Burger Blog

Beerfest a Rosensteinben!

2018. október 31. Jancsa Jani

Még úgy egy hétig tart a címben említett sörfesztivál a Rosenstein étteremben, ahol már jártam egyszer, ám mivel most ehhez az ajánlathoz egy burger is csatlakozott, nem is volt kérdés, hogy újra itt a helyem!

2018-10-31_12_44_37.jpg

Kezdődött a lakoma egy jófajta vegyestállal, melyet már itthonról kinéztem magamnak. Ebben töpörtyűkrém, körözött, vékonyra szelt mangalica carpaccio és sült fehér kolbászkarikák kaptak helyet,némi mustárral karöltve.

2018-10-31_12_25_42.jpg

Nekem a személyes kedvencem a töpörtyű lett kenhető formában, de alapvetően mindegyik falat tökéletes társaságra lelt a házi kenyérrel, melyet felszolgáltak mellé - el is fogyott az utolsó falásig.

2018-10-31_12_43_53.jpg

Következő, még nem szorosan a bloghoz kapcsolodó fogás a csülök, mennyeien ropogós bőrrel és omlós husival. Mellé egy dekadens szelet, bátran odapirított, elképesztően telt ízű knédli, valamint bajor káposzta érkezett - ez utóbbi még egy kis virslivel is volt tuningolva, mert miért is ne.

2018-10-31_12_44_17-1.jpg

A fő attrakció a burger volt, melynek bucija perectésztaként volt aposztrofálva - a klasszikus lúgos perecnél ez azért jóval könnyebb volt, a külseje roppanós, a belseje lágy: tökéletes keretet biztosított a belevalóknak. A marhahús saját kérésre gyakorlatilag rare volt - és így tökéletes, nekem legalábbis, nyilván lehet jobban is hőkezelni, de az ízek pont úgy jöttek át, ahogyan az meg volt a nagykönyvben írva.

2018-10-31_12_45_03.jpg

Nem lehetett szó nélkül elmenni a nagy szelet libamáj mellett, pont tökéletesre készítve, kívül kicsit roppanós, belül omlós, imádnivaló.

2018-10-31_12_48_41.jpg

Mindezeken felül került még a burgerbe cheddar sajt, savanyú káposzta, édes mustár, és egy olyan hagymalekvár, mely számomra eléggé újradefiniálta a fogalmat, pedig kóstoltam már sokmindent - egyszerre édes és karakteres, nem az elcsépelt módon; imádtam az utolsó falatig. Ja igen, és majd elfelejtettem: köretként pedig édesburgonya hasáb érkezett, ami mindig szerencsés választás, nem lehet vele mellényúlni.

2018-10-31_12_47_01.jpg

Természetesen egy jó flódnival koronáztuk meg az ebédet, mellé két gömb házi fagyival (ezt bátran kérjétek ti is), valamint a gondolattaL, hogy milyen lenne egy flódniburger - de erről majd legközelebb.

2018-10-31_13_10_57.jpg

Az előétel 2800, a csülök 4400, a libamájas burger pedig 5800 jó magyar forintba került. A Rosenstein Vendéglő most is megmutatta, hogy nagyon ott vannak a szeren, ti pedig ha kíváncsiak vagytok ezekre (avagy a többi) fogásra a libanapok felvezetéseként, akkor még egy hétig irány a Mosonyi utca!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/rosensteinpest/

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr4714336683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása