Burger Blog

BpBurger (29) - Pig 37 Blitz-Grill

2012. november 19. Jancsa Jani

Bár a 37 nem a házszám, és ugyanennyi malacot sem sikerült megszámolni a bejárat környékén, ne lepődjünk meg, ha Chrom (a DJ) fog minket kiszolgálni csak ezúttal épp nem zenével Egy jó tanács mindenki számára: inkább itt blicceljünk, mint a BKV-n.2012-11-06 21.55.48.jpg

A helyre belépve rögtön elénk tárul a pult, valamint az a jóság, hogy a hely éjfélig nyitva van, máris kibővíti a körét a látogatóknak, akik este tízkor ennének valamit arrafelé, kimozdulva a gyorskaja-gyros körből. Mi, rovatunk céljának megfelelően hamburgert kértünk, és mindenben ráhagytuk magunkat a helyi defaultra, majd felmentünk az emeletre helyet foglalni.2012-11-06 21.20.24.jpg

Odafenn kockás abrosz fogadott, két külön részben, ahol olyan 20-30 ember azért el tud férni. A falon malacok, és mindenféle fura képek fogadtak, valamint izmos olaj és kajaszag, ami sajnos nagy negatívuma a helynek. Én megértem, hogy nem tudunk gátat szabni a szagok terjedésének, de aki erre érzékeny, az igen rosszul jár, mert még másnap sem tudja eltüntetni magából a szagokat.2012-11-06 21.33.30.jpg

Olyan 15-20 perces várakozás után meg is kaptuk a hamburgereket, plusz a sült krumplit. Ahhoz képest, hogy csak egyedül voltunk ez egy kicsit sok idő volt szerintem, arról nem is beszélve, hogy a sült krumpli is puha volt, ami általában annak a jele, hogy még akkor tették bele az olajba, amikor az még nem érte ez a megfelelő hőmérsékletet. Szomorú, és nagyon egyszerűen kikerülhető hibák ezek.2012-11-06 21.39.57.jpg

A hamburger relatíve kis méretű volt, egy fóliában és egy papírtálcán érkezett, ami újfent nem volt túl szerencsés, mivel gyakorlatilag nincs hová tennünk a szendvicset, ha kicsit megcsúszna. A burger felső részén amúgy paradicsomszósz volt, rajta házi lilakáposztával, majd jött a hús, és alatta az annyira jól inkognitóba bújt, talán egy kicsit túl is ropogós bacon; hogy észre sem vettem, amig a hús rajta volt.2012-11-06 21.40.05.jpg

2012-11-06 21.41.53.jpg

Amit kiemelnék mindenképp, az a zsömle, kicsit édeskésebb jellegű, de belülről jól átpirítva, valószínűleg azon a grillen, ahol már jó sok kolbász és egyéb hús is sült, és ez az ízén is érződik: az édességet remekül egyensúlyozza a beívódó szaft, úgyhogy a hamburger legjobb részéről beszélhetünk, irónikus módon. A hús közepes méretű volt volt, a közepén talán túlontúl is rózsaszín, szerencsére ez az ízében nem érződött.2012-11-06 21.43.15.jpg

A hamburger 600 forint, a baconnel turbózott változata 700, és a belevalókat is variálhatjuk a kedvünk szerint. Sajnos a kolbászokat most nem kóstoltuk, dehát ez nem is az a blog, szóval ha az érdekel esetleg, akkor is nyugodtan menjetek. Ennyi pénzért a burger simán alternatívája lehet a csalamádés gyrosoknak, de azért a fentebb említett negatívumokat ha megváltoztatnák, egy kategóriát simán ugorhatna feljebb.

Adatlap

Nyitvatartás: 12-24

Cím: Budapest 1072 Akácfa utca 24.

Honlap: -

Facebook: https://www.facebook.com/blitzgrill

Telefon / asztalfoglalás: (1) 797 1325

4sq: http://goo.gl/0Lg5h

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr104909294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása