Burger Blog

BpBurger (192) - Első

2016. augusztus 05. Jancsa Jani

A nyócker nem ismeretlen számomra, itt laktam sokáig, és a környéken azért van is pár jó kajás. Most a Kálvin tér környékére vetődtem, egy olyan helyre, melyről az a hír járja, hogy ifjú ex-BME-sek üzemeltetik.

2016-08-01_18_03_41.jpg

Az alcíme a helynek a burg’n’soup, ami elsőre nem feltétlen hangzik olyan jól, dehát mi baj történhet, ha az ember levest és burger árul, nemde? A hely olyan két hónapja nyílt, előtte is hasonló tematika ment a konyhán, de a dizájn jelentősen ki lett pofozva, és még a teraszra is kiülhetünk, ami a Múzeum utcában sosem rossz.

2016-08-01_18_02_59.jpg

Ha többfélét kóstolnánk, rendelhetünk miniburgereket is, de én most a nagyra mentem rá, jelen esetben az egyik zászlóshajó almás-baconös burgerre esett a választásom.

2016-08-01_18_25_34.jpg

A húspogácsa üdítő kivételként az egyik kisebb piacról érkezik, kellemes ízű, nincs agyonnyomva fűszerekkel, bejött. A zsömle szezámmagos,ropogós darab, és ennek a kettőnek a párosa tök jól definiálja ezt a burgert – fiatalos, mer kicsit elfordulni a várttól, ráadásul a jó értelemben véve mindezt!

2016-08-01_18_26_17.jpg

Feltétek terén jönnek ám az izgalmak: a zöldségek mellett került bele grill bacon, nagyon kellemes bbq szósz, füstölt sajt, és marinált almaszeletek is. Ezek így együtt hoztak egy izgalmas, ropogós, füstös ízvilágot, amely a fentebb említett duóval nagyon lelkesen működött együtt.

2016-08-01_18_26_31.jpg

Köretnek kérhetünk csónakburgonyát, de miért tennénk, ha van egy olyan tétel is az étlapon, hogy “Bundáshagyma”. Ez bizony nem a klasszik hagymakarika, hanem egy vastag sörtésztába burkolt lilahagyma – hatalmas méretben, mind darabonként, mind adagonként. Ja, és ha ez nem lenne elég, meg van szórva egy kis sajttal is, mert miért ne.

2016-08-01_18_37_25.jpg

Ez így konkrétan magában elmenne egy főfogásnak, kis tejföllel, én imádnám. Nagyon laktató, a jó értelemben zsíros, testes köret – jól gondold meg, de ha kikéred, nem fogod megbánni.

2016-08-01_18_25_52.jpg

Emellé próbál egy kis könnyedséget hozni a szinte teljesen száraz lilakáposzta-saláta – nem rossz, de a többi mellett ezt egy kicsit gyengébbnek éreztem.

2016-08-01_18_26_07.jpg

A burgerem 1480-ba került, a köret 300, ami total baráti ár. Ha emlékeztek, hogy kezdtem, akkor még egy szóra: lehet leveseket is kapni, amelyek naponta változnak, és elég menők, szóval ezt is érdemes evidenciában tartani. Az Első már most olyat tett le, ami mind kreativitásban, mint megvalósításban jeles – csak így tovább!

Elérhetőséghttps://www.facebook.com/elsobns

Cím: 1088, Múzeum utca 5.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr128945992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wilbury 2016.08.05. 11:25:35

A képen a húspogácsa nem néz ki túl jól. Mint egy sűrű fasírt...

11110000 2016.08.07. 17:55:53

Ez ebben az évben hányadik "a világ legjobb hamburgere"?

Egy hamburger egyébként 1000 Ft felett már rablás, nem baráti ár.

leozin 2016.08.07. 17:55:57

Az nem túl optimista jövőkép, hogy akkor a BME-sekből hamburgeres lesz . :D
süti beállítások módosítása