Burger Blog

Johnny's Bistro - Diósd

2013. május 21. Jancsa Jani

Budapest agglomerációjának egyik legnagyobb rejtélye, hogy mit keres egy kaliforniai chef Diósdon, aki ráadásul a stílusát is messze földről hozta. A Johnny's Bistro sok meglepetést tartogatott nekünk, fővárosiaknak mindenképp - exkluzív beszámoló csak először, csak nálunk!

2013-05-05 13.51.30.jpg

A tervezés folyamán az sem volt egyszerű, hogyan is jutunk ki Diósdra, végül az Etele térről induló menetrendszerinti Volánbusz-járatot választottuk, amely közel húsz perc alatt ki is ért a Sashegyi útra, ahonnan jobbra fordulva kb. két perc séta után meg is érkeztünk a helyszínre.

2013-05-05 12.21.18.jpg

Maga a bisztró nem túl nagy, odabenn az amerikai hangulatot pár box, meg egy falra függesztett gitár hivatott képviselni, és persze maga Johnny, akivel rögtön találkozni is fogunk, hiszen ő szolgálja fel az ételeket is. Vele kapcsolatban már most szólnánk, hogy semmin se lepődjünk meg, a beszélgetés magyarul és angolul is fog folyni, valamint a legkülönfélébb pillanatokban kaphatunk olyan kommenteket is, melyekre végképp nem számítottunk. Ez a hely védjegye, na meg persze a hamburgert, melyet oly sokan ajánlottatok.

2013-05-05 12.23.30.jpg

Persze jó kérdés, hogyan kerül egy amerikai srác ide Magyarországra, de az tény, hogy amikor ott voltunk, több angol szót hallottunk mint magyart, mivel a vendégek nagy része a diósdi amerikai iskola köréből, illetve a helyi angolajkú közösségből kerültek ki.

2013-05-05 12.22.13.jpg

Szerencsére van egy terasz is 3-4 asztallal, így ha jó idő van, a friss vidéki levegőn tudjuk elkölteni az ebédünket, ahogyan azt tettük mi is, kezdve a cseresznyés Dr Pepperrel, ami ráadásul ránézésre egyenesen az USA-ból érkezett. Bentről zeneszó érkezik, hol egy kis szörfösrock, hol jazz, tényleg nagyon hangulatos.

2013-05-05 12.47.18.jpg

2013-05-05 12.48.22.jpg

2013-05-05 12.47.25.jpg

Minden frissen készül, úgyhogy 15-20 perc várakozás minimum benne van a pakliban, de ez legyen a legkisebb problémánk a fentebb vázolt aláfestés mellett. A rendelés egy Baconburger sajttal, valamint egy West Coast burger, mindkettőhöz sült krumpli, ketchup, valamint kértem még egy káposztasalátát is.

-Hogy ízlett az ebéd? -Finom volt! -Nagyon?

Kezdjük a krumplival: mirelit, de rendelésre frissen készül, szóval semmi gond vele, ráadásul jutott rá egy kis paprikás fűszerezés is. A ketchup sem túlzottan említésre méltó, szürke eminenciásként teszik a dolgukat.

2013-05-05 12.47.40.jpg

2013-05-05 12.48.17.jpg

Viszont a burger! Már kinézetre is nagyon rendben van, és az első harapás után nem is tudjuk, hová figyeljünk, annyi minden történik. A zsömle szezámmagos, és az a fajta, amiről egyrészt nem tudod eldönteni, hogy házi-e, vagy csak valaki nagyon pro pék a környéken, másrészt pedig beleharapás után a textúrája összenyomható (ezt nem tudom jobban leírni, sorry). Lényegében ez az egyik kedvencem, ott is van, de pont a megfelelően teszi a dolgát, nagyon jó.

2013-05-05 12.50.29.jpg

Ez alatt majonéz, sajt, és bacon, utóbbi jó vastag, széles szelet, de nem túlsütve, húsos, fantasztikus falatok a szalonna szerelmeseinek. A hús szintén szép darab, teljesen átsütött, átjön rajta a marha íze, porhanyós, omlós - közel a tökéleteshez.

2013-05-05 12.50.33.jpg

2013-05-05 12.53.46.jpg

Az alsó felében a szendvicsnek friss zöldségek: paradicsom, saláta és lilahagyma vár. A Nyugati Part szendvicsben volt még ezersziget öntet és sült hagyma, az is nagyon egyben volt, bár nekem annyira nem nyerte el a tetszésemet.

-Would you like some dessert? -Sure! -You would, wouldn't ya?

Ezután jött a desszert, egyrészt egy csokis brownie volt fagyival: tömény csokoládé, vastag ízzel, jó választás mindenkinek. Én kértem egy almás-karamellás shortcake-et, amit Johnny aznap reggel álmodott meg. Hát srácok, ez odabaszott, rendesen. (A desszertek amúgy nem voltak az étlapon, de ha kérdezted, a főnök felsorolta szépen).

2013-05-05 13.18.11.jpg

2013-05-05 13.18.18.jpg

Szóval a desszert: egyrészt almaszeletek, rajtuk karamellszósz bőkezűen, majd alatta egy vajas keksz jellegű alap, ami iszonyat érdekes volt: az elején még édesnek tűnt, de mire a végére értél a rágásnak, megjelent egy sós, majdhogynem kesernyés íz, minden egyes falatnál - ilyet sem ettem még, az tuti.

2013-05-05 12.19.38.jpg

Árak tekintetében a burgerek 1150-1450-ig tartanak körettel, a desszertek is olyan 7-800 körül jártak. Tuti vissza fogok még térni, dacára az agglomerációs elhelyezkedésnek, a corn dog és a pulled pork miatt mindenképp. Diósdon új királyt avattunk, éljen a Johnny's!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/JohnnysAmericanBistro

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr375300642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Here Comes The Pain 2013.05.21. 08:42:42

Az a baj, hogy akkor is elkezd csorogni a nyálam az ilyen posztok után, amikor előtte tíz perccel toltam be 2000 kalóriát. Jó kis írás, a burger meg ahh, a közeljövőben el kéne mennem Diósdra.

bl4ze 2013.05.21. 09:19:19

Látjátok srácok, ezért ajánlgatom Nektek a Johnnys-t hónapok óta! Örülök, hogy tetszett! Nagyon jó hely, szuper kaja és laza hangulat van :)

HugóBoss 2013.05.21. 11:24:51

Nyálcsorgató koleszterincsomag:) Megyek és megnézem. (megkóstolom)

pszichonauta 2013.05.21. 13:43:42

Vajon mennyi idő telik el, mire jönnek a szokásos kommentek?
"Gyerekek, 1500 forintot EZÉRT?! Én olyan jó hamburgert ettem a belvárosi szeméttelep mellett 300 forintért, hogy mind a 11 ujjamat megnyaltam utána. Megyek is, én ilyen sznoboktól nem olvasok semmit, csak kommentelni jöttem, és elmondani a véleményemet, ami biztos mindenkit érdekel."
Bocs, ezt muszáj volt.

Mindig mondogatom, de lehet, hogy ezt most tényleg kipróbálom. Én is amerikai iskola közelében élek, de sajnos nálunk nincs hamburgeres :(
Mindig is sejtettem, hogy az itthoni burgeres kultúra addig nem fejlődik semerre, ameddig nem jönnek mesterek az "őshazából".

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.21. 17:17:26

teljesen korrekt helynek néz ki a képek alapján!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.05.21. 18:17:29

A legkiábrándítóbb az ha mócsing kerül a húsba vagy porc.
Ezért óvakodok a burgertől.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.05.21. 20:48:48

@Wind Callman tér: hát akkor ide nyugodtan jöhetsz, ha értesz hogy mondom ;)

a rettegett drótos 2013.05.21. 21:14:20

az a bacon... kár hogy ide 300km

panic_button 2013.05.21. 23:18:04

Gyerekek, 1500 forintot EZÉRT?! Én olyan jó hamburgert ettem a belvárosi szeméttelep mellett 300 forintért, hogy mind a 11 ujjamat megnyaltam utána. Megyek is, én ilyen sznoboktól nem olvasok semmit, csak kommentelni jöttem, és elmondani a véleményemet, ami biztos mindenkit érdekel.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.05.22. 09:25:07

Nekem tényleg csak egy gondom van, a fagyasztott krumpli. Értem én az okát, de ha nem megy frissből, ne adjanak, adjanak mást, pl mártogatós zöldséget, salátát, akármit.

protézisesh 2013.05.22. 14:03:23

"A tervezés folyamán az sem volt egyszerű, hogyan is jutunk ki Diósdra, végül az Etele térről induló menetrendszerinti Volánbusz-járatot választottuk"

Öcsém, benned egy Marco Polo veszett el, hogy az ötkerből ki tudtál jutni Diósdra egyedül... :)

A burger egyébként egész jól néz ki.

bl4ze 2013.05.22. 15:38:51

@protézisesh: LOL ja. Kelenföldről 15-17 perc Diósd és olcsóbb mint egy BKV jegy :)

smash 2013.05.22. 19:44:54

Gratulálok, hogy kijutottál! Nem Sashalmi, hanem Sashegyi út... Nem csak a térkép olvasása, de még a táblaolvasás is nehézkesen megy. Mellesleg Johnny burgerei tényleg nagyon finomak. (egy tősgyökeres diósdi)

BenJ 2013.05.23. 01:58:28

@enpera: Minden hambi es minden szendó választhato ColeSlaw salataval is

Leone_510 2013.05.29. 18:24:33

két napos 39+ lázas fosatós nap után értelmet adtál a felépülésemnek :)

fingerbangs 2013.06.01. 18:45:26

faszom se érti hogy nyit egy amcsi épp diósdon hamburgerest de igazából örülök neki, ma voltam is, jól néz ki a dolog, az étlapon egész sok kipróbálnivaló van, remélem beindul a bolt

pszichonauta 2013.06.02. 14:26:39

@fingerbangs: Azért, mert ott van az amerikai iskola

rhubarbjelly 2013.07.31. 10:27:48

én minden nap járok arra, de nem tudtam, h van ott ilyen. :-O de majd most!
süti beállítások módosítása