A hétvégén zajlott le a Street Food Show a Dining Guide szervezésében, a Hold utcai Vásárcsarnokban. A Burger Blog is kinn járt, a bővített beszámolót pedig a Háj Fájv gasztropodcastben tudjátok meghallgatni.
A Spílerhez betérve egyértelmű volt, hogy a fogások közül az étlapon már korábban feltüntetett “igazi hamburger sajttal” nevezetűt fogom számba venni.
A hús egy nagy zsákban pihent, ott gyúrták meg a húspogácsát mérlegen lemérve, frissen, s a sütőlapra helyezés előtt került rá a só és a bors, ahogyan azt kell.
Nagyon jó pont volt, hogy megkérdezték azt is, hogy mennyire legyen átsütve, és ezt sikerült is megoldaniuk úgy, ahogy kértem.
A sütés végén rákerült a húsra a cheddar, majd emellett összeállt a félbevágott zsemlébe a zöldségek, és a kétfajta szósz is. A burger amúgy egy ezres volt.
A hamburgerbe beleharapva elsőnek feltűnt, hogy a zsemle kicsit tömör, és sajnos nem volt túlzottan átpirítva, ezért kicsit nyámmogósra sikeredett.
A hús viszont jó lett, nem volt annyira különleges íze, átlagos marha; de az átsütés, mint már írtam, tökéletesen sikerült, szóval elégedett voltam.
A másik fogás a citromfüves tonhalburger volt, személyesen Litauszki Zsolttól (akit később kihallgattam a mosdóban egy rövid szakmai beszélgetés közben, miszerint a kézmosó víze forrósága alapján szuvidálásra vagy főzésre lenne alkalmas).
A halrész helyenként kicsit nyers színűnek tűnt, ezért néhányan meg is ijedtek a kollégáim közül, hogy nem sült meg rendesen, de a későbbiek alapján végül nem volt semmi probléma.
A burgert amúgy egy csinos, magas hölgy véglegesítette, ha tudjátok ki ő, ne legyetek restek bekommentelni.
A húspogácsa nem egy steakből állt, hanem mintha több részből lett volna pogácsává gyúrva, ízesítésképpen pedig a citromfű és szezámolaj kalauzolt el a Távol-Keletre.
A zsemle itt is ugyanaz volt, és sajnos itt sem voltam vele megelégedve.
Ezen a linken olvashatunk egy hosszabb cikket a Spílerről, ha megnyit, szerintem érdemes lesz majd ellátogatni!