo megkaptam ugyanúgy, mint a másik hármast. Ha valaki csak egy miniburgert kér, kap hozzá két szem krumplit, és ennyi? Az ár tényleg relatíve olcsó, ezzel gond nincs, csak a kommunikációja a dolgoknak kissé hiányos.

2013-06-19 11.59.57_1.jpg

Amúgy ha már a köretnél tartottunk, a krumpli házi vágású, de egy kevés karaktert (meg valami ízt és fűszerezést) simán elbírna, mert így a felénél megrekedt a jószándékkal elkezdett dolog. A saláta nem volt túl bőséges, de finom, balzsamecettel minimálisan megöntözve.

2013-06-19 12.00.47.jpg

Kértem még egy pohárnyi káposztasalit is, azt mondjuk kicsit nehéz volt a végén már kivadászni belőle, de lazább, könnyebb ízével viszont jól passzolt a kajához.

2013-06-19 12.00.12.jpg

És akkor jöjjenek a burgerek. Kezdem a bucival, mert az mindben ugyanolyan, házi készítésű, fényes tetejű, nem rossz, de jobban át kéne pirítani, mert így nyammogós kicsit. Volt még bennük házi paradicsomszósz is, jó találat.

2013-06-19 12.01.21.jpg

A vegaburgerben csicseriborsó-pogácsa volt, padlizsánkrémmel, és csírákkal. Előbbi uralt ízre mindent a szendvicsben, a csíra meg szerintem egyszerűen elhagyható lenne, de mivel a városban igen kevesen merik felvállalni a konkrétan vega-burgert, így ez mindenképp vállveregetést érdemel.

A másik jó cucc a pulled pork buri volt, tényleg szálasan tépett, finom sertéshússal. A barbi szósz annyira nem jött át mellé, de így is az egyik legjobb volt a hatosból.

2013-06-19 12.03.15.jpg

2013-06-19 12.02.18.jpg

2013-06-19 12.05.00.jpg

Volt egy simarha, meg egy Jalapeno - a hús mindkettőben ugyanaz, sajnos túlsütött, ennél többre nem is értékelném, mert lehetetlen. A hagymalekvár a jalapenoban jó volt, kicsit csípett is, de ennyi az élmény, a marhában még annyi sem.

2013-06-19 12.01.08.jpg

A bárány és a kacsa is túl volt sütve a változatosság kedvéért, a húsok nem voltak rosszak, de kevesebb idő a sütőlapon!, mert ez így nem annyira élmény. A bárányban egy tzatzikit találtunk, ajvárral, ami szétáztatta kicsinyt a zsömlét, a kacsában pedig egy merész húzással Hoisin szószt tettek, ami nekem nagyon bejött (hirtelen kanyar Kelet felé), de aki erre nem számít, az nem biztos, hogy értékelni fogja.

2013-06-19 12.01.01.jpg

Ezekért így olyan 5800-at fizettünk, ami végülis nem drága ahhoz képest, hogy hat slidert lenyomtunk, úgy-ahogy jól is laktunk (a krumplin spórolást leszámítva); de a hús ottfelejtése a sütőlapon, és a konzekvencia hiánya azért rányomta a bélyegét az ebédre. Titkos tipp: reggelire a bundás kenyér sült baconnel és juharsziruppal világbajnok!

Adatlap

Nyitvatartás: 08-24.

Cím: 1053, Kecskeméti utca 6.

Honlap: http://www.goodbar.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/goodbarbudapest

Telefon / asztalfoglalás: 061-269-6761

4sq: http://goo.gl/9fYQl

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr875381412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2013.07.08. 10:19:36

"A barbi szósz" ÁÁÁ ne máááá' ez gáz! szvsz
5800 Ft fizettél és úgy ahogy jóllaktál, és nem drága?
DE: drága, és elég szar is ahogy írod. Ellentmondásos.

bl4ze 2013.07.08. 11:13:03

@speed: ÉN írom, hogy de, drága. Ellentmondtam ennek "ami végülis nem drága" Szerinted nem drága, szerintem meg túlsütött hússal, éppen jóllakva drága 5800-ért... ennyi :)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.07.08. 11:25:40

@bl4ze: csak kivancsiagbol, tenyleg, ott az etlap, szerinted akkor egy ilyen miniburgerért (eltekintve attol h tulsult, meg a sultkrumpli issuetol), mennyi lenne a jó ár számodra?

bl4ze 2013.07.08. 12:52:33

@speed: Nem a termék ára a fő gond, hanem, hogy nemá' 5800-cat ott hagysz, és alig laksz jól+túlsűlt hús, stb. így(!)drága, érted? 5800 Forintért ne így kelljen eljönni, félig jóllakottan.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.07.08. 15:52:39

mi az a hat Slider a végén, amiből hat fogyott?

Cider?
Valami köret ami csúszik?
vagy mi?

a katona fehérben 2013.07.08. 16:25:52

A slider a számítástechnikában tényleg csúszka, de az itt felmerülőnek régóta létezik a szabatos magyar megfelelője: sörkorcsolya.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.07.08. 16:44:18

@Eltévelyedés: ha elolvasod a postot, kiderül ;)
@a katona fehérben: nem, a sörkorcsolyába minden beletartozik, viszont ez csak és kizárólag kicsi szendvics, lásd wiki: "A slider is a small sandwich, typically around 3 in (7.6 cm) across, served in a bun. The term primarily refers to small hamburgers, but can also cover any small sandwich served on a slider roll. The term, when used in reference to a small hamburger, originated with the fast food chain White Castle, which trademarked the spelling variant "Slyder" and used it between 1985 and 2009."

mizrolist 2013.07.08. 16:47:42

@Eltévelyedés: a slider a miniburger neve, ahogy a cikk elején is szerepel...

Kovács László György 2013.07.08. 18:01:32

Lehet hogy jobb lett volna ha a 3 mini mellé egy nagyot is kértek, hogy kiderüljön a normális burgerjük milyen. Btw kiafaszom az az Éden Ádám??

a katona fehérben 2013.07.08. 18:09:57

@speed: Oké, de ettől még nem feltétlenül kell neki külön elnevezés szerintem...ez hasonló eset, mint ellenkező irányban a szeretet/szerelem vagy a beruházás/befektetés.

Viszky 2013.07.19. 13:20:08

Kipróbáltam.
szerintem egy tragédia:
a hús olyan mintha 10x darálták volna át, extrém tömör textúra, olyan mint egy chicken mcnuggets:(, médiumra kérve semmilyen szaftossága nincs a húsnak, vizes gumis állagú, a buci egy édes kalácstészta ami sehogy sem illik egy pl.: jalapenos burgerhez, a kalács buci egyébként is egy hungarikum.
sajnos a burger nagyon divatos lett/lesz és a minőséget nem tudják mögé tenni.
süti beállítások módosítása