Burger Blog

Gourmet Fesztivál 2013

2013. június 05. Jancsa Jani

A hétvégén lezajlott az idei Gourmet Fesztivál is, melyre mi is kimentünk, és természetesen burgereztünk (is)!

2013-06-01 13.57.31.jpg

Elsőnek a hamarosan nyíló Baltazárnál kóstoltuk meg a pikáns tonhal burgert, amely meg mernék esküdni, hogy takkra majdnem ugyanaz volt, mint amit az egyik korábbi Street Foodon kóstoltunk még a Spíler színeiben. Ez persze nem lenne olyan nagy meglepetés annak fényében, hogy tudjuk, ez a hely is Zsidai Roy kezében összpontosul, és elvileg a street foodot egy magasabb szintre fogja emelni - meglátjuk.

2013-06-01 13.21.22.jpg

2013-06-01 13.22.50.jpg

A húspogácsa nem volt rossz, kicsit citromosabb jellegű, csak sajnos relatíve hamar szétesett. A zsömle itt egy gőzgombóc volt, ami tök jó ötlet, és az alsó felén pedig volt egy fűszeres szósz amire tippem sincs, mi lehetett benne kimcsivel.

2013-06-01 13.23.30.jpg

Következő megállónk a KNRDY volt, ahol egy Wagyu-miniburgert kínáltak. A hús egy minizsömlében érkezett, medium kivitelben, alsó felén egy karika paradicsommal, rajta picit pikánsabb ketchuppel.

2013-06-01 13.33.14.jpg

2013-06-01 13.35.35.jpg

A hús nagyon finom volt, nagyon élénk marhaízzel, omlós, csak sajnos elég kicsi (nyilván, a miniburgertől mit akarunk).Nem vagyok benne biztos, ettem-e már wagyut, vagy ő honnan származott, de el tudnám viselni gyakrabban is.

2013-06-01 13.35.43.jpg

2013-06-01 13.36.00.jpg

Harmaddiként a pannonhalmi Viator étterem kecskesajtos bárány "dzsuszi-Lüszi"-jét kóstoltam meg. A buci házi készítésű volt, mákkal szórva, ez nagyon bejött.

2013-06-01 14.20.04.jpg

A hús valami elképesztően fűszeres volt, a sajtot én annyira ki sem tudtam érezni belőle, bár tagadhatatlanul benne volt. Bárányt sem igen ettem még (amikor birkát, az is kár volt), úgyhogy az egész élmény, kivéve a sajttal töltöttséget, új volt. Ezen felül találtunk még benne még szószt, valamint salátát is.

2013-06-01 14.22.40.jpg

2013-06-01 14.23.21.jpg

A fogások 500-1000 forint között voltak darabonként, lehetett mellé jófajta kézműves söröket, vagy koktélokat is inni, úgyhogy maga az élmény teljesen korrekt volt, és ami szempontunkból a legfontosabb: értelmezhető hamburgerileg is.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr335340553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

king666 2013.06.05. 22:01:51

Nem akarok így gép elől okoskodni,de szerintem az inkább tűnik fekete szezámmagnak, mint mák szórásnak.

lostprophet 2013.06.07. 10:43:43

Elég gyengécske cikk lett.

"az alsó felén pedig volt egy fűszeres szósz amire tippem sincs, mi lehetett benne."

Ezt igy komolyan leírod? Ha nem
jössz rá, kérdezd meg. Így elég amatőr ugyanis.

A harmadik buci valóban nem mákos volt, hanem szezámmagos. Probaltam en is.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.07. 10:47:30

@lostprophet: @king666: pedig esküszöm, valami mákosra emlékeztem, de akkor ezek szerint benéztem a dolgot, mea culpa
süti beállítások módosítása