Burger Blog

BpBurger (58) - Street Burger

2013. június 14. Jancsa Jani

Egy éjszakai sétálás alkalmával vettem észre a kis bódét, mely azon a ponton keltette fel a figyelmemet, hogy megláttam rajta a nevét és webcímét: Street Burger. Valódi remek falatok az utca stílusában, vagy csak teher lesz a bélrendszernek?

2013-05-28 12.04.06.jpg

A bódé rendelkezik egy kis terasszal is, itt tudjuk elfogyasztani a rendelésünket, vagy elvinni, mert más hely nagyon nincs is. A burgerek nevei figyelemfelkeltőek, és ami külön jó pont, a neten is meg lehet őket nézni, árral együtt. Mi egy Oli burgert kértünk ("Marhahús 9dkg, Gomba 5dkg, Saláta, Káposzta, Uborka, Paradicsom, Lila hagyma, Öntet") baconnel, valamint egy Bugris Burgert ("Marhahús 9 dkg, Cs. mell nuggets 8dkg, Cs. máj ragu 5dkg, 2 szelet bacon 6dkg, Saláta, Káposzta, Uborka, Paradicsom, Lila hagyma, Öntet"), sajttal, plusz köretnek steakburgonyát majonézzel, és fél liter kólát.

2013-05-28 12.11.23.jpg

Elsőként a két burger érkezett meg, akkorák, mint egy ház, szóval lehet sejteni, hogy jó vége nem lesz a kalandnak. A Bugrison a sajt reszelve érkezik, az egész elejét beborítóan, kábé csak azért, hogy ha kérted, akkor legyen. Úgy látszik itt sem hallottak még olyanról, hogy a húsra kéne ráolvadjon, vagy ilyesmi.

2013-05-28 12.14.40.jpg

A hús, ha már itt tartunk, mirelit szutyok, ott is hagytam a felét, el vagyok én már szokva ezektől a nyomorúságoktól. A cs.mell nuggets is mirelit, de ez legalább részben hihető, hogy valaha látott szárnyast, nem úgy, mint a pogácsa marhát... A legjobb rész a máj volt benne, lévén azt azért nehéz máshogy létrehozni. Most nézem csak, a Bugrisban még elvileg van 2 szelet bacon is, hat dkg, de az enyémből kimaradt, az is k*rvaélet.

2013-05-28 12.16.59.jpg

A buci fényes külsejű, ízre egy az egyben a kedvenc húsvéti kalácsomat hozza, amivel azért van pár baj. Egy, húsvét már elmúlt, kettő, ez egy hamburger. Állítólag, bár ezen a ponton ezt egyre inkább kezdtem kétségbe vonni. A zöldségek egynek jók voltak, de most őszintén, érdekel ez még valakit?

2013-05-28 12.11.29.jpg

Olivérbe kértünk bacont, ott volt is, és ez volt talán a legjobb pontja az egész ebédnek a májon kívül: jól átsült, mégsem kiszárított, ízletes szalonna, lehet nem is itt készítették. Ezen felül volt még benne konzervgomba is a hús mellé, de túl sokat ez sem mutatott fel.

2013-05-28 12.13.11.jpg

Mire befejeztük a szendvicseket, megérkezett a sült krumpli - sokat elmond ez arról, hogy mi mennyire friss. Természetesen ez is mirelit volt, ízesítés nulla, de legalább a szánkat szétégette. Ezen a mellé adott, hígított majonéz sem segített, amit szerintem még tartárnak is könnyebben el lehetett volna adni. Ja igen, mellé kértem, vagy valahogy a sarkába a kistálnak, erre megkaptam a krumpli alá. A sarkába. Nooormális?

2013-05-28 12.19.12.jpg

Mindezért összesen 2500-at fizettünk, amiért valójában máshol is megkajálhattunk volna normális helyen, lehet kevesebbet, de mégis többet, ha értitek, hogyan mondom. A burgerek bőven ezres alatt vannak, de ez kit érdekel, ne vegyetek itt semmit, maximum üdítőt, abban talán nem csalódhattok.

Menjetek inkább a Bölcsőbe, a Mangalicába (itt amúgy újfajta burger van!) vagy a Magicbe, jobban jártok.

Adatlap

Nyitvatartás: 0-24.

Cím: 1117. Szerémi sor 1.

Honlap: http://www.streetburger.hu

Facebook: http://goo.gl/SOsQT

Telefon / asztalfoglalás: (30) 351 8561

4sq: http://goo.gl/sAMFZ

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr635331620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vádöfák 2013.06.14. 14:36:17

Ümm. Valóban gasztróélményt vársz egy 0-24-es, kimondottan a részeg egyetemisták (meg részeg mások) kiszolgálására célzó utcai hambistól?

Ez a hely pontosan úgy néz ki, azt adja és arra jó, mint anno a körtéren a kisbódék (ahol goffrisütő os volt): hajnali zabálásra, hogy ne legyen óriásgáz a másnap.

rambo13 2013.06.14. 15:09:43

khmmm...
sajnos az iskolai menza elhitette az emberekkel, h a tartármártás az vmi híg majonéz szerű cucc...nos nem..
a tartár valóban majonéz alapú kapribogyóval, petrezselyemmel, csemegeuborkával, shalott hagymával és turbolyával...
a bíró lajos vmi nagyon hasonlót csinál csak ő "burger majonáznek" nevezi...
aztán van a remoulade, amibe még szardella, meg tárkony is van...

rambo13 2013.06.14. 15:13:41

@rambo13: mmint "burger majonéznek"

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.06.14. 15:18:00

@rambo13: Jogos, ne legyenek elvárások, bár akkor az árat is inkább 600-700 köré kéne belőni. Hamár olcsó mirelit vackot kapok:)
A poszter mondjuk nem tudom mit sír, mégis hova tegye a majonézt? perszehogy befolyik. Esetleg kaphatott volna feleennyi krumplit is...

-Lizzy- 2013.06.14. 15:25:12

@Eltévelyedés: "Jogos, ne legyenek elvárások, bár akkor az árat is inkább 600-700 köré kéne belőni."

a weblapjuk szerint annyi is:

HAMBURGEREK
A szórólap letöltése >>

Classic
550.-
Marhahús 9dkg, Saláta, Káposzta, Uborka, Paradicsom, Lila hagyma, Öntet
Nuggets Burger
550.-
Cs. mell nuggets 8dkg , Saláta, Káposzta, Uborka, Paradicsom, Öntet
Kaller Burger
600.-
Marhahús 9dkg, Sajt 3dkg, Saláta, Káposzta, Uborka, Paradicsom, Lila hagyma, Öntet
Oli Burger
650.-
Marhahús 9dkg, Gomba 5dkg, Saláta, Káposzta, Uborka, Paradicsom, Lila hagyma, Öntet
Halas Burger
650.-

blah 2013.06.14. 15:28:13

köszi, hogy megspóroltatok nekem egy kurvaanyázást :)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.14. 15:35:01

@Eltévelyedés: kulon tálkába, esetleg ne a krumpli alá? tudom, nehéz, de van megoldás
@-Lizzy-: mondjuk a weblapjuk szerint marhahús is van benne, szerintem meg ez maximum képről látott marhát

vittore 2013.06.14. 15:41:03

@Vádöfák: Na ja!

Szerintem 3 féle hamburgeres létezik, ezek fényében kellene kategorizálni és értékelni.

1: gyorsétterem
2: a postban szereplő bódés
3:(madár ül az ágon) a rendes HAMBURGERes amikből az előző kettő elfajzott.

Ultrahangos Zsírbontás · http://mystica.hu 2013.06.14. 15:44:32

Elkapott a nosztalgia a képek láttán. :D

Vádöfák 2013.06.14. 16:00:07

@speed: Ez a "képről látott marhát" itt megint csak gáz. Persze. Ahogy a Tescos/Madaras "marhahúspogácsa" is. Mégis nevezhetik így, így szól a szabály.

Ha szürkemarhából várod a húspogácsát, akkor ne Schönherz közvetlen szomszédságában keresd.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.14. 16:02:42

@Vádöfák: most erre mondhatnám, hogy miért, elég sok ott a marha, de igazából semmi bajom velük :D másrészt ott a Bodega, a Magic, egyik sincs messze, és mindben van 900 körül hamburger igazi marhából, szóval ez sem feltétlenül jogos elvárás, sőt. Ez ellen dolgozunk, persze nyilván a profit mindenek felett, így 50 forint egy húspogácsa, amúgy meg lenne 100-150.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.14. 16:03:40

@vittore: előző postom, egyre több olyan "bódés" van, ahol olcsón van jó, ergo pusztuljanak a mirelites rettenetek

Vádöfák 2013.06.14. 16:12:23

@speed: egyetértenék, de ez hitvita. Igenis van létjogosultsága annak is, hogy 3 perc alatt a mirelit pogácsából kész van a cucc, és 4 perc múlva már eheted. Nem mérgező, a kalória benne van, fél liter kihányt vodka után meg felségesen finom is, valamint egy alap cucc 650 Ft.
Ezzel tökéletesen versenyképes a körtéri gyros-osokkal és a közeli kínai/indiai csodákkal, árban és minőségben is.

A Magic-el ne hasonlítsuk már össze, nem ugyanannak a körnek szolgáltatnak.

Fejesrob 2013.06.14. 17:52:15

Az USA helyében perelnék, hogy minden szemetet hamburgernek hívnak.

Lehet sokféle a hamburger, de vannak alapkövetelmények.

bonebear · http://cinca.blog.hu 2013.06.14. 20:56:34

Tavaly nyáron valamikor mintegy fél percig elméláztam ezen bódé előtt egy délután jó éhesen, de a rövid összbenyomás továbbvitt. Ezek szerint mázlim volt.

Omahaboss 2013.06.14. 21:34:01

@speed: Végre egy igazán lehúzó poszt, már vártam, hiszen a csodabódékban elfogyasztott hambik aránya még mindíg 51%+:) Mindenesetre abban egyetértek, hogy ezt kategóriájában inkább a mekivel kéne összehasonlítani (vagy ott nem mirelit a húspogi?:)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.14. 21:43:46

@Vádöfák: hát ez a baj, hogy felosztjuk a várost egy ugyanolyan burger alapján, hogy a részeg egye a szart ejszaka, aki meg nem proli az nappal a jót - ugyanannyiért. Ezzel nem értek egyet, főleg, hogy van aki megmutatja, igenis, lehet olcsón is minőséget adni. Ha elfogadjuk a tézised, soha nem mozdulunk előre, és ez nem hit, hanem minőségbeli vita. Oké, részegen mindegy mit eszel, de akkor nappal meg zárjon be ilyen alapon.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.14. 21:45:21

@Omahaboss: miért kéne összehasonlítani azzal, azért, mert két perc alatt megvan egy burger? Hát komolyan mondom, akkor inkább a Meki. Amúgy itt sincs kiírva, hogy bármi mirelit lenne, a Mekiben se, meg máshol se. Ebben a ligában játszik, akkor itt kapja a pofont.

váj mí 2013.06.14. 22:00:42

@speed: Na de most őszintén.... 500 forintért, mire számítottál? Bélszín-hambira?

vladimir964 2013.06.14. 22:01:56

"Lehet sokféle a hamburger, de vannak alapkövetelmények."
Hát igen, ilyen volt annak idején (80-as évek) a kivi fagyi. Ember nem tudta nálunk, hogy mi a jóisten az a kivi, meg pláne, hogyan is néz ki. Ennek következtében Egri Leányka koromban ettem én sárga, zöld, kék, rózsaszínű meg piros kivi fagyit a legváltozatosabb ízvilággal. Ott is megvolt az alapkövetelmény: hideg volt. Aztán a világtörténelem legocsmányabb söre (erre büszkék lehetnénk nemzetimázs építésileg): a Balatoni Világos (nem tudom gyártják-e még) sörnek sör volt, mert hát hasonlított, viszont az íze! (még most is összefolyik számban a nyál) A zokniáztató víz elegyítve némi Domestosszal, amiben feloldottak némi Kalmopirint. Bátran mondhatom, valódi 24 karátos remekmű a maga nemében!

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.14. 22:15:14

@váj mí: miért, csak ebben a kettoben lehet gondolkodni? mirelit vagy bélszín? Világos a képlet, olcsón rossz minőség = nagy profit, nehogy azt higyjuk, hogy itt egy percig is az jart barki fejeben, h jol megetesse a népet, hanem hogy penzt keressen; és nem értem, hogy ez nekem miért kell, hogy tetsszen?

váj mí 2013.06.14. 22:28:01

@speed: Mert olyat már ettél, és abból, a 2-3 falatnyi mini-burger volt a duplája.
Ki mondta, hogy tetsszen? Csak érdeklődtem, hogy mégis, mire számítottál ennyiért, ha nem a legolcsóbb tescós mirelit pogácsára, hm?
700 alatt mirelit szart kapsz, nagyon nagy eséllyel, olyan 99%-ossal. De még 700-on felül is simán belefuthatsz a fele sertés-fele marha alapanyagba.

Here Comes The Pain 2013.06.14. 22:36:01

Vóóóó, azért ne higgyük már azt, hogy Majkapapa (akinek furcsamód tökéletesre vizsgáztattad az éttermét, holott a mirelit krumpli eddig mindig hátráltató tényező volt, illetve azért mégsem egy csúcskategóriás helyről beszélünk [biztos szerepet kaptál valamelyik klipjében]), vagy bármelyik, általad jónak titulált hamburgerező azért készíti ténylegesen marhahúsból a pogácsát, mert szeretné, ha a kifinomult, gasztroblogger ízlelőbimbóid örömtáncot lejtenének. Nem ám, ők is ugyanúgy a profitra hajtanak, és valószínűleg több hasznuk is van olykor egy-egy szendvics után, mert azért egy 15-20 dekás marhahúspogácsa előállítása nem egy horribilis összeg ám. Csak a jó marketing, meg az előre beharangozott látogatásod miatti fokozott készültség elhiteti veled, hogy vásárló, ergo fontos vagy. Sok értelme van belekötni egy ilyen hamburgerezőbe, ami közvetlenül kettő kollégium, egy egyetem, és egy meglehetősen forgalmas szakasz mellett található, és a célközönsége részeg egyetemistákból, meg olykor dőzsölő koleszesekből áll.

Paraphone 2013.06.14. 22:50:45

Szerintem van a Bugrisban bacon, csak a húspogácsa alatt. Aztán lehet, hogy rosszul látom mégis.

bernárd 2013.06.14. 22:54:10

Ezen mit lehet értetlenkedni, hogy a patkány húst hirdetik marhahúsnak? Ez egyszerű becsapás. Olyan, mintha kérnél egy kólát, aztán helyette belehugyoznának a pohárba, és azt adnák oda.

Bubba72 2013.06.14. 23:01:50

@speed:
Nagyon szeretnem,ha 100-150 Ft-bol egy igazán jo,csak 10 dkg-os,a la minute huspogacsara meghivnal!!
Okostojás!!!
Pffff !

2013.06.14. 23:43:39

hát ha én ott lennék részeg egyetemista, akkor rászánnám azt az 5 percet és elgyalogolnék a wikingerig.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.15. 03:16:58

@Bubba72: ha hamburgeres lennék, beszerzési áron tudnám kapni kilóját 1600 körül, de így igazad van a 80-20-as hamburgerhus 10 dekás pogácsája 180 forint, megfogtál, na
@Here Comes The Pain: hát ha velem úgy hitetik el, hogy vásárló és fontos vagyok, hogy normális kaját adnak, amit nem két perc alatt a mikróban basznak össze, akkor köszönöm, elhiszem örömmel. Amúgy meg nem csak ebbe kötök bele, idáig mindenki amiatt sírt, hogy milyen drága helyekre járok, most jön az, hogy mindenki amiatt sír, hogy kiderül, olcsó húsnak híg a leve. Hát mi lesz itt?!

Here Comes The Pain 2013.06.15. 07:21:19

@speed: Félreértés ne essék, mindennek megvan a maga helye és ideje. Ha nem olvasom a blogot, valószínűleg nemigen jutok el a Burger House-ba vagy a Varietébe, tehát az ilyen helyek miatt biztosan érdemes blogot írni, és megismertetni a nagyközönséggel. De egy ilyen helytől egyszerűen nem várható el, hogy valódi marhahúsból, szeretetből és örömkönnyekből gyúrt pogácsát tegyenek a helyben sült, tökéletes állagú buci közé. Kb. 10 percre tőlem van egy hasonló burgerező, van ott minden, természetesen mirelitből. Nem szoktam ott ebédelni, ellenben egy mattrészeg este lezárásaként a világ legjobb kajája tud lenni, meg abban az állapotban kár is lenne a valódi marhát az alkohol mellett erjeszteni.

Vádöfák 2013.06.15. 11:55:25

@speed: Senki nem tett ilyesfajta megkülönböztetést. Annyit mondtam, hogy mindkettőnek megvan a helye. Ahogy a Tesco sajátmárkás szarjait sem ekézzük - főleg nem az egész Tesco-t - mert van rá kereslet, így szerintem ezt sem kéne. Igen, a Tesco pezsgő, meg egy Dom Perignon között lényeges különbség van, azonban az árban is. Itt is ezt látod.
Ha pedig összehasonlítasz, tedd korrekten. MagicBurger rohadt jó, imádom - ha egy StreetBurger Mega Kallernek megfelelő cuccot akarsz enni, ugyanazzal a TÁPÉRTÉKKEL, akkor a Magicben 1600 körül kapod, a Wikingerben 1400, Streetben 1040. Magic 11-20ig van nyitva, kicsit kiesik azért, Wikinger kiváló (de most zárva), de alsó hangon 10 percet vársz, itt meg a kezedbe nyomják 3 perc alatt.
Ha meg Te valóban darabonként 180 Ft-ból összeraksz egy marhahúspogácsát, akkor azt nem fogod 1000-ért adni. Azt meg kell sütni, bele kell tenni valamibe, alkalmazottakat fizetni (0-24-re), helységet fenntartani.
Én ettem már életemben párizsit, virslit, kópé szeletet, de még mirelit előpanírozott "húsokat" is. Mindnek megvolt a helye és ízlett is - pedig fikarcnyival nem igényesebb, mint a most ekézett húspogácsa. Te nyilván nem fogyasztottál soha ilyet, de ha mégis, undorodva hagytad ott a felét... mert életedben már ettél színhús palermói sonkát.
Árban, szolgáltatásban, minőségben teljesen más, szerintem a Burger Kinget sem a Ringes argentín marhás hambival hasonlítod össze...
Félreértés ne essék, én sem vinném ide ebédelni a barátnőmet, de amire kitalálták, arra tökéletes.
S saját ismeretségi körömből tudok neked nem egy embert mondani, akinek igenis számít, hogy egy kétmarkos hambit tol az arcába 1k-ért, vagy egy laza egykezeset 1,2k-ért.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.15. 12:00:42

@Vádöfák: jó, értem mit mondasz, csak még annyit, hogy ott sántít a hasonlatod, hogy egy jobb párizsi vagy virsli messzebb drágább /kg áron, mint ez a csoda mirelithús, arról nem is beszélve, hogy finomabb is (és nyilván én is ettem, sőt, eszem is olyat, és nem hagyom ott, sznob sem vagyok, de ez nekem tényleg nem ízlett :) Mindenesetre ezt nem tudom összehasonlítani a gyorséttermekkel (Meki, KFC, BK), mert ez nem az. Bemutattam, megírtam a véleményt, mint a többiről, ti pedig eldöntitek, mentek-e oda, vagy sem - mint a többibe is :)

Vádöfák 2013.06.15. 12:05:59

Megvagyunk, csak nem látom miért sántítana a hasonlatom.
Az alapanyagár jó eséllyel mindenhol az egyik legkisebb költségtényező, így ezt számon kérni... itt lehet hogy nem azt (a gasztroélményt) fizeted meg, sőt. Nos? :)

A helyzet még annyival szofisztikáltabb, hogy nem csupán véleményt, hanem explicit ajánlást is tettél - ez az ami szerintem így egy kicsit túllő a célon.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.06.15. 16:38:42

@-Lizzy-: Jogos, nem olvastam a weblapot, hittem a bloggernek, aki sírt, hogy két buriért 2500-at fizetett, az pedig 1250. Ja, ha vettünk mellé egy fél liter kólát 400-ért, meg jóégtudjamégmit, az nem a hamburgeres hibája.
@speed: Külön tálkába? Egy ilyen helyen? Össze tetszik keverni a frakkos pincéres étteremmel. Ez jó esetben is csak kifőzde, ahol költségminimalizálás van. Meg éjjeli farkaséhségre való gyógyszer.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.15. 16:47:11

@Eltévelyedés: 'Mindezért összesen 2500-at fizettünk' - sehol nem irtam h a ket burger volt ennyi, kis baratom

anderledani 2013.06.15. 22:23:20

A húsról asszem pontosan tudom is hogy melyik márka. Itthon egyszer ilyenből csináltam hambit, sütés után konkrétan zöldes árnyalata volt, kicsit itt is annak tűnik. De aránylag olcsó, de azért egy bizonyos minőség alatt így sem elfogadható.

Freedy23 2013.06.16. 20:32:12

Én is ettem már itt, hát nagyon vacak volt. A pénztáros se volt kedves....
Móriczon egy gyros/kebab összehasonlíthattalanul!!! jobb választás szerintem.
És attól, hogy sok részegnek megfelel, attól még nem hiszem, hogy természetesnek kéne venni, hogy ocsmány kaját adnak

Ma voltam a bölcső bar-ban, (itt olvastam róla) nagyon jó volt! Sajnos a zsemlémet elfelejtették megpirítani, ezt leszámítva minden egyéb rendben volt az étellel!

Freedy23 2013.06.16. 20:42:42

Azok akik mondják, hogy mit várt ennyiért? Nem tökmindegy mit várt?
A lényegen nem változtat, hogy vacak a minőség. Ez TÉNY!
Innentől kezdve mindenki mérlegelje saját magának, hogy adott helyzetben neki megfelelő-e, vagy nem, és döntse el, hogy ott eszik-e.

Szintén tökmindegy, hogy mennyit kérnek el. Ha kiírják, hogy marhahús,akkor legyen az. Ha nem az, akkor szimplán ne írják ki, és kész. Az, hogy viszonylag olcsón adják az ételt, nem hiszem, hogy fel kéne jogosítania őket a megtévesztésre.

constantin 2013.06.22. 08:20:57

Igazából nem is értem, hogy miért vártok gourmet "haccáért"...
Mellette van egy kocsma, ha szólsz a pultos lánynak rádión kiszól a Street Burgerbe és áthozzák a kaját. Arra tökéletes, amire kitalálták: A kolis egyetemistának sörkorcsolyának
Örülünk a BME-n, hogy a Magic közelebb költözött, de azárt még mindig a halál ****-án van két előadás között...
süti beállítások módosítása