Még úgy egy hétig tart a címben említett sörfesztivál a Rosenstein étteremben, ahol már jártam egyszer, ám mivel most ehhez az ajánlathoz egy burger is csatlakozott, nem is volt kérdés, hogy újra itt a helyem!
Kezdődött a lakoma egy jófajta vegyestállal, melyet már itthonról kinéztem magamnak. Ebben töpörtyűkrém, körözött, vékonyra szelt mangalica carpaccio és sült fehér kolbászkarikák kaptak helyet,némi mustárral karöltve.
Nekem a személyes kedvencem a töpörtyű lett kenhető formában, de alapvetően mindegyik falat tökéletes társaságra lelt a házi kenyérrel, melyet felszolgáltak mellé - el is fogyott az utolsó falásig.
Következő, még nem szorosan a bloghoz kapcsolodó fogás a csülök, mennyeien ropogós bőrrel és omlós husival. Mellé egy dekadens szelet, bátran odapirított, elképesztően telt ízű knédli, valamint bajor káposzta érkezett - ez utóbbi még egy kis virslivel is volt tuningolva, mert miért is ne.
A fő attrakció a burger volt, melynek bucija perectésztaként volt aposztrofálva - a klasszikus lúgos perecnél ez azért jóval könnyebb volt, a külseje roppanós, a belseje lágy: tökéletes keretet biztosított a belevalóknak. A marhahús saját kérésre gyakorlatilag rare volt - és így tökéletes, nekem legalábbis, nyilván lehet jobban is hőkezelni, de az ízek pont úgy jöttek át, ahogyan az meg volt a nagykönyvben írva.
Nem lehetett szó nélkül elmenni a nagy szelet libamáj mellett, pont tökéletesre készítve, kívül kicsit roppanós, belül omlós, imádnivaló.
Mindezeken felül került még a burgerbe cheddar sajt, savanyú káposzta, édes mustár, és egy olyan hagymalekvár, mely számomra eléggé újradefiniálta a fogalmat, pedig kóstoltam már sokmindent - egyszerre édes és karakteres, nem az elcsépelt módon; imádtam az utolsó falatig. Ja igen, és majd elfelejtettem: köretként pedig édesburgonya hasáb érkezett, ami mindig szerencsés választás, nem lehet vele mellényúlni.
Természetesen egy jó flódnival koronáztuk meg az ebédet, mellé két gömb házi fagyival (ezt bátran kérjétek ti is), valamint a gondolattaL, hogy milyen lenne egy flódniburger - de erről majd legközelebb.
Az előétel 2800, a csülök 4400, a libamájas burger pedig 5800 jó magyar forintba került. A Rosenstein Vendéglő most is megmutatta, hogy nagyon ott vannak a szeren, ti pedig ha kíváncsiak vagytok ezekre (avagy a többi) fogásra a libanapok felvezetéseként, akkor még egy hétig irány a Mosonyi utca!
Elérhetőség: https://www.facebook.com/rosensteinpest/