Nincs is jobb, mint egy fáradt este után betérni egy jó hamburgerre a Kossuth tér, sőt, az Ország Háza közelében. Ez az érzés rajtunk is eluralkodott, és ebben az sem tudott megakadályozni, hogy másfélszer sétáltuk végig a Zoltán utcát, mert lusták voltunk megnézni a címet, a Farger pedig pont a másik irány legvégén volt. A rest kétszer fárad.
Belépve rögtön válaszhatunk is asztalt, szerda este van, 6-8 főnél nincs több, de nem is kell túl sok, hiszen maga a hely sem túl nagy. Ránézésre korábban üzlethelység is lehetett akár, hatalmas ablak, lent asztalok, fent pedig galérián a többi. A berendezés érdekes, kicsit a romkocsmák stílusára hajazóan retró, nem feltétlenül ilyet vártam volna, de még elmegy. Ami viszont annyira nem jó, az a félhomály, főleg ha az embernek nincs vaku a telefonján.
Rendelünk is, mi mást, mint burgert, hozzá sült krumplit, és hagymakarikát. Ezen a ponton, számba véve a belsőt is, konkrétan nem tudtam mire számítsak, de olyan tizenöt percen belül ez is kiderült. Ránézésre korrekt kis adag volt, görbülő sült krumplival, hagymakarikákkal, és a felszolgáló hozott egy flakon barbecue szószt is, azzal a kommenttel, hogy „próbáljuk ki, ezzel nagyon tuti lesz”. Ennél a pontnál lopta be magát a Farger a szívembe, mivel nem egy flakon proli ketchupot, majonézt toszott oda, de nem is az volt, mint pl a Mangában, hogy extra-tetőfok, kajánként négy szósz. Nem, ők felvállalták a Spak márkájú barbit, hogy srácok, ezzel egyétek. Mintha anyánk rakta volna a tányérunk mellé.
Persze mit sem érnének a szép szavak, ha maga a burger nem lenne jó, de szerencsére ezen a fronton sem lehetett semmi okunk a panaszra. Kezdjük a hússal: remekül ízesitett, pont megfelelő állagú, ugyan teljesen átsütött, de nagyon jól fűszerezett pogácsát kapunk, ezen volt még opcionálisan sajt, és bacon is. A zöldségek paradicsom és hagyma tuti voltak, a többire sajnos nem emlékszem, mert már megint lusta voltam, és két héttel az esemény megtörténte után írom a postot. A zsömle szezámmagos, és ami különlegesség volt benne, hogy a külseje volt megpirítva, nem belül, így egyrészt ropogósabb volt az összhatás, viszont az alja/teteje odabenn kicsit lepuhult. Főként azért, mert itt is azt a jó szokást követték (ami amúgy teljesen dícséretes), hogy szakítottak a basic-szószokkal, és az alsó molnárkát guacamole-val kenték meg, ami nagyon jól passzolt az egész szendvicsbe, szóval ezúton is big-up annak, aki ezt így kitalálta.
A sültkrumpli és a hagyma hozták a szintet, ugyan gyanúm szerint mindkettő mirelit volt, de előbbi ropogós és fűszeres, utóbbi pedig szintén friss és finom. Az árak tekintetében a legolcsóbb a Marhaburger 990-ért, és a legdrágább a Brutál burger, valamint a Mindent Bele burger 1400-ért. Ami kicsit fura, hogy a honlapon más árak vannak, mint amit a számlánkon kaptunk, példának okáért a plusz hagyma és krumpli utóbbin 890 volt, míg az előbbin csak 590-ért hirdetik; ugyanígy a burgerek árai is egy-egy százassal drágábbak - ezt bizony frissíteni kéne.
Kihívás is tartozik a helyhez a további akciók mellett, melyek aktuálisan a flat screenen futottak. Eszerint, ha megeszel két Brutal burgert sült krumplival, akkor az ingyen volt – erre még akár a kisebb étkűek is benevezhetnek, hiszen ránézésre annyira nem vészes a dolog.
A Farger szintén meglepetést hozott nekem, dacára a régies bútoroknak, és az ezáltal generált miliőnek, mind a kiszolgálás, mind a burger jelesre vizsgázott; egy újabb értékes színfoltját ismertetve meg ezáltal velem a budapesti burgerkultúrának. Ha erre jártok, nézzetek be.
Adatlap
Nyitvatartás: 7-22/9-18
Cím: Budapest 1054 Zoltán utca 18.
Honlap: http://farger.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Farger-K%C3%A1v%C3%A9z%C3%B3/208760979158666?sk=info
Elérhetőség: 06-20-9599128
4sq: https://foursquare.com/v/farger-caf%C3%A9/4b405e24f964a520e1b725e3