Burger Blog

BpBurger (25) - Varieté Bisztró & Bár

2012. október 30. Jancsa Jani

FIGYELEM! A Varieté Bisztró elköltözött, az aktuális információkhoz kattintsatok ide!

Nem is olyan régen kaptam egy levelet a Varietétől, miszerint nemrég nyitottak meg, és mint Burger Blog rajongók, szívesen látnának minket is. Össze is szedtük a kis munkahelyi bagázst, és miután senki sem maradt adós a jelenlétével, felkerekedtünk, hogy egy esős délben napfényt csempésszünk a gyomrunkba az amerikai ízeken keresztül.2012-10-27 12.50.09.jpg

2012-10-27 13.30.09.jpg

Megérkezve először majdnem a bárba tévedtünk be, de aztán gyorsan korrigáltunk, és a délebbi egységbe hatoltunk be, ahol aztán helyet foglalva gyorsan el is kezdtük bújni az étlapot, mondjuk nem mintha előtte nem néztük volna már át ezerszer online, hogy mi a választék. Én először a pulled pork szendvicsre szerettem volna szavazni, ami tudtommal itt és most először elérhető az országban, de sajnos a nagy érdeklődésre való tekintettel az elfogyott, úgyhogy kénytelen voltam nem rebelliskedni, és szakmailag még inkább megfelelő döntést hozni.

"A Pulled Pork szendvicstől az ízlelőbimbóid teljesen kiakadnak! Először kizárólag nálunk a Varieté Bisztróban! Hogy mitől különleges? 24 óráig készítjük csak Nektek: egy speciális fűszerkeverékkel hosszasan pácoljuk, majd 12 órán keresztül alacsony hőmérsékleten, lassan sütjük. A végeredmény pedig: egy ropogós külsejű, szaftos és olyannyira omlós hús, hogy éppen csak egy villára van szükség ahhoz, hogy “szálaira tudjuk” húzni a sültet. Innen kapta ez a szendvics a “Pulled Pork – Húzott sertéssült” nevet Amerikában." (FB)

Az étteremtér maga még nagyon friss, új, ez látszik is rajta, egy minimálisan talán steril is érzésre, de ezt hamar feledtetik a színes formák, valamint a falba rejtett lámpák, csakúgy, mint a fejünk fölött a kisparadicsom-ültetvények is. A rendelés felvétele után hamarosan érkeznek az üdítők, de hét főre a burgerekre fél óránál valamivel többet kell várni, amit lehet, hogy betudhatunk a szeptember eleji nyitásnak, de ez sajnos elég sok, főleg délidőben. Még szerencse, hogy jószerivel ez volt az egyetlen negatívum.2012-10-27 13.29.55.jpg

2012-10-27 13.30.02.jpg

A fentebb említett időtartam után szépen lassan elkezdtek érkezni a tálak, azaz kosarak, benne a variációkkal, amiket rendeltünk. Jómagam a sajt-bacon burger kombót kértem, hozzá pedig választható volt sima és fűszeres sült krumpli (mindkettő házi), valamint ugyanilyen rántott hagymakarika, és káposztasaláta; ezekből vagy egy, vagy kettő, felesben, és egy üdítő, ami valamilyen házi szörp, vagy limonádé volt, jelen esetben gyömbéres, valódi, ott belereszelt darabkákkal.

Kislányom, menj le a boltba gyömbér, és ha van, hozz a hamburgerbe is egy kis sajt. Meg persze wombat.

Maga a tálalás is nagyon jól meg volt csinálva, egy nagy tál, benne zsírpapir, és a burgerek pedig külön kaptak egy NASA-technológiás alufóliát is, az őket átdöfő vámpírölő-karó mellett. El is felejtettem említeni, mellé még kértem egy Varieté-szószt is, mely a leírás szerint füstös majonézt takar, és hihetetlen finom, a valódi majonéz hígságával megegyező mártogatóst kaptam.2012-10-27 12.28.17.jpg

2012-10-27 12.38.42.jpg

Amit sikerült még másoktól összekóstolgatnom: a fish & chipshez a sült krumpli sokkal ropogósabb volt, mint az én fűszeresem, valamint a hal nem sörtésztás, hanem paníros, de ennek ellenére nagyon finom és jól összerakott, csakúgy, mint a hozzá adott remulád-szerű mártás. A coleslaw-ba is csak beleettem, nagyon apróra vágott, friss, üdítő salátának tűnt.2012-10-27 12.57.54.jpg

2012-10-27 12.58.02.jpg

2012-10-27 13.01.38.jpg

2012-10-27 13.02.22.jpg

A tálat magam elé kapva hirtelen nem is tudtam mihez nyúljak, egészen elképesztő volt a kavalkád. A sült krumpli kívül ropogósabb, belül puha, a hagymakarika pedig már a méreténél fogva is megcáfolója a “mirelit” jelzőnek; a ropogós panír és benne a hagyma valami baromi jó.2012-10-27 13.01.28.jpg

2012-10-27 13.01.46.jpg

A szendviccsel az első pár falat még talán fog menni kézben kitartva, de aztán marad a kés-villa, viszont a kis kosárban elég nehéz megbírkózni vele, úgyhogy mindenki készüljön fel a harcra. A zsömle okozza az első meglepetést, mely házi készítésű, az állaga nem igazán hasonlítható semmihez, kicsit talán a kalácshoz, de az édesség nélkül. Ez teljesen jó is lenne, csak egy kicsit több pirítás jót tenne neki, mivel így egy minimálisan nyámmogós jellege volt a dolognak. Amúgy a felső rész paradicsomos jellegű szósszal volt még megkenve.2012-10-27 13.00.15.jpg

Lenyitva ezt szembenézett velem a húsos, és nem ropogósságig sütött bacon, valamint az érlelt cheddar, ráolvasztva a 20 dekás, minőségi marhahúsból készült pogácsára, ami gyakorlatilag tökéletes volt, ennél jobbat én sem kívánhatok. Alatta érkezett a saláta, valamint egy koktélszósz jellegű öntet, benne apróra vágott savanyú uborkával, és nagyon izgalmas fűszerezéssel. A hús méretéből fakadóan mire elfogyott a tál, én is jóllaktam, szóval a mennyiségre gondok végképp nem lehetnek.2012-10-27 13.04.54.jpg

2012-10-27 13.07.56.jpg

Az ételek változatossága is elképesztő, kapható tészta, sült csirkeszárny, hal, frissensült, saláta, oldalas, steak, mindezeket koronázhatjuk a házi szószokkal, szóval aki itt nem találja meg a számítását, az szerintem sehol sem fogja. Mint megtudtuk, tervben vannak evőversenyek is, szóval lehet készülni az Adam Richman álarc felvételére. Szintén hasznos tanács, hogy nem árt előre odaszólni, ha pulled porkot szeretnénk, mert megeshet, hogy elfogy.2012-10-27 13.30.59.jpg

Elértünk a végére az árakhoz, és itt kerül fel a korona végleg a Varietére. A legolcsóbb burger magában (bennem?) 950, ugyanez menüben 1350. A teteje a menünek hamburger-szempontból a Csupa húsBurger, amely egyrészt fél kiló húst tartalmaz, másrészt 2250/2650 magyar forintot kóstál, ami még mindig nem a világ vége. Ezzel az ajánlattal, valamint a kimagasló ízvilággal és a házilag készült kb. majdnem mindennel a Varieté csak azért nem lett nálunk a város legjobb hamburgerezője, mert nem osztogatunk ilyen plecsnit, de miután kétezret fizettem a fentebbiekért jattal, azt hiszem mindenki számára nyilvánvaló lehet, hogy nevetségesen olcsón valósíthatunk meg egy komplett kiváló étkezést a pénzünkért. Ne is variáljunk tovább, irány a Varieté!

Adatlap

Nyitvatartás: 11-21

Cím: Budapest, 1053, Veres Pálné utca 22

Honlap: http://www.variete.hu/

Facebook: http://goo.gl/65Wdj

Telefon / asztalfoglalás: variete.bp@gmail.com

4sq: http://goo.gl/hBCyW

logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr794877679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pionír Pál 2012.10.30. 10:13:44

Hová lett a weboldal, a megjelölt címen nem találom.

bl4ze 2012.10.30. 13:58:00

Jónak néz ki, egy próbát megér.

Ezt javítsátok :
24 óráig késziíjük csak Nektek:

KÉSZíTJÜK :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.10.30. 15:37:54

fel ora meg siman belefer, foleg ilyen kinalatnal
egy mekiben varok 10 percet...

acko · http://acko.blog.hu 2012.10.30. 15:46:05

Nagyon megnyerő kínálat!

ElPadre 2012.10.30. 16:06:15

comic sans étlap?
COMIC SANS ÉTLAP?!?!

Sikamlós Jim DiGriz 2012.10.30. 16:43:00

@ElPadre: szerintem jó ötlet, távoltartja a hipstereket :D

ElPadre 2012.10.30. 16:43:52

@Sikamlós Jim DiGriz: acélpatkány, nem csak a hipstereket, hanem bárkit, akibe szorult némi design-érzékenység. :)

Sikamlós Jim DiGriz 2012.10.30. 16:53:42

@ElPadre: én viszont design-érzékenység-érzékeny vagyok, szóval részemről továbbra is oké :D

protézisesh 2012.10.30. 16:56:47

@ElPadre: És rögtön a második sorában egy csúnya csúsztatás. Mo-on NINCS érlelt marhahús, mert a köjál nem engedi, hogy egy darab tehén hetekig kuksoljon a hűtőben. Arról nem beszélve, hogy a VALÓBAN érlelt húsokat nem darálják, hanem sztékként árulják. Külföldön, ahol tudják, hogy a marha nem csak vágás után 3 napig fogyasztható, illetve hogy a sajt lehet penészes is....

GregDzsi 2012.10.30. 16:57:05

@ElPadre: nemá. Burgerezde ez, nem a Cortes. Részemről - úgy általában - pont letojom, hogy béna az étlap betűtípusa, vagy művirág van. Legyen a kaja friss, finom, és legyen tiszta az asztal, meg az eccájg. A többi randifaktor:)

protézisesh 2012.10.31. 10:52:25

@Before: ezt csak úgy ex cathedra, vagy alá is tudod támasztani valamivel?

koc · http://tablasjatek.blogspot.com 2012.10.31. 12:32:06

Ma ne menjen senki, mert zárva. Mi beszoptuk.

BThomas 2012.11.02. 21:23:47

Nem sok üzleti érzékük van.
A weboldal nem elérhető és még a Facebookon sem képesek kiírni, hogy nov. 5-ig zárva vannak. Mi ma voltunk ott és mi is megszívtuk.
A Face-en írtam ezzel kapcsolatban, persze törölték és továbbra sem említik a zárva tartást.
Az ilyenek meg sem érdemlik az ingyen reklámot.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.11.02. 21:26:25

@BThomas: hát igen, ez a legértelmetlenebb és mégis a legtipikusabb baki...

lappaj 2012.11.03. 20:43:53

Amúgy én írtam a levelet nem ők...

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.11.03. 20:48:41

@lappaj: te honnan tudod, hogy kiktől kaptunk még levelet? :)

Varieté Bisztró 2012.11.04. 21:05:16

Sziasztok!

Előszőr is köszönjük a BurgerBlognak a dícsérő szavakat! Nagyon örültünk neki! Kár, hogy a Pulled Pork ezúttal kimaradt de ami késik nem múlik! :)

Itt szeretnék elnézést kérni a késői reakciókért de sajnos a cikk megjelenésének napján több problémával is fel kellett vennünk a harcot amikre nem számítottunk. Ide tartozik a fűtésrendszerünk teljes meghibásodása és javítása, továbbá az V. kerületi önkormányzat is belepiszkított a nyugalmas és derűs jelenbe.

@Pionír Pál: Folyamatban van a weboldal elkészítése ami várhatóan ezen a domain címen lesz hozzáférhető.

@ElPadre: Őszintén: amatőr :) Fiatal csapat vagyunk akik próbálnak sokmindent maguk megoldani, sokszor tőke hiánya miatt.
Egyenlőre az elkészített ételek, újdonságok tökéletessége a cél, de szépen sorjában mindenre kiterjesztjük ezt a filozófiát :)

@Before: Innen is üdv Ákoséknak a Vásárcsarnokban a Mészársteaknél! Hála a Fiúknak, hogy ilyen minőségű marhahúst biztosíthatunk, nem beszélve a tökéletesen bontott és darabolt sertésoldalasukért (Spare Ribs) és Pulled Pork alapanyagért :)

@BThomas: Külön elnézést, hogy a Facebookról lemaradtak az infok de kicsit sokkolódtunk a gondok miatt... ami persze nem mentség.

Álljon sajnos itt is az információ tehát, miszerint a jövő héten várhatóan zárva tartunk! Amint megtudunk mi is új információt azonnal szólunk itt és a Facebook oldalunkon is!

Üdv: Varieté Bisztró csapata

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.11.04. 22:24:36

@Varieté Bisztró: szuper, remélem pulled pork-ként egy óriás sertés lesz majd :D

Varieté Bisztró 2012.12.03. 23:32:48

Sziasztok!

Sajnos, ahogyan azt többen tapasztalhatták az Önkormányzat aktatologatása miatt egy kicsit hosszúra nyúlt a zárvatartás. A kellemetlenségekért Mindenkitől elnézést kérünk!

Viszont örömmel hirdetjük, hogy a vita lezárult és December 10-én az étterem újranyit.

Addig is ott leszünk a Dining Guide II. Food Sreet Show-ján, ahol megkostólhatjátok az igazi Pulled POrk szendvicset és BBQ Spare Ribet! December 6. 12:00 - 16:00 a Hold utcai Vásárcsarnokban várunk Mindenkit! Lesz még ajándék amerikai pite kostólás és kuponosztás, mellyel kedvezményesen lehet majd nálunk fogyasztani!

Ezen felül az étlapunk is megújul: az amerikai rész mellé csatlakozik a mexikói és Tex - Mex konyha!

Kézműves keserűméz sör, Coronita és mindenféle amerikai bűnédes űdítő is megtalálható lesz :)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.12.03. 23:37:13

@Varieté Bisztró: szuper, ki is raktuk FB-re is az örömteli hírt! :)

Tajpán 2012.12.11. 13:50:22

Ma voltunk a munkatársakkal kipróbálni, azt kell mondanom, hogy Budapesten az egyik - ha nem a legjobb - Burgert ettük. Az adagok is jól elé vannak találva, én - bár nagyevőnek tartom magam - kipukkadásig jól laktam a Texas Burger menümmel.

Csak ajánlani tudom mindenkinek!
süti beállítások módosítása