Budapest agglomerációjának egyik legnagyobb rejtélye, hogy mit keres egy kaliforniai chef Diósdon, aki ráadásul a stílusát is messze földről hozta. A Johnny's Bistro sok meglepetést tartogatott nekünk, fővárosiaknak mindenképp - exkluzív beszámoló csak először, csak nálunk!
A tervezés folyamán az sem volt egyszerű, hogyan is jutunk ki Diósdra, végül az Etele térről induló menetrendszerinti Volánbusz-járatot választottuk, amely közel húsz perc alatt ki is ért a Sashegyi útra, ahonnan jobbra fordulva kb. két perc séta után meg is érkeztünk a helyszínre.
Maga a bisztró nem túl nagy, odabenn az amerikai hangulatot pár box, meg egy falra függesztett gitár hivatott képviselni, és persze maga Johnny, akivel rögtön találkozni is fogunk, hiszen ő szolgálja fel az ételeket is. Vele kapcsolatban már most szólnánk, hogy semmin se lepődjünk meg, a beszélgetés magyarul és angolul is fog folyni, valamint a legkülönfélébb pillanatokban kaphatunk olyan kommenteket is, melyekre végképp nem számítottunk. Ez a hely védjegye, na meg persze a hamburgert, melyet oly sokan ajánlottatok.
Persze jó kérdés, hogyan kerül egy amerikai srác ide Magyarországra, de az tény, hogy amikor ott voltunk, több angol szót hallottunk mint magyart, mivel a vendégek nagy része a diósdi amerikai iskola köréből, illetve a helyi angolajkú közösségből kerültek ki.
Szerencsére van egy terasz is 3-4 asztallal, így ha jó idő van, a friss vidéki levegőn tudjuk elkölteni az ebédünket, ahogyan azt tettük mi is, kezdve a cseresznyés Dr Pepperrel, ami ráadásul ránézésre egyenesen az USA-ból érkezett. Bentről zeneszó érkezik, hol egy kis szörfösrock, hol jazz, tényleg nagyon hangulatos.
Minden frissen készül, úgyhogy 15-20 perc várakozás minimum benne van a pakliban, de ez legyen a legkisebb problémánk a fentebb vázolt aláfestés mellett. A rendelés egy Baconburger sajttal, valamint egy West Coast burger, mindkettőhöz sült krumpli, ketchup, valamint kértem még egy káposztasalátát is.
-Hogy ízlett az ebéd? -Finom volt! -Nagyon?
Kezdjük a krumplival: mirelit, de rendelésre frissen készül, szóval semmi gond vele, ráadásul jutott rá egy kis paprikás fűszerezés is. A ketchup sem túlzottan említésre méltó, szürke eminenciásként teszik a dolgukat.
Viszont a burger! Már kinézetre is nagyon rendben van, és az első harapás után nem is tudjuk, hová figyeljünk, annyi minden történik. A zsömle szezámmagos, és az a fajta, amiről egyrészt nem tudod eldönteni, hogy házi-e, vagy csak valaki nagyon pro pék a környéken, másrészt pedig beleharapás után a textúrája összenyomható (ezt nem tudom jobban leírni, sorry). Lényegében ez az egyik kedvencem, ott is van, de pont a megfelelően teszi a dolgát, nagyon jó.
Ez alatt majonéz, sajt, és bacon, utóbbi jó vastag, széles szelet, de nem túlsütve, húsos, fantasztikus falatok a szalonna szerelmeseinek. A hús szintén szép darab, teljesen átsütött, átjön rajta a marha íze, porhanyós, omlós - közel a tökéleteshez.
Az alsó felében a szendvicsnek friss zöldségek: paradicsom, saláta és lilahagyma vár. A Nyugati Part szendvicsben volt még ezersziget öntet és sült hagyma, az is nagyon egyben volt, bár nekem annyira nem nyerte el a tetszésemet.
-Would you like some dessert? -Sure! -You would, wouldn't ya?
Ezután jött a desszert, egyrészt egy csokis brownie volt fagyival: tömény csokoládé, vastag ízzel, jó választás mindenkinek. Én kértem egy almás-karamellás shortcake-et, amit Johnny aznap reggel álmodott meg. Hát srácok, ez odabaszott, rendesen. (A desszertek amúgy nem voltak az étlapon, de ha kérdezted, a főnök felsorolta szépen).
Szóval a desszert: egyrészt almaszeletek, rajtuk karamellszósz bőkezűen, majd alatta egy vajas keksz jellegű alap, ami iszonyat érdekes volt: az elején még édesnek tűnt, de mire a végére értél a rágásnak, megjelent egy sós, majdhogynem kesernyés íz, minden egyes falatnál - ilyet sem ettem még, az tuti.
Árak tekintetében a burgerek 1150-1450-ig tartanak körettel, a desszertek is olyan 7-800 körül jártak. Tuti vissza fogok még térni, dacára az agglomerációs elhelyezkedésnek, a corn dog és a pulled pork miatt mindenképp. Diósdon új királyt avattunk, éljen a Johnny's!
Elérhetőség: https://www.facebook.com/JohnnysAmericanBistro