Burger Blog

BpBurger (6) - Farger

2012. március 01. Jancsa Jani

Nincs is jobb, mint egy fáradt este után betérni egy jó hamburgerre a Kossuth tér, sőt, az Ország Háza közelében. Ez az érzés rajtunk is eluralkodott, és ebben az sem tudott megakadályozni, hogy másfélszer sétáltuk végig a Zoltán utcát, mert lusták voltunk megnézni a címet, a Farger pedig pont a másik irány legvégén volt. A rest kétszer fárad.



Belépve rögtön válaszhatunk is asztalt, szerda este van, 6-8 főnél nincs több, de nem is kell túl sok, hiszen maga a hely sem túl nagy. Ránézésre korábban üzlethelység is lehetett akár, hatalmas ablak, lent asztalok, fent pedig galérián a többi. A berendezés érdekes, kicsit a romkocsmák stílusára hajazóan retró, nem feltétlenül ilyet vártam volna, de még elmegy. Ami viszont annyira nem jó, az a félhomály, főleg ha az embernek nincs vaku a telefonján.



Rendelünk is, mi mást, mint burgert, hozzá sült krumplit, és hagymakarikát. Ezen a ponton, számba véve a belsőt is, konkrétan nem tudtam mire számítsak, de olyan tizenöt percen belül ez is kiderült. Ránézésre korrekt kis adag volt, görbülő sült krumplival, hagymakarikákkal, és a felszolgáló hozott egy flakon barbecue szószt is, azzal a kommenttel, hogy „próbáljuk ki, ezzel nagyon tuti lesz”. Ennél a pontnál lopta be magát a Farger a szívembe, mivel nem egy flakon proli ketchupot, majonézt toszott oda, de nem is az volt, mint pl a Mangában, hogy extra-tetőfok, kajánként négy szósz. Nem, ők felvállalták a Spak márkájú barbit, hogy srácok, ezzel egyétek. Mintha anyánk rakta volna a tányérunk mellé.



Persze mit sem érnének a szép szavak, ha maga a burger nem lenne jó, de szerencsére ezen a fronton sem lehetett semmi okunk a panaszra. Kezdjük a hússal: remekül ízesitett, pont megfelelő állagú, ugyan teljesen átsütött, de nagyon jól fűszerezett pogácsát kapunk, ezen volt még opcionálisan sajt, és bacon is. A zöldségek paradicsom és hagyma tuti voltak, a többire sajnos nem emlékszem, mert már megint lusta voltam, és két héttel az esemény megtörténte után írom a postot. A zsömle szezámmagos, és ami különlegesség volt benne, hogy a külseje volt megpirítva, nem belül, így egyrészt ropogósabb volt az összhatás, viszont az alja/teteje odabenn kicsit lepuhult. Főként azért, mert itt is azt a jó szokást követték (ami amúgy teljesen dícséretes), hogy szakítottak a basic-szószokkal, és az alsó molnárkát guacamole-val kenték meg, ami nagyon jól passzolt az egész szendvicsbe, szóval ezúton is big-up annak, aki ezt így kitalálta.



A sültkrumpli és a hagyma hozták a szintet, ugyan gyanúm szerint mindkettő mirelit volt, de előbbi ropogós és fűszeres, utóbbi pedig szintén friss és finom. Az árak tekintetében a legolcsóbb a Marhaburger 990-ért, és a legdrágább a Brutál burger, valamint a Mindent Bele burger 1400-ért. Ami kicsit fura, hogy a honlapon más árak vannak, mint amit a számlánkon kaptunk, példának okáért  a plusz hagyma és krumpli utóbbin 890 volt, míg az előbbin csak 590-ért hirdetik; ugyanígy a burgerek árai is egy-egy százassal drágábbak - ezt bizony frissíteni kéne.

Kihívás is tartozik a helyhez a további akciók mellett, melyek aktuálisan a flat screenen futottak. Eszerint, ha megeszel két Brutal burgert sült krumplival, akkor az ingyen volt – erre még akár a kisebb étkűek is benevezhetnek, hiszen ránézésre annyira nem vészes a dolog.



A Farger szintén meglepetést hozott nekem, dacára a régies bútoroknak, és az ezáltal generált miliőnek, mind a kiszolgálás, mind a burger jelesre vizsgázott; egy újabb értékes színfoltját ismertetve meg ezáltal velem a budapesti burgerkultúrának. Ha erre jártok, nézzetek be. 

Adatlap

Nyitvatartás: 7-22/9-18
Cím: Budapest 1054 Zoltán utca 18.
Honlap: http://farger.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Farger-K%C3%A1v%C3%A9z%C3%B3/208760979158666?sk=info
Elérhetőség: 06-20-9599128
4sq: https://foursquare.com/v/farger-caf%C3%A9/4b405e24f964a520e1b725e3

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr424224028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röhhencs 2012.03.02. 21:57:09

Nagyon guszta. A sültkrumpli már kinézetre is igazi kuriózum, én legalábbis nem tudom, mikor láttam ilyet utoljára. Mondjuk az Országház környékén talán nem csoda... :D

kmaate · http://kmaate22.blog.hu 2012.05.17. 11:30:12

az én tapasztalatom: mondom, ha már ajáljátok, kipróbálom. Elmentem, 5 perc álldogálás után mondták, hogy üljek le bárhová, adtak étlapot is. Aztán ültem 25 percet, de egy deka kiszolgáló arra nem tette a lábát. Szóval fogtam magam és átmentem egy másik kajáldába. Ha ennyire nem kell a pénzem, hát hajrá, szóval ritka rossz kiszolgálás így ez alapján.
süti beállítások módosítása