Pár hétvégével ezelőtt egy kiváló amszterdami technofesztiválon vettem részt, és ha már ott voltunk, mindenképp be kellett próbálnunk egy hamburgeres helyet is. A helyi toplistákon a top3-ban tuti benne van a Burger Bar - ide tértünk be hát mi is.
Elvileg két egység van 'Damban, mi a Central pályaudvar mellett lévőt látogattuk meg. A belső kinézete a helynek kellemes, faborítás, mindenhol burgeres, marhás képek, olyan 20-30 ülőhellyel. A pulthoz járulva tudsz rendelni, de ahelyett, hogy előre elkészített kreációkból válogatnál, részletekbe menően te tudod összeállítani a burgert, ilyet itthon példuál Magicéknél láthatunk.
Az alap lehet ír marha, angus, wagyu, vagy csirke, első háromnál 200 vagy 270 grammos verzióban. Erre jöhetnek a feltétek, majd az egészet megkoronázhatod némi jó sült krumplival, végül pedig üdítővel kerül fel a pont az i-re. Nálam most is az ír marha nyert, ebbe default érkezik paradicsom, savanyú uborka, házi burgerszósz, valamint saláta - mással nem turbóztam, elfogyott az euro az Awakenings végére. Kértem hozzá még egy jó adag sült krumplit koktélszósszal.
Itt is minden frissen készül, szóval egy 10-15 perc várakozásra készüljünk fel, de utána máris hozzák a tálcát, és megkapjuk a gyönyörűséget - tényleg az. Kezdem a krumplival: ilyen jó sült krumplit én még Belgiumban sem ettem! Minden egyes falat olyan ropogós, mint az álom, átütő olajíz sem érződik, minimum kétszer van sütve, az is tuti, és a szósz hozzá csak a bónusz. Elmorzsoltam egy könnycseppet a szemem sarkában, pedig a buli csak most kezdődött.
A burger zsemléjének szerkezete harapásra nyomódik, egészen olyan, mint amilyet Johnnynál lehet kapni, és tökéletesen át is van pirítva. Alá belesve látjuk, hogy tényleg nincs túlspilázva a dolog: a fentebb ígért zöldségek, hús, szósz, és apróra vágott saláta.
De a hús. Az. Valami. Tökély. Az a helyzet, hogy én ilyen jót nem is tudom ettem-e itthon, és most nem a "külföldön még a kóla is jobb" sznob szólalt meg belőlem (amúgy tényleg); hanem esküszöm, a hús minősége volt olyan szinten összhangban az amúgy előzetesen megérdeklődött átsütés mediumságával, hogy ha előbb könnycsepp volt, most zokogás. Örömömben.
Nézzétek meg a képen.
Hiába volt húszdekás a hús, hamarabb elfogyott, minthogy be tudtam volna vele telni, úgyhogy szomorúan konstatáltuk, hogy mint minden jónak, ennek is vége szakadt egyszer, ráadásul hamarosan indul a buszunk Eindhoven felé. Az ára ennek így összesen volt picivel több, mint nyolc euro, ami a mennyiséget, a minőséget, és azt figyelembe véve, hogy hol is voltunk, egyáltalán nem mondható soknak.
Elérhetőség: http://www.burger-bar.nl/