FIGYELEM! A Varieté Bisztró elköltözött, az aktuális információkhoz kattintsatok ide!
Nem is olyan régen kaptam egy levelet a Varietétől, miszerint nemrég nyitottak meg, és mint Burger Blog rajongók, szívesen látnának minket is. Össze is szedtük a kis munkahelyi bagázst, és miután senki sem maradt adós a jelenlétével, felkerekedtünk, hogy egy esős délben napfényt csempésszünk a gyomrunkba az amerikai ízeken keresztül.
Megérkezve először majdnem a bárba tévedtünk be, de aztán gyorsan korrigáltunk, és a délebbi egységbe hatoltunk be, ahol aztán helyet foglalva gyorsan el is kezdtük bújni az étlapot, mondjuk nem mintha előtte nem néztük volna már át ezerszer online, hogy mi a választék. Én először a pulled pork szendvicsre szerettem volna szavazni, ami tudtommal itt és most először elérhető az országban, de sajnos a nagy érdeklődésre való tekintettel az elfogyott, úgyhogy kénytelen voltam nem rebelliskedni, és szakmailag még inkább megfelelő döntést hozni.
"A Pulled Pork szendvicstől az ízlelőbimbóid teljesen kiakadnak! Először kizárólag nálunk a Varieté Bisztróban! Hogy mitől különleges? 24 óráig készítjük csak Nektek: egy speciális fűszerkeverékkel hosszasan pácoljuk, majd 12 órán keresztül alacsony hőmérsékleten, lassan sütjük. A végeredmény pedig: egy ropogós külsejű, szaftos és olyannyira omlós hús, hogy éppen csak egy villára van szükség ahhoz, hogy “szálaira tudjuk” húzni a sültet. Innen kapta ez a szendvics a “Pulled Pork – Húzott sertéssült” nevet Amerikában." (FB)
Az étteremtér maga még nagyon friss, új, ez látszik is rajta, egy minimálisan talán steril is érzésre, de ezt hamar feledtetik a színes formák, valamint a falba rejtett lámpák, csakúgy, mint a fejünk fölött a kisparadicsom-ültetvények is. A rendelés felvétele után hamarosan érkeznek az üdítők, de hét főre a burgerekre fél óránál valamivel többet kell várni, amit lehet, hogy betudhatunk a szeptember eleji nyitásnak, de ez sajnos elég sok, főleg délidőben. Még szerencse, hogy jószerivel ez volt az egyetlen negatívum.
A fentebb említett időtartam után szépen lassan elkezdtek érkezni a tálak, azaz kosarak, benne a variációkkal, amiket rendeltünk. Jómagam a sajt-bacon burger kombót kértem, hozzá pedig választható volt sima és fűszeres sült krumpli (mindkettő házi), valamint ugyanilyen rántott hagymakarika, és káposztasaláta; ezekből vagy egy, vagy kettő, felesben, és egy üdítő, ami valamilyen házi szörp, vagy limonádé volt, jelen esetben gyömbéres, valódi, ott belereszelt darabkákkal.
Kislányom, menj le a boltba gyömbér, és ha van, hozz a hamburgerbe is egy kis sajt. Meg persze wombat.
Maga a tálalás is nagyon jól meg volt csinálva, egy nagy tál, benne zsírpapir, és a burgerek pedig külön kaptak egy NASA-technológiás alufóliát is, az őket átdöfő vámpírölő-karó mellett. El is felejtettem említeni, mellé még kértem egy Varieté-szószt is, mely a leírás szerint füstös majonézt takar, és hihetetlen finom, a valódi majonéz hígságával megegyező mártogatóst kaptam.
Amit sikerült még másoktól összekóstolgatnom: a fish & chipshez a sült krumpli sokkal ropogósabb volt, mint az én fűszeresem, valamint a hal nem sörtésztás, hanem paníros, de ennek ellenére nagyon finom és jól összerakott, csakúgy, mint a hozzá adott remulád-szerű mártás. A coleslaw-ba is csak beleettem, nagyon apróra vágott, friss, üdítő salátának tűnt.
A tálat magam elé kapva hirtelen nem is tudtam mihez nyúljak, egészen elképesztő volt a kavalkád. A sült krumpli kívül ropogósabb, belül puha, a hagymakarika pedig már a méreténél fogva is megcáfolója a “mirelit” jelzőnek; a ropogós panír és benne a hagyma valami baromi jó.
A szendviccsel az első pár falat még talán fog menni kézben kitartva, de aztán marad a kés-villa, viszont a kis kosárban elég nehéz megbírkózni vele, úgyhogy mindenki készüljön fel a harcra. A zsömle okozza az első meglepetést, mely házi készítésű, az állaga nem igazán hasonlítható semmihez, kicsit talán a kalácshoz, de az édesség nélkül. Ez teljesen jó is lenne, csak egy kicsit több pirítás jót tenne neki, mivel így egy minimálisan nyámmogós jellege volt a dolognak. Amúgy a felső rész paradicsomos jellegű szósszal volt még megkenve.
Lenyitva ezt szembenézett velem a húsos, és nem ropogósságig sütött bacon, valamint az érlelt cheddar, ráolvasztva a 20 dekás, minőségi marhahúsból készült pogácsára, ami gyakorlatilag tökéletes volt, ennél jobbat én sem kívánhatok. Alatta érkezett a saláta, valamint egy koktélszósz jellegű öntet, benne apróra vágott savanyú uborkával, és nagyon izgalmas fűszerezéssel. A hús méretéből fakadóan mire elfogyott a tál, én is jóllaktam, szóval a mennyiségre gondok végképp nem lehetnek.
Az ételek változatossága is elképesztő, kapható tészta, sült csirkeszárny, hal, frissensült, saláta, oldalas, steak, mindezeket koronázhatjuk a házi szószokkal, szóval aki itt nem találja meg a számítását, az szerintem sehol sem fogja. Mint megtudtuk, tervben vannak evőversenyek is, szóval lehet készülni az Adam Richman álarc felvételére. Szintén hasznos tanács, hogy nem árt előre odaszólni, ha pulled porkot szeretnénk, mert megeshet, hogy elfogy.
Elértünk a végére az árakhoz, és itt kerül fel a korona végleg a Varietére. A legolcsóbb burger magában (bennem?) 950, ugyanez menüben 1350. A teteje a menünek hamburger-szempontból a Csupa húsBurger, amely egyrészt fél kiló húst tartalmaz, másrészt 2250/2650 magyar forintot kóstál, ami még mindig nem a világ vége. Ezzel az ajánlattal, valamint a kimagasló ízvilággal és a házilag készült kb. majdnem mindennel a Varieté csak azért nem lett nálunk a város legjobb hamburgerezője, mert nem osztogatunk ilyen plecsnit, de miután kétezret fizettem a fentebbiekért jattal, azt hiszem mindenki számára nyilvánvaló lehet, hogy nevetségesen olcsón valósíthatunk meg egy komplett kiváló étkezést a pénzünkért. Ne is variáljunk tovább, irány a Varieté!
Adatlap
Nyitvatartás: 11-21
Cím: Budapest, 1053, Veres Pálné utca 22
Honlap: http://www.variete.hu/
Facebook: http://goo.gl/65Wdj
Telefon / asztalfoglalás: variete.bp@gmail.com
4sq: http://goo.gl/hBCyW