A hétvégén lezajlott az idei Gourmet Fesztivál is, melyre mi is kimentünk, és természetesen burgereztünk (is)!
Elsőnek a hamarosan nyíló Baltazárnál kóstoltuk meg a pikáns tonhal burgert, amely meg mernék esküdni, hogy takkra majdnem ugyanaz volt, mint amit az egyik korábbi Street Foodon kóstoltunk még a Spíler színeiben. Ez persze nem lenne olyan nagy meglepetés annak fényében, hogy tudjuk, ez a hely is Zsidai Roy kezében összpontosul, és elvileg a street foodot egy magasabb szintre fogja emelni - meglátjuk.
A húspogácsa nem volt rossz, kicsit citromosabb jellegű, csak sajnos relatíve hamar szétesett. A zsömle itt egy gőzgombóc volt, ami tök jó ötlet, és az alsó felén pedig volt egy fűszeres szósz amire tippem sincs, mi lehetett benne kimcsivel.
Következő megállónk a KNRDY volt, ahol egy Wagyu-miniburgert kínáltak. A hús egy minizsömlében érkezett, medium kivitelben, alsó felén egy karika paradicsommal, rajta picit pikánsabb ketchuppel.
A hús nagyon finom volt, nagyon élénk marhaízzel, omlós, csak sajnos elég kicsi (nyilván, a miniburgertől mit akarunk).Nem vagyok benne biztos, ettem-e már wagyut, vagy ő honnan származott, de el tudnám viselni gyakrabban is.
Harmaddiként a pannonhalmi Viator étterem kecskesajtos bárány "dzsuszi-Lüszi"-jét kóstoltam meg. A buci házi készítésű volt, mákkal szórva, ez nagyon bejött.
A hús valami elképesztően fűszeres volt, a sajtot én annyira ki sem tudtam érezni belőle, bár tagadhatatlanul benne volt. Bárányt sem igen ettem még (amikor birkát, az is kár volt), úgyhogy az egész élmény, kivéve a sajttal töltöttséget, új volt. Ezen felül találtunk még benne még szószt, valamint salátát is.
A fogások 500-1000 forint között voltak darabonként, lehetett mellé jófajta kézműves söröket, vagy koktélokat is inni, úgyhogy maga az élmény teljesen korrekt volt, és ami szempontunkból a legfontosabb: értelmezhető hamburgerileg is.